G4Media.ro

FOTO Câteva mii de persoane au participat la Bucharest Pride. Buhuceanu: Nu…

FOTO Câteva mii de persoane au participat la Bucharest Pride. Buhuceanu: Nu mai purtăm măşti ca la primele pride-uri/ Mentalităţile chiar se schimbă cu o viteză mult mai mare decât o percep politicienii

Câteva mii de persoane au participat, sâmbătă, la „Bucharest Pride 2019”, un marş al comunităţii LGBT pentru promovarea toleranţei şi diversităţii, pe traseul Calea Victoriei – bulevardul Regina Elisabeta – Piaţa Universităţii, transmite Agerpres.

Organizat de asociaţia ACCEPT, marşul s-a bucurat de o participare consistentă a membrilor comunităţii LGBT, dar şi susţinători ai diversităţii, mulţi dintre ei tineri sub 20 de ani.

Sursa Foto: Inquam Photo/ Autor: Octav Ganea

Antonella Lerca Duda, o femeie transgender, luptă de mai mulţi ani pentru drepturile persoanelor trans care practică sexul comercial.

„Eu sunt Antonella, o femeie transgender lucrătoare sexual. Sunt preşedinta organizaţiei SexWorkCall România şi membru în consiliul director al MozaiQ. Noi la MozaiQ avem ca prioritate protecţia persoanelor vulnerabile mai puţin vizibile în cadrul comunităţii. Aduc aminte tuturor instituţiilor publice că Organizaţia Mondială a Sănătăţii a depatologizat din punct de vedere psihiatric identitatea transgender. Dragi instituţii, nu suntem bolnavi şi bolnave mintal. Vizibilitatea comunităţii LGBT a crescut în ultima perioadă destul de consistent, dar unele persoane trans sunt încă în pericol. Îndeosebi comunitatea trans-romă şi comunitatea lucrătoarelor sexual. Comunitatea trans are nevoie de proceduri simple juridice. Vreau să fiu liberă să-mi schimb buletinul fără să dau statul în judecată”, spune Antonella.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Victor Ciobotaru, care se recomandă „studentul la Teologie”, consideră că Dumnezeu îi iubeşte pe toţi oamenii şi cere autorităţilor drepturi egale pentru membrii comunităţii LGBT.

„Aşa cum unii mă ştiţi, eu sunt studentul la Teologie. Nu se putea să existe pride fără binecuvântarea unui student la Teologie. Am avut nevoie de mulţi ani de studiu teologic pentru a ajunge la concluzia că fiecare dintre noi suntem creaţi în mod unic şi suntem creaţi în mod divers. Femei şi bărbaţi trans, persoane heterosexuale, persoane bisexuale, asexuale, persoane homosexuale, persoane gay şi lesbiene. Şi pe fiecare dintre noi Dumnezeu ne iubeşte în mod egal la fel de mult. Am avut nevoie să trec printr-un referendum homofob, să mă decid să ies din zona mea de confort. Am realizat că drepturile noastre nu vor cădea din cer, ci trebuie să luptăm pentru ele. Nu avem nevoie de recunoaşterea Bisericii, ceea ce Dumnezeu ştie deja, că ne iubim. Cerem recunoaşterea familie noastre din partea statului, pentru ca în relaţia cu autorităţile noastre toate drepturile să ne fie recunoscute, ca şi celorlalţi cetăţeni. Nu avem altă armă decât dragostea”, spune Victor Ciobotaru.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Directorul executiv al Asociaţiei ACCEPT, Florin Buhuceanu, susţine că numărul mare de participanţi la marşul comunităţii LGBT arată că mentalităţile românilor se schimbă cu o viteză mult mai mare decât o percep politicienii.

„Mentalităţile românilor faţă de cei din comunitatea LGBT se schimbă mult mai rapid decât cea a politicienilor. Dovadă este rezultatul la referendumul constituţional din octombrie 2018, când românii au stat în casă şi au boicotat încercările Guvernului de a introduce discriminarea în textul constituţional. Sunt din ce în ce mai mulţi oameni în stradă, tineri şi din ce în ce mai tineri care îşi arată faţa. Nu mai purtăm măşti ca la primele pride-uri. Dacă vă amintiţi, erau mult mai mulţi oameni cu mască pe faţă decât sunt astăzi. Sunt tineri, sunt coloraţi, ei sunt România de astăzi şi politicienii sper că vor înţelege atât lecţia referendumului constituţional din 2018, cât şi lecţia pe care le-o dau aceşti tineri, care ies în stradă, în primul rând în semn de protest pentru modul în care autorităţile tratează această comunitate, dar şi ca să se exprime, să fie vizibili, să spună simplu, direct: ‘facem parte din această societate şi aşteptăm schimbări legislative, schimbări de mentalitate’ (…) Este o schimbare care mă bucură. În primul an de pride nu credeam că vom fi mai mulţi de 50. Este o altă lume, o altă realitate. Cred că mentalităţile chiar se schimbă cu o viteză mult mai mare decât o percep politicienii. Vor plăti această lecţie la alegerile parlamentare, dacă nu vor simţi pulsul străzii. Aici este o manifestare de mii de oameni şi câţi politicieni vezi? Asta spune totul”, a declarat Florin Buhuceanu.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

