G4Media.ro

Cartelul producătorilor a decis să menţină producţia de petrol redusă cu 2…

Sursa foto: Pexels/Pixabay

Cartelul producătorilor a decis să menţină producţia de petrol redusă cu 2 milioane de barili pe zi până la sfârşitul anului 2023

Grupul țărilor OPEC+, care include marii producători de petrol din cadrul OPEC şi şi alte state precum Rusia, a convenit duminică să menţină cursul politicii sale de reducere a producţiei, înainte de intrarea în vigoare a unei interdicţii a ţiţeiului rusesc din partea Uniunii Europene, transmite canalul american de televiziune CNBC, citat de News.ro.

Grupul de 23 de ţări producătoare de petrol a decis astfel să rămână la politica lor existentă de reducere a producţiei de petrol cu ​​2 milioane de barili pe zi, sau cu aproximativ 2% din cererea mondială, din noiembrie 2022 şi până la sfârşitul anului 2023.

Analiştii din domeniul energiei se aşteptau ca OPEC+ să ia în considerare noi reduceri de producţie care să susţină preţurile înainte de o posibilă lovitură dublă adusă veniturilor petroliere ale Rusiei.

Uniunea Europeană este gata să interzică de luni toate importurile de ţiţei ruseşti transportate pe mare, în timp ce SUA şi alţi membri ai G7 vor impune un plafon de preţ pentru petrolul pe care Rusia îl vinde ţărilor din întreaga lume.

Kremlinul a avertizat anterior că orice încercare de a impune un plafon de preţ petrolului rusesc va cauza mai mult rău decât bine.

Preţurile petrolului au scăzut sub 90 de dolari pe baril, de la peste 120 de dolari la începutul lunii iunie, înainte de sancţiunile potenţial perturbatoare asupra petrolului rusesc, slăbirea cererii de ţiţei din China şi temerile crescânde de recesiune.

Condusă de Arabia Saudită şi Rusia, OPEC+ a convenit la începutul lunii octombrie să reducă producţia cu 2 milioane de barili pe zi, începând din noiembrie. Măsura a venit în ciuda solicitărilor din partea SUA pentru ca grupul să pompeze mai mult petrol pentru a scădea preţurile combustibililor şi a ajuta economia globală.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Terminam noi si cu petrolul asta, tot tragem de el. In vreo 10 ani o sa produceti doar pe nasturi.