G4Media.ro

Casa Albă exclude impunerea unui paşaport de vaccinare: Interesul nostru este simplu,…

Casa Albă exclude impunerea unui paşaport de vaccinare: Interesul nostru este simplu, datele personale şi drepturile americanilor trebuie protejate

Casa Albă a declarat marţi că nu va impune un paşaport de sănătate americanilor care să certifice că au fost vaccinaţi împotriva COVID-19, subliniind în acelaşi timp că sectorul privat este liber să avanseze în această direcţie, transmite AFP, citată de Agerpres.

„Guvernul nu sprijină şi nu va sprijini un sistem care ar impune americanilor să aibă un certificat”, a declarat purtătoarea de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki.

„Nu va exista o bază de date federală privind vaccinările şi nicio obligaţie federală care să impună tuturor să obţină un certificat de vaccinare”, a adăugat Psaki la conferinţa de presă zilnică.

Cel mai puternic interes pentru această idee îl au companiile private, dornice să redeschidă locuri unde se adună „un număr mare de oameni”, cum ar fi stadioanele sau teatrele, a continuat purtătoarea de cuvânt.

Administraţia Biden va publica „sfaturi” cu „răspunsuri importante la întrebările pe care le au americanii, în special în ceea ce priveşte datele personale, securitatea sau discriminarea”.

„În ceea ce priveşte guvernul federal, interesul nostru este simplu, şi anume faptul că datele personale şi drepturile americanilor trebuie protejate şi, prin urmare, aceste sisteme să nu fie utilizate împotriva oamenilor în mod injust”, a mai declarat Jen Psaki.

Mai multe ţări au implementat sau intenţionează să introducă un paşaport de sănătate care să certifice că o persoană a fost vaccinată împotriva COVID-19 pentru a facilita reluarea evenimentelor cu public şi a călătoriilor. Ideea a stârnit însă critici şi îngrijorări puternice cu privire la posibile discriminări şi la protecţia datelor private.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Multe tari….Care ?😉

  • Literalmente la nivelul parlamentului european se vorbeste despre asta, adica intentioneaza.
   nota: nu sunt de acord cu un pasaport de vaccinare, chiar daca deja m-am vaccinat.

 2. Dorinta este mai veche. Acum au gasit sau au creat contextul.

 3. Hm.
  Baza aia de date sigur exista ca doar nu tin evidenta pe manuscrise.
  Cred ca se refera la faptul ca nu vor sa o faca accesibila public pentru a evita procesele impotriva guvernului federal.
  Mai vedem prin vara dupa ce se vaccineaza peste 60% ce mai decid.

  Oricum pentru calatorii internationale vor trebui sa faca accesibila baza aia de date catre alte tari daca vor ca americanii sa scape de carantina ( mai ales pentru calatoriile scurte de business e ceva esential)

 4. Spre deosebire de Europa comunista, in SUA drepturile omului sunt respectate si viata privata. Aceasta este democratia reala, nicidecum cea simulata in UE.

  • Vezi ca iti zburda neuronul pe campii.
   Un sua de vrei asigurare medicala trebuie sa duci istoricul medical al strabunicilor. Ca sa nu mai zic ca au fost prinsi criminali dupa ce rude ce care nici nu stiau ca exista si-au facut teste genetice la firme private.
   Si probabil n-ai scos capul din dos in ultimii 10 ani de n-ai aflat de NSA.

 5. „subliniind în acelaşi timp că sectorul privat este liber să avanseze în această direcţie”

  LOL

  Corporatiile sunt extensia Partidului Democrat.