G4Media.ro

Cătălin Rădulescu, zis „Mitralieră”, a fost pus sub învinuire de DNA pentru…

Cătălin Rădulescu, zis „Mitralieră”, a fost pus sub învinuire de DNA pentru modul în care a obținut titlul de „Luptător cu rol determinant” la Revoluția din 1989

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au anunțat miercuri punerea sub învinuire a lui Cătălin Rădulescu, fostul deputat zis „Mitralieră” pentru complicitate la abuz în serviciu și fals în declarații în legătură cu modul în care a obținut titlul de „Luptător pentru Victoria Revoluției din decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant”.

Procurorii au suspiciuni că Rădulescu a obținut acest titlu deși nu îndeplinea una dintre condițiile prevăzute de lege, respectiv pe aceea de a fi desfășurat activități revoluționare într-o localitate în care, în urma acțiunilor și confruntărilor cu forțele de represiune, au rezultat persoane ucise, rănite sau reținute.

În același dosar au fost puși sub acuzare si trei foști membri ai Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptător cu Rol Determinant, care l-au ajutat pe Rădulescu sa obțină titlul de luptător la Revoluție, în mod ilegal, conform procurorilor.

Comunicatul integral al DNA

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții:

RĂDULESCU CĂTĂLIN MARIAN, la data faptelor deputat în Parlamentul României, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite,
– fals în declarații în formă continuată,

SANDA ADRIAN, la data faptei secretar de stat în cadrul Secretariatului de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist (S.S.P.R.) și președinte al Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptător cu Rol Determinant
TĂNASE CORINA DENISA, la data faptei membru al Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptător cu Rol Determinant,
CECHI CRISTINA VALENTINA, la data faptei membru al Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptător cu Rol Determinant,
fiecare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite.

În ordonanța procurorilor se arată că în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
Suspecții Sanda Adrian, Tănase Corina Denisa și Cechi Cristina Valentina, în calitățile menționate mai sus, cu încălcarea prevederilor Legii nr. 341/2004, cu modificările ulterioare, ar fi acordat, în cursul anului 2016, titlul de „Luptător pentru Victoria Revoluției din decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant” suspectului Rădulescu Cătălin Marian, deși acesta nu îndeplinea una dintre condițiile prevăzute de lege, respectiv pe aceea de a fi desfășurat activități revoluționare într-o localitate în care, în urma acțiunilor și confruntărilor cu forțele de represiune, au rezultat persoane ucise, rănite sau reținute până în data de 22 decembrie 1989, ora 12:10 – ora fugii dictatorului Nicolae Ceaușescu.
Titlul menționat mai sus se acordă în baza prevederilor Legii nr. 341/2004, cu modificările ulterioare, privind recunoștința pentru victoria Revoluției Române din Decembrie 1989, pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Brașov din noiembrie 1987 și pentru revolta muncitorească anticomunistă din Valea Jiului – Lupeni – august 1977.
Concret, membrii comisiei ar fi admis cererea formulată de suspectul Rădulescu Cătălin Marian și ar fi constatat îndeplinirea condițiilor legale pentru acordarea titlului de Luptător cu Rol Determinant doar pe baza a două declarații (din 2015 și 2016) în care acesta ar fi precizat aspecte neconforme cu realitatea cu privire la activitatea sa revoluționară în orașele Timișoara și București în perioada 16-21 decembrie 1989. Declarațiile respective ar fi contrazise în mod evident de documentele existente la dosarul administrativ al acestuia, existent la S.S.P.R., din care ar rezulta că suspectul a desfășurat activitate revoluționară doar în orașul Pitești, începând cu data de 22 decembrie 1989, după fuga dictatorului, nicidecum în orașele Timișoara și București.
Urmare a acestor demersuri, suspectului Rădulescu Marian Cătălin i-a fost acordat, prin decret prezidențial, titlul de „Luptător cu Rol Determinant”, cu consecința obținerii în mod necuvenit de către acesta a unei indemnizații de gratitudine în valoare de 2.020 lei/lunar începând cu data de 01.01.2015, în total 143.420 lei.
Suspecților li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală în zilele de 14 și 15 decembrie 2020.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. MITRALIERA BASINA

  • Toti acesti pseudo-revolutionari sunt ca un scuipat pe mormintele celor ucisi la revolutie. Sper sa primeasca pedeapsa maxima.

  • La fel si BASESCU.
   Declarații false ca nu a fost colaborator al securității.
   Uhuuuui

 2. Elegant! La fix o zi dupa ce a ajuns din membru al Parlamentului, membru al (po) pulimii!

 3. Dar DNA de ce nu se autosesizeaza si pt cazul lui Ciolanu ? Ciolanu de buzau, un maret revolutionar care a primit teren de la statul roman, si indemnizatie de revolutionar (inca in plata)!!!

  Clanurile politice ale homosexualilor, a masoneriei si a infractorilor! Stie el Adelu ce stie !

 4. Vad ca pt. arma aia ilegala nu-l gadila nimeni …

 5. Problema mare va fi ca la puscarie au doar mitraliere din alea de la fasole.💪💕🔞⚓️💪

 6. FABRICILE de „revolutionari” ALE iliescului AU PRODUS zeci de mii. SA SPUNA ciolacul.

 7. Sper că va răspunde în fața legii. Să nu uităm însă că acest ins avut un Rol Determinant în promovarea legii PSD prin care evazioniștii scapă de închisoare dacă achită integral prejudiciul. A avut probabil în față fapta lui mincinoasă. Viorica Cherecheș, deputat PNL de Maramureș a votat cu mâini și picioare această lege, din cauza fiului său, primar de Baia Mare, căruia nu i se văd ochi din cauza bubelor din cap. Totuși, nu înțeleg, cum poate fi un act normativ supus votului, din moment ce CCR a declarat neconstituțional proiectul în ansamblul său.

 8. corect : nu i se văd ochii

 9. A picat pe el, saracul…. ceilalti „revolutionari” rasufla usurati.

 10. Jigodia asta, caruia nu ii ajungeau 5000 de lei sa isi cumpere costume si care era dispus sa iasa cu mitralera in Piata Victoriei, este de fapt un trisor, un martafoi mincinos.