G4Media.ro

Cazul abatorului Tonnies, unde o mie de români s-au infectat cu coronavirus,…

Cazul abatorului Tonnies, unde o mie de români s-au infectat cu coronavirus, cap de afiș în presa germană / Der Spiegel: Cum afacerea brutală cu carne ieftină ajunge să pună oameni în pericol

Cazul abatorului Tonnies din Germania, unde sute de români s-au infectat cu coronavirus și au acuzat condițiile proaste de muncă și de cazare, este tratat pe larg în presa din Germania. Der Spiegel prezintă subiectul pe prima pagină, sub titlul ”Locul crimei Tonnies” și subtitlu ”Cum afacerea brutală cu carne ieftină ajunge să pună oameni în pericol”. (Vezi aici)

Subiectul este tratat pe larg și de postul de televiziune ZDF, într-un reportaj tradus și postat pe pagina de Facebook a europarlamentarului USR, Nicu Ștefănuță.

”Peste 1000 de români sunt infectați cu Covid în câteva landuri din Germania. Unii dintre ei m-au sunat în luna martie. Au zis: mă bucur că am scăpat de condițiile infernale de la recolta sparanghelului. Am găsit acest abator, de acum lucrurile vor fi bune.

Însă nu a fost așa. Unii cădeau din picioare, spune un român intervievat în film, dar au trebuit să continue.

Tema muncitorilor români infectați a devenit cea mai importantă poveste politică a Germaniei. Toate televiziunile și ziarele vorbesc despre asta”, scrie Nicu Ștefănuță pe Facebook.

Context

Pe data de 25 iunie, Ministerul Afacerilor Externe informa că 996 de muncitori români care lucrează la abatorul de porci al firmei Tonnies din localitatea Rheda-Wiedenbrück (Germania) sunt infectați cu coronavirus.

Din cauza focarului de coronavirus izbucnit la acest abator, la care lucrează sute de români, în întreaga regiune a fost impus un nou lockdown. În abatorul german lucrează în total 3969 de români.

Tuturor persoanelor aflate în carantină le sunt asigurate mâncarea și produsele de igienă necesare, fiind instituită și o linie telefonică dedicată acestora, cu informații disponibile și în limba română.

O anchetă Deutsche Welle arăta că muncitorii români de la Tönnies lucrează și trăiesc în condiții precare, cu igrasie și mizerie în locuințe.

Ministrul german al Muncii, Hubertus Heil, a declarat săptămâna trecută că firma de prelucrare a cărnii Tönnies trebuie să răspundă pentru pagubele generate de focarul de coronavirus din rândul angajaților ei, potrivit Deutsche Welle.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. interesant? cum va raspunde „pretenasul” lu’ mos Tiriac? Il doare la basca!

  2. Bună ziua sunt multe lucruri de spus veniti in beckum sa vorbim despre o firmă care te-ar muncii non stop sunt oameni amenințați într-un mod mai pervers uni oameni au buletinele la firmă cică le trebuie să le facă actele de ședere io stiam ca este strict interzis să-ți dai actu de identitate unor străini nici macar poliția nu ți-l reține pt cine stie ce dar lumea tace le este frică haideți să vorbim veniti la beckum sa vorbim despre tonnies si firmă agriserv

  3. In perioada când statul băga amenzi și vectorii de opinie făceau terorism impotriva populatiei in timpul stării de urgență,i intelectualii lui pește urlau că biserica ucide oameni și tot felul de vedete gen cacamitru și ungureanu vânau oameni cu delațiuni jegoase – statul cu Iohannis in vârf a permis exod de forță de muncă, vânzoleală in masă, in mijloace de transport ca să salvăm economia Germaniei. Mai mare dublu standard nu se putea – am terorizat populatia României in timp ce alimentam imperiul german cu sclavi aruncați in mijlocul epidemiei.
    Statul s-a decredibilizat, cu iohannis in frunte, și prăpastia dintre oameni și stat a crescut. There will be a reckoning.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.