36 comentarii

 1. In titlu scrie mare FOTO, unde-s pozele? Sau e doar click bait, pe care il vad practicat din ce in ce mai mult pe aici? Genul frazelor „Ce și-au reproșat șeful CJ Vrancea și președintele Camerei Deputaților”, adica o intrebare care nu e intrebare.

 2. Foarte adevarat : Mentalităţile chiar se schimbă cu o viteză mult mai mare decât o percep politicienii

 3. Aici este o manifestare de mii de oameni şi câţi politicieni vezi? Asta spune totul”, a declarat Florin Buhuceanu.”

  Are dreptate!
  Ciolos si Barna unde naiba sunt?
  Ar fi cazul sa-i vedem in fruntea multumii costumati in culorile curcubeului.
  Rusine USR si PLUS !

  • Daniel…nu esti tu preafericit cumva? Te-ai uitat in oglinda azi…era acolo paiul ala mare cat catedrala neamului prost?

 4. Dhloamne :)). Auzi ce debitează studentul la teologie.

  Faceți-vă domnilor o religie, inventați-vă un „love God” care să fie de acord cu toate apucăturile voastre, dar nu întinați Dumnezeul creștinilor… arătați un minim respect.

  Dumnezeu iubește toți oamenii în mod egal, da, dar Dumnezeu nu încurajează apucăturile astea. Poate studentul la Teologie vrea să-și termine studiile înainte de a participa la Gay Pride-uri. Astfel, după Evanghelii, pe la Romani, capitolul 1, versetele 18:28, ar înțelege cam ce crede Dumnezeu despre homosexualitate.

  • Dumnezeul din Evanghelii nu are nicio problema cu prostitutia (Avraam si Sara) cu incestul (Lot si fiicele) cu crime si genocide (omorarea pruncilor egiptenilor
   ) cu inselatul si furtul (fuga evreilor din Egipt) cu sclavia…etc, etc…

  • Eu de fiecare dată când văd postări care par să vină de undeva dintr-o grotă și folosesc insistent cuvântul ”creștin”, am obiceiul să le citesc eliminând litera Ș. Și brusc acele postări încep să aibă sens. Deci, oameni buni, e timpul să aruncați tastaturile care tot bagă litera Ș în cuvinte în care nu-și are locul 🙂

  • @Diana
   Diana, zeița vînătorii, de pe urma căreia au dispărut de-a lungul timpului sute de specii de animale, vorbește despre crime și genocide?
   Atît de ușor scrii „Dumnezeu nu are nicio problema cu…” – ne dai de înțeles că cunoști îndeaproape „problemele” Lui? Dacă ar fi să ne luăm după enumerarea ta (vai, ai uitat tocmai uciderea lu’ Abel, ‘a dintîi crimă), am putea să tragem concluzia că nu I-au plăcut toate astea și d-aia I-a dat lu’ Moise Tablele Legii. S-ar înscrie într-o ordine cronologică, nu-i așa?

  • @Vlad
   De fapt tu încerci să ne spui că părinții, bunicii, străbunicii etc. tăi au fost niște cretini.
   Eu bine, noi nu ACCEPTăm!

  • @ofCAER
   Ce nu accepti ? Ca exista alti oameni , diferiti de tine? Ca s-au nascut diferit, cu o alta identitate sexuala ? Si daca nu accepti dumneata, care crezi ca e rezultatul ? Ce se va schimba in ce-i priveste pe acesti oameni, ii convertim cu forta la heterosexualitate ?
   Lipsa de acceptare cum se va manifesta? Ii vei da afara din magazine, din mijloacele de transport in comum , de la locurile lor de munca, etc ?
   Eu cred ca noi, marea „majoritate normala, crestina ” nu intelegem ca oamenii astia nu demonstreaza ca sa faca prozeliti, nu sunt niste „martori ai lui Iehova” in cautare de noi adepti, vor doar sa fie acceptati asa cum sunt. Oamenii astia pot sa fie parte din familiiile noastre, pot fi colegii si prietenii nostri , cum pot sa nu-i accept doar pentru ca au o alta identitate sexuala decat a mea?

