G4Media.ro

Cătălin Drulă anunță că USR nu va vota proiectul de desființare a…

Sursa foto: G4Media.ro

Cătălin Drulă anunță că USR nu va vota proiectul de desființare a Secției Speciale în forma concepută de Predoiu: ”Vom încerca să-l corectăm, este o reînființare, cu alt nume/ Nu trebuie să mai avem această formă de intimidare a magistraților”

Update 15.17: Stelian Ion (USR), fostul ministru al Justiției, a anunțat într-un comunicat de presă că va depune amendamente ”care să redea DNA și parchetelor specializate competența de a ancheta eventuale cazuri de corupție din justiție”.

Articol inițial: Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a criticat proiectul privind desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), afirmând că formaţiunea va încerca să îl corecteze. „Dacă vorbim, aşa cum spuneam, despre o reînfiinţare, evident, nu-l vom vota”, a subliniat el.

„Noi am spus întotdeauna, şi când eram în coaliţie, că această desfiinţare trebuie să se facă în sensul ei propriu, adică să nu mai avem această formă de intimidare a magistraţilor. În această formă, nu este o desfiinţare, este o reînfiinţare, cu alt nume, ceea ce noi ştim că şi în fosta coaliţie din care am făcut parte a fost intenţia. Clasa politică aflată acum la putere, vechea clasă politică, PSD, PNL, UDMR, a oscilat între a nu face nimic sau a ne face că facem, adică a desfiinţa un acronim, dar a-l reînfiinţa cu acelaşi scop şi să funcţioneze în acelaşi fel”, a declarat Cătălin Drulă, la RFI.

Întrebat dacă USR va vota în Parlament proiectul Guvernului de desfiinţare a SIIJ, preşedintele interimar al formaţiunii a răspuns: „Vom încerca să corectăm acest proiect. Dacă vorbim, aşa cum spuneam, despre o reînfiinţare, evident, nu-l vom vota”.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, luni, în şedinţa de Guvern, despre legea privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justitie (SIIJ), că este un obiectiv din programul de guvernare, cât şi un obiectiv în cadrul MCV. Proiectul de lege va fi trimis Parlamentului, după adoptarea de către Executiv.

Executivul a aprobat legea pentru desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în Justiţiei, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru.

„Cauzele aflate în curs de soluţionare la nivelul Secţiei se transmit pe cale administrativă, în termen de 60 de zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a prezentei legi, prin grija Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, parchetelor competente potrivit art. 3, care continuă soluţionarea acestora”, potrivit legii de desfiinţarea a SIIJ.

De asemenea, Cauzele soluţionate ale căror dosare se află în arhiva Secţiei se transmit pe cale administrativă în termen de 180 de zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a prezentei legi, prin grija Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, parchetelor competente.

De la data desfiinţării Secţiei, la judecarea cauzelor, precum şi la soluţionarea propunerilor, contestaţiilor, plângerilor sau a oricăror alte cereri formulate în aceste cauze participă procurori din cadrul parchetelor de pe lângă instanţele pe rolul cărora se află acestea.

„Posturile aflate în schema de funcţii şi de personal a Secţiei la data intrării în vigoare a prezentei legi rămân în schema Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi se preiau de către Secţia de urmărire penală şi criminalistică. Începând cu data desfiinţării Secţiei, procurorii din cadrul acesteia, inclusiv cei cu funcţii de conducere, revin la parchetele de unde provin sau la parchetele unde au promovat în condiţiile legii pe perioada desfăşurării activităţii în cadrul Secţiei. De la data revenirii la parchetul de unde provin ori la parchetele unde au promovat în condiţiile legii, procurorii care au activat în cadrul Secţiei îşi redobândesc gradul profesional de execuţie şi salarizarea corespunzătoare acestuia avute anterior sau pe cele dobândite ca urmare a promovării, în condiţiile legii, pe perioada desfăşurării activităţii în cadrul secţiei. Detaşările în curs ale personalului pe celelalte categorii de posturi se menţin în cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, până la împlinirea termenului pentru care acestea au fost dispuse”, mai indică sursa citată.

sursa: News.ro, Sursa foto: G4Media.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

24 comentarii

 1. fiecare zi cu inca o gafa

  • CE INTERESANT ,PAI NU USR STRIGA IN GURA MARE CA ACEASTA SECTIE SA SE DESFIINTEZE ,PREDOIU FACE ECZACT CE I SE SPUNE DE LA BRUXELLES EL STA IN BIRLOGUL LUI ,NU LAM VAZUT CU NICIO ACTIUNE PENTRU DESFIINTAREA ACESTEI SECTII POARTA VINA SI PSD CA AU VOTAT

 2. Ofticoșilor :))

  • Nu sunt ofticosi ci doar corecti ! Vedem ce va spune comisia de la venetia despre aceasta noua „ mãrie cu alta palarie „

  • Nu trebuie sa se desfiinteze cum vor ei, trebuie sa se desființeze cum vrem noi! Circ prost, marca usr. Acești oameni se pare ca nu au simțul penibilului. Ce este tragic, este ca nici nu realizează asta.

 3. Se grăbește banditul Predoiu precun vicleanul Iohannis in linșajul sefei DNA dupa ce serviciile crimei organizate statale au decriptat avizul negativ al Comisiei de la Venetia.

 4. Doar DNA sa poata intimida judecatori.

  • La fel ca orice cetățean, judecătorii trebuie să fie anchetați de către DNA pentru faptele care sunt de competența DNA.
   Nu e nevoie de tratament special pentru judecători.

 5. Ce veselie ar fi la USR dacă judecătorii ar fi la mâna procurorilor DNA! Ei uite că nu sunt.

 6. Deci useriștii până la urmă nu vor de fapt desființarea Secției speciale….
  Oare de ce nu mă miră?

  • Ai înteles. Bravo!

  • da, le e frica ca ajung liderii USR la parnaie asa cum se intampla de 30 de ani.
   noroc cu pzd si pnl care reformeaza justitia si o fac independenta si trasfera puterea de la adina florea la comisia savonea.

 7. Felicit USR pentru Consecvență și Determinare.
  Pai nu mai e de furat , s-au găsit niste proști să arunce peste România 30 de Miliarde de Euro ,cum să nu pui Justiția sub papuc .

  • Vad ca mai sunt si cetateni normali care nu pun botul la vrejelile ieftine ale psdnl si aur !

 8. Predoiu a musamalizat dosarele Colectiv, 10 august si black cube la comanda lui Yok-hannis premierul de la Grivco

 9. Stie Drula neam cu Bula!

 10. Bravoooo???? Ieșiți în stradă cu „minutile” ca și la ordonanța 13??!!!

 11. Zdrula, ne povestesti si cum este platita c..va lui Taliban de la Brasov din bani publici pentru chiria apartamentelor inchiriate catre USR?

  • Zdrula, cum il numesti tu, o sa-ti povesteasca tot… problema e daca o sa poti intelege!…

 12. USR va deveni un partid al pierzătorilor cred că la viitoarelor alegeri va coborâ undeva la 5-6%.

 13. Jos USRul , un partid de hoți .

 14. G4Media
  Sunteți exact că USRul
  Nu afișați decât ce va convine vouă