G4Media.ro

Cătălin Drulă, avertisment în privința deficitului bugetar: Gaura anunțată de Guvernul României…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Cătălin Drulă, avertisment în privința deficitului bugetar: Gaura anunțată de Guvernul României va ajunge la 100 de miliarde de lei. Aproape cât tot bugetul de pensii al României

Președintele USR Cătălin Drulă avertizează că deficitul de la bugetul de stat ajunge la 100 de miliarde de lei, aproape cât tot bugetul de pensii al României.

„Acea gaură anunțată de Guvernul României, oficial de 20 de miliarde de lei, tocmai a crescut la 30 de miliarde de lei. Ca să înțelegem ce înseamnă aceste 30 de miliarde de lei, înseamnă că deficitul nu va fi 70, ci 100 de miliarde de lei. Este aproape cât tot bugetul de pensii al României. Bugetul de pensii al României este 110 miliarde lei. Statul român este într-o groapă și aici l-a adus Ciucă și continuă Ciolacu”, transmite liderul opoziției, Cătălin Drulă.

Acesta apreciază că Ordonanța de austeritate pregătită de guvernul PSD-PNL nu va avea niciun efect pentru reducerea cheltuielilor pentru că liderii coaliției au evitat să ia măsurile corecte, cum ar fi eliminarea pensiilor speciale sau eliminarea cumulului pensie specială cu slariul la stat. 

„Singurul plan pe care îl au Ciolacu și cu Ciucă este continuarea inflației și creșterea taxelor. Continuarea inflației înseamnă menținerea ratelor de intervenție ale BNR la un nivel mare. Adică, pe românește, înseamnă rate mai mari la bancă, fie că e vorba de un credit ipotecar sau de o mică afacere. Deci planul lor este să continue inflația și să crească taxele. Deja au crescut îngrozitor contribuțiile și impozitele. Dacă vă uitați la chirii, la contribuțiile de asigurări sociale de sănătate, s-au mărit plafoanele. Nu mai știu cum să bage mâna în buzunarul oamenilor”, spune Cătălin Drulă. 

Președintele USR îi criticat dur pe liderii PSD și PNL „pentru că în goana după bani au adus României două recorduri negative: cel mai mare curs leu-euro și cea mai mare datorie din istorie: 700 de miliarde de lei”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. e clar…