  • @Catalin
   Stimabile, ai pus caru’ înaintea boilor. Cunoști, în România, vreun magazin/restaurant care să nu servească o clienta/un client LGBT? Ai vazut/auzit despre LGBT-iști coborîți cu forța din metrou/tramvai/troleu/etc.? Sunt toți LGBT-iștii șomeri, că așa te-ai exprimat, cum că i-am da noi ăștilalți afară de la locurile fe muncă?
   Din ce spuse ale mele ai dedus că nu accept că unii au o orientare sexuală diferită? Chiar te tog, deșteaptă-mă!
   Tu ai vreun LGBT-ist în familie? Eu am un verișor, îl iubesc de cînd ne jucam de mici. Acum este trecut de 40. Și este gay. Și nimeni din familie nu-i închide ușa-n nas. Iar eu îl iubesc chiar mai mult și îți spun imediat de ce. Fiindcă nu a ieșit, nu iese și nici nu va ieși să demonstreze! Își vede de viața lui, de alegerea lui și punct. Este deștept, chiar foarte!, și înțelege că nu existența LGBT deranjează pe cei care se consideră „normali” (căci au existat LGB dintotdeauna probabil), ci aceste false și ipocrite manifestări de „discriminare”. Nu mai adaug, sctie foarte bine cineva mai jos.

 5. Uite mă și URSS-Plus au avut miting electoral. Lansarea lui Bârna pentru prezidențialele din toamnă.. 😉

  • Esti praf 😉

  • Postacii deja marseaza pe asocierea USR-PLUS cu LGBT sa asmuta populatia in majoritatea ei conservatoare, impotriva lor.

  • @Guest
   Spre știință: „asocierea USR-PLUS cu LGBT” nu au făcur-o „postacii” ci a făcut-o însăși USR. Cercetează demisia lui Nicușor Dan.

  • Cauta ma barna din ochiul tau…Bravo lor USR PLUS arata deschidere la minte, nu habotnicie ipocrita!

  • sper sa prind si vremea cand usr+plus va fi doar o amintire ca pntcd…

 6. noile capuse economice sine qua non ale capitalismului (piar, agentii, creatie) cu mintea odihnita care manjesc tot ce ating, intoleranti, plini de ei,aberand pe orice tema fara jena desi ei nu se pricep nici sa schimbe un bec…

 7. S-a intors lumea pe dos.
  „Incotro mergem noi acum, Domnule?”

 8. Cum discriminează discriminații.
  1. „Antonella, o femeie transgender lucrătoare sexual” spune boborului că un pericol pîndește „comunitatea lucrătoarelor sexual”; păi bine, fată, da’ „lucrătorii” sexuali ce, ei sunt protejați de lege?!
  2. „Munca sexuală e muncă”, ne spune pancarta care e ținută numai de femei (da’ parcă poți fi sigură?!). Păi dacă e să-i dăm crezare, înseamnă că cei mai muncitori (adevărați proletari!) sunt domnii Labagii! De ce niciunul nu ține pancarta? Or fi fost toți la servici în timpul ăla?!
  P.S. Abia așteaptă urmașii lu’ Terente să primească de la stat, la pachet cu tichetele de masă și cu tichetele de vacanța, tichete de sex!
  P.S.2. La fel și noi, babele pensionate. Da’ dacă nu ne primește nimeni tichetele, ce ne facem?! Să ne apere ACCEPT, că se cheamă că vom fi discriminate!

 9. Oare nu observă nimeni ridicolul situației? Aceste persoane promovează comportamente care dăunează sănătății și societății. Nimeni nu are nimic cu libertatea acestor indivizi, doar că ei cad în extrema libertinajului și se prezintă drept victime ale discriminării. Doar că nu este așa, ei spun de multe ori doar jumătate din adevăr, mințind cu bună știință populația, de exemplu Conchita Wurst care a promovat aceasta comunitate la Eurovision dar individul nu a spus că urmare a acestui stil de viață este infectat cu virusul HIV. Sau de violența dintre ei, ceea ce a descris Răzvan Ciobanu, patinatorul Johnny Weir…

 10. Halal nație de barbari, unii expatriaza copiii cu forța din țara iar alții se pupa ca disperații…

 11. Sleahta de degenerati

 12. Manifestarile astea sunt o insulta la adresa mea si a copiilor mei

  • luați-am tot cuibul medieval în sabie. Dacă nu vrei să trăiești în secolul acesta, lasă-ne pe noi

 13. luați-am tot cuibul medieval în sabie. Dacă nu vrei să trăiești în secolul acesta, lasă-ne pe noi

 14. Nu am nici o problema cu homosexualii atata timp cat nu se afiseaza in public, pe unde mai sunt si copii care vad si invata imediat si au tendinta sa repete ceea ce vad…
  Sa fie, dar in intimitatea lor. In locuintele lor sa faca ce vor, nu pe strada.
  Totusi, niste respect si bun simt fata de ceilalti – asta daca vor sa fie agreati.

