G4Media.ro

Care sunt scenariile în care Trump recâștigă Casa Albă?

Care sunt scenariile în care Trump recâștigă Casa Albă?

Șansele președintelui Donald Trump de a recâștiga alegerile pentru Casa Albă de luna viitoare sunt reduse, dar ele nu trebuie în niciun caz eliminate, având în vedere cele întâmplate în urmă cu patru ani, susțin o serie de analiști americani. Liderul republican s-ar putea impune în câteva state-cheie, dezvăluirile despre afacerile lui Hunter Biden vor deveni din ce în ce mai serioase, încât vor compromite iremediabil șansele lui Biden sr. de a ajunge la Casa Albă sau sondajele de opinie care dau ca sigură victoria candidatului democrat sunt, la fel ca în 2016, complet greșite. Ori, așa cum susține cel care a prezis victoria lui Trump în fața lui Hillary Clinton, republicanul va câștiga din nou cu ajutorul „majorității tăcute.” Care sunt scenariile în care Trump reușește să se impună în cursa din 3 noiembrie?

Robert Cahaly, care este realizatorul-șef de sondaje de opinie la Trafalgar Group, a declarat că este probabil că Donald Trump să fie reales în funcția de președinte al Statelor Unite. „Îl văd pe președinte câștigând cu un număr minim de peste 270 de voturi electorale și, eventual, urcând semnificativ mai sus ținând cont de cât de mare este acest subteran,” a afirmat Cahaly în cadrul unui interviu pentru postul conservator de televiziune FoxNews, vorbind de „alegătorii secreți” care îl susțin pe republican. Trafalgar Group, care își are sediul în Georgia, a fost unul dintre puținele institute de sondaje care, înaintea alegerilor din 2016, a indicat că Trump se afla în fruntea democratei Clinton în Pennsylvania, Florida și Michigan. În final, Trump și-a adjudecat toate cele trei state în fața lui Hillary Clinton, câștigând 304 voturi electorale față de doar 227 de voturi pentru rivala sa.

Cu mai puțin de două săptămâni rămase până la Election Day, în condițiile în care 40 de milioane de americani au votat deja, cele mai multe sondaje îl arată pe Joe Biden în fruntea președintelui, iar democratul se bucură de un avantaj net în ceea ce privește fondurile de campanie, Robert Cahaly a spus că „nici măcar nu va încerca” să prezică momentul în care rezultatele finale vor fi anunțate, din cauza numărului uriaș de voturi prin corespondență.

Cu toate acestea, analistul a estimat că Trump va reuși să se impună în Florida, Ohio, Carolina de Nord și Georgia, adică în statele în care cele mai multe sondaje arată o egalitate între republican și democrat sau un ușor avans pentru Biden.

Cahaly își bazează prognoza electorală pe acel segment de susținători ai lui Trump pe care sondajele l-au ignorat complet și în 2016. „Ceea ce am observat este că acestor sondaje le lipsesc în mod predominant așa-numitul vot ascuns al lui Trump. Există un sentiment clar în rândul conservatorilor și al oamenilor care îl susțin pe președinte că nu sunt interesați să își împărtășească opiniile cu ușurință … Acești oameni… sunt cei care ezită cel mai mult să participe la sondaje. Deci, dacă nu compensați acest lucru … nu veți obține răspunsuri sincere,” a declarat expertul de la Trafalgar Group.

Declarațiile lui Robert Cahaly par să fie confirmate de avertismentele transmise în mod repetat de echipa de campanie a lui Joe Biden, care i-a îndemnat pe susținătorii democratului să nu devină prea încrezători în ultimele săptămâni ale cursei prezidențiale, chiar dacă sondajele sugerează că fostul vicepreședinte se află în fața președintelui Trump în mai multe state-cheie. „Adevărul real este că Donald Trump poate câștiga în continuare această cursă și fiecare indiciu pe care îl avem arată că acest lucru (cursa) va fi foarte strânsă,” a scris managerul campaniei lui Biden, Jen O’Malley Dillon, într-un document trimis suporterilor. „Realitatea este că această cursă este cu mult mai apropiată decât ar sugera unele dintre analizele pe care le vedem pe Twitter și la televizor. În statele-cheie în care se vor decide aceste alegeri, rămânem la egalitate cu Donald Trump.” Un avertisment care arată că Team Biden își amintește cu neplăcere de cele întâmplate în urmă cu patru ani și vrea să se asigure că alegătorii democrați nu se vor lăsa pe tânjală și vor vota în număr mare în cursa prezidențială din această toamnă.

În acest context, merită reamintit că analiștii americani cred că rezultatul final al cursei pentru Casa Albă va depinde de ceea ce se va întâmpla în următoarele opt state: Arizona, Carolina de Nord, Florida, Georgia, Michigan, Minnesota, Pennsylvania și Wisconsin (care împreună au 127 de voturi electorale), la care se pot adauga Texas, Iowa, Nevada, Ohio, Virginia și Colorado. În 2016, Trump a câștigat Florida, Carolina de Nord, Pennsylvania, Michigan, Wisconsin și Arizona.

Dar care sunt factorii care ar putea face ca Donald Trump să recâștige mandatul de președinte, în afară de suportul „majorității tăcute” la care s-a referit Robert Cahaly?

* Scandalul legat de afacerile controversate ale lui Hunter Biden va deveni atât de mare, încât ele vor compromite campania tatălui său. „Dacă președintele folosește acest lucru în mod eficient la dezbatere de joi, atunci când un public mai bipartizan se uită și îl pune pe Biden la respect, cred că Biden ar putea ceda, cam așa cum a făcut-o în alegerile primare (ale democraților),” a spus Cahaly. „Și dacă se întâmplă acest lucru, ei bine, atunci mass-media mainstream va trebui să îl acopere.”

Este o opinie împărtășită de mulți comentatori. Controversa din jurul afacerilor lui Hunter ar putea deveni o „piatră de moară” atârnată de gâtul lui Joe Biden, mai ales în condițiile în care FoxNews, New York Post și alte organizații media de dreapta continuă să vorbească mult despre acest subiect. Noi dezvăluiri apar zilnic, iar impactul acestora ar putea fi semnificativ pe ultima sută de metri a acestei campanii. Președintele Trump a folosit dezbaterea de joi seara pentru a-l chestiona pe Biden în legătură cu Burisma, China și celelalte afaceri în care a fost implicat fiul său, Hunter.

* O altă „surpriză din octombrie.” Cu patru ani în urmă, cu doar 11 zile înainte de alegeri, directorul FBI, James Comey, a dezvăluit că agenția sa urma să redeschidă o anchetă privind utilizarea de către Hillary Clinton a unui server privat pentru transmiterea mesajelor electronice, în perioada în care era șefa diplomației americane. A fost, spun analiștii, momentul de cotitură al unei curse care părea să fie o formalitate pentru democrată. Timp de o săptămână, materialele despre acest subiect au dominat acoperirea media și au oferit o cale nesperată de atac echipei lui Trump.

În următoarele câteva zile rămase pâna ls scrutinul din 3 noiembrie, un cutremur politic similar ar putea fi suficient pentru a-l propulsa pe Trump către victorie. Scandalul despre afacerile lui Hunter Biden ar putea scoate la lumină noi dezvăluiri compromițătoare pentru Joe Biden. Sau un alt scandal, despre care nu știm deocamdată nimic, va izbucni pe neașteptate și va scurcircuita cursa pentru Casa Albă.

* Sondjele de opinie greșesc din nou. Din momentul în care Biden a obținut nominalizarea la președinție din partea Partidului Democrat, sondajele naționale i-au oferit un avantaj constant asupra lui Trump. Chiar și în statele swing, care au arătat o cursă mai strânsă, Biden a avut un avans constant în fața republicanului, în afara marjei de eroare.

După cum a demonstrat 2016, sondajele naționale sunt cumva irelevante, iar sondajele la nivel de stat își pot rata ținta. Alegătorii americani nu aleg președintele în mod direct, ci aleg un grup de electori fac acest lucru pentru ei. De altfel, Hillary Clinton a câștigat votul popular cu peste 3 milioane de sufragii, dar a pierdut lamentabil votul pentru Colegiul Electoral.

În plus, sondajele din 2016 au ignorat, trecut cu vederea sau pur și simplu nu au prezentat în mod intenționat cifrele reale legate de numărul de alegători albi, fără studii care au ieșit masiv la vot și l-au ales pe Trump.

Nu trebuie uitat, de asemenea, că numeroși americani (80 de milioane, după unele estimări) intenționează să voteze prin corespondență în acest an. Republicanii au promis deja să conteste în mod agresiv buletinele de vot pentru a preveni ceea ce ei afirmă că ar fi „fraude electorale pe scară largă” (democrații afirmă că eforturile conservatorilor echivalează cu „suprimarea drepturilor de a vota”). Dacă alegătorii își completează formularele în mod incorect sau nu respectă procedura adecvată sau dacă există întârzieri sau întreruperi în livrarea corespondenței, acest lucru ar putea duce la eliminarea buletinelor de vot valabile. Secțiile de votare cu personal insuficient sau limitat ar putea, de asemenea, face mai dificilă votarea în ziua alegerilor, descurajând astfel americanii care au fost considerați de către sondaje drept „votanți probabili.”

* Trump va câștiga suficiente state-cheie. Chiar dacă sondajele prezintă un avantaj relativ confortabil pentru Biden, există destule state în care Trump este în față sau în marja de eroare pentru ca aritmetica Colegiului Electoral să poată la o adică funcționa perfect pentru el: sunt statele-cheie, cele care vor decide alegerile. Să nu uităm că, chiar dacă Trump a pierdut votul popular național la alegerile din 2016, el a avut un avantaj solid în Colegiul Electoral (unde fiecare stat obține un număr de voturi în funcție de populația sa).

Unele dintre statele swing pe care le-a câștigat în urmă cu patru ani – cum ar fi Michigan și Wisconsin – par greu de câștigat de către republican în 2020. Dar dacă va obține victorii în restul acestor state importante (chiar și victorii strânse, de doar câteva mii de voturi), atrăgând și mai mulți votanți albi, needucați în locuri precum Pennsylvania și Florida, Trump poate atinge cele 270 de voturi necesare pentru a câștiga Casa Albă. În acest context, analiștii au repetat că, pentru a câștiga statele-cheie, președintele Trump trebuie să-și maximizeze performanța cu alegătorii din mediul rural, să-și oprească eroziunea electorală în suburbii și să convingă alegătorii albi care nu au votat în 2016 că merită să fie reales.

Există chiar scenarii în care el și Biden obțin fiecare câte 269 de voturi, creând o egalitate care ar fi decisă de delegațiile statului la Camera Reprezentanților, dintre care majoritatea ar fi probabil de partea lui Trump. Am scris recent despre acest lucru: conform celui de-al 12-lea amendament la Constituția SUA, dacă niciun candidat nu are majoritata voturilor Colegiului Electoral sau cei doi sunt la egalitate, atunci Camera Reprezentanților îl alege pe președinte din primii trei clasați. Democrații controlează acum Camera Reprezentanților și sunt favoriți să-și mențină majoritatea aici și după alegerile din noiembrie. Dar, conform formulării celui de-al 12-lea amendament, nu majoritatea membrilor Camerei îl alege pe președinte, ci majoritatea delegațiilor din state. Aceasta înseamnă că sunt reprezentate SUA ai fiecărui stat se reunesc pentru a da un singur vot. Așadar, de exemplu, cei 53 de reprezentanți ai Californiei, dintre care 45 sunt în prezent democrați, ar avea aceeași pondere în alegerea președintelui ca și votul exprimat de singurul reprezentant republican din Wyoming. În total, în Camera Reprezentanților sunