G4Media.ro

Case distruse și un spital evacuat în incendiul de vegetație de lângă…

Sursa foto: IGSU

Case distruse și un spital evacuat în incendiul de vegetație de lângă Atena. Douăzeci şi opt de pompieri români asistă pompierii locali

Un incendiu de vegetaţie alimentat de vânturi puternice a făcut ravagii în regiunea muntoasă Penteli, lângă Atena, miercuri dimineaţă. Case au fost incendiate, iar autorităţile au ordonat evacuarea a cel puţin nouă zone şi a unui spital. Douăzeci şi opt de pompieri români asistă pompierii locali, relatează Reuters, citată de News.ro.

Nori groşi de fum au întunecat cerul deasupra Muntelui Penteli, unde focul a izbucnit în jurul orei 14.30 GMT (17.30, ora României), marţi, la aproximativ 27 km nord de centrul Atenei.

Nu au fost raportaţi răniţi, au spus pompierii.

Aproximativ 485 de pompieri şi 120 de maşini de pompieri au fost dislocaţi pentru a încerca să oprească incendiile. Peste şapte elicoptere şi avioane aruncau apă pe flăcări, deşi operaţiunile s-au oprit în timpul nopţii din motive de siguranţă.

”A fost o noapte grea”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Pompieri, Yiannis Artopios, într-o declaraţie televizată, adăugând că viteza vântului a depăşit 80 de kilometri pe oră.

”Din cauza intensităţii şi vitezei vântului, focul şi-a schimbat constant direcţia pe tot parcursul nopţii, ceea ce a făcut ca lupta împotriva lui, în miezul nopţii, să fie şi mai dificilă”, a spus el.

Autorităţile locale au spus că incendiul a ars unele case din zona Pallini. Pompierii nu au confirmat informaţiile.

Autorităţile au dispus evacuarea a nouă zone, inclusiv Pallini şi Gerakas.

Un spital şi Observatorul Naţional din Atena au fost evacuate ca măsură de precauţie. Traficul a fost oprit pe drumurile care duceau spre Penteli, iar poliţia a ajutat cel puţin 600 de locuitori să evacueze drumul din zonele afectate de incendii.

Vânturile puternice sunt prognozate să persiste până miercuri după-amiază.

Detaşamentul de pompieri a precizat că 28 de pompieri din România asistă pompierii locali. Peste 200 de pompieri şi echipamente din Bulgaria, Franţa, Germania, România, Norvegia şi Finlanda vor fi în pregătiţi să intervină în cele mai călduroase luni din iulie şi august în Grecia.

Anul trecut, incendiile de vegetaţie au distrus aproximativ 300.000 de acri (121.000 de hectare) de pădure şi tufiş în diferite părţi ale Greciei, în timp ce ţara a fost afectată cea mai intensă caniculă din ultimii 30 de ani.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Succes bravilor pompieri militari români. Să se întoarcă toți sănătoși la familiile lor! 🚒🧑‍🚒

  2. Nu mai bine și-ar face și grecii pompierii lor iar ai noștri să se ocupe de incendiile de la noi?

    Ei fac bani cu turismul iar prostovanii le asigură securitatea. NU-I CORECT.

    • Grecii au avut un guvern de idioți care a desființat unități de pompieri. Acum se luptă să le reînființeze. E ca și cum la guvernare ar fi fost USR!