 15. Nu am nici o problema cu ei si cu sexualitatea lor, atata timp cat nu o afiseaza in public, unde mai sunt si copii cu mintea frageda care vad si au tendinta sa faca/repete ceea ce vad…
  Sa fie, dar sa faca ce vor ‘indoor’ ..in locuintele lor, in intimitatea lor.

  • Bagă-te repede înapoi în peșteră, cu tot cu copiii ăia, ca nu cumva să vadă vreun televizor că, doamne ferește, învață să meargă ca ăia din Walking Dead. Să nu-l vadă pe Dragnea că automat învață să fure, să nu-l vadă pe avocatul poporului că, cine știe, învață să se uite în X, le fug ochii prin cap.
   Sau, și mai rău, să nu cumva să vadă vreun bărbat tradițional cum tratează o femeie tradițională, cu o palmă peste bot în mijlocul târgului. Știe ea de ce.

 16. Sa vin toate lesbienele la mine!! 3 cate 3 😀 Nu am nici o problema cu oamenii astia. Fiecare e liber sa facă ce vrea in tara lui! România nu mai e spalata pe creier ca pe timpul lui Ceausescu.

 17. Buhuceanu bate toti campiii posibili. Sunteti multi gay (in aparenta) la defilare pentru ca vin fondurile straine in ajutor, care va aduc participanti. Noi, romanii si ceilalti normanil, am fost mai multi, doar din bun simt. Nici sa bem o gura de apa nu am avut, majoritatea, pana la final!

 18. „Bucură-te, tinere, în tinereţea ta, fii cu inima veselă cât eşti tânăr, umblă pe căile alese de inima ta şi plăcute ochilor tăi, dar să ştii că, pentru toate acestea, te va chema Dumnezeu la judecată.” (Ecl. 11’9)

 19. Nu observați exhibiționismul exacerbat al acestor acte lipsite de Mândrie?
  Câte acte de discriminare sau violență au fost înregistrate la Politie in ultimii 18 ani de când PSD ( da, paradoxal) a dezincriminat homosexualitatea?
  Victimizarea permanentă și așa zisa discriminare sunt de fapt acte gratuite de PR prin care se dorește susținerea publică a unor acte deviante toxice pentru societate pe termen lung.
  Dacă tot nu au credință de ce tot insistă să aibă ,, binecuvântarea” teologilor? (Nu cumva din sentimentul de vină nemărturisită?
  Fiecare își asumă faptele sale și poate face ce dorește în patul lui, dar să nu mai îmbâcsească spațiul public cu ,,paradele ipocriziei”

 20. Simplu exista legi aplicatile , daca incalca :
  CAPITOLUL I
  Dispozitii generale
  Art. 1. – Prin prezenta lege se instituie masuri de prevenire si
  combatere a pornografiei, in scopul protejarii demnitatii persoanei, a
  pudorii si a moralitatii publice.
  Art. 2. – (1) In sensul prezentei legi, prin pornografie se inteleg
  actele cu caracter obscen, precum si materialele care reproduc sau
  difuzeaza asemenea acte.
  (2) Prin acte cu caracter obscen se inteleg gesturi sau
  comportamente sexuale explicite, savarsite individual sau in grup,
  imagini, sunete sau cuvinte care prin semnificatia lor aduc ofensa la
  pudoare, precum si orice alte forme de manifestare indecenta privind
  viata sexuala, daca se savarsesc in public.
  (3) Prin materiale cu caracter obscen se inteleg obiecte,
  gravuri, fotografii, holograme, desene, scrieri, imprimate, embleme,
  publicatii, filme, inregistrari video si audio, spoturi publicitare,
  programe si aplicatii informatice, piese muzicale, precum si orice alte
  forme de exprimare care prezinta explicit sau sugereaza o activitate
  sexuala.
  CAPITOLUL III
  Infractiuni si contraventii
  Art. 10. – Racolarea, obligarea, determinarea sau folosirea
  minorilor ori a persoanelor cu deficiente psiho-fizice in acte cu caracter
  obscen, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 12 ani si interzicerea unor
  drepturi.
  Art. 11. – Organizarea de reuniuni la care participa sau asista
  minori si in cadrul carora se comit acte cu caracter obscen se pedepseste
  cu inchisoare de la 2 la 7 ani si interzicerea unor drepturi.
  Art. 12. – (1) Distribuirea materialelor cu caracter obscen, care
  prezinta imagini cu minori avand un comportament explicit sexual, se
  pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani.

  Gesturile obscene, injuraturile sau vulgaritatile de orice fel nu sunt permise in spatiul public. Potrivit normelor legale, savarsirea in public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenintari cu acte de violenta impotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natura sa tulbure ordinea si linistea publica sau sa provoace indignarea cetatenilor ori sa lezeze demnitatea si onoarea acestora sau a institutiilor publice este pedepsita cu amenzi intre 200 si 1000 de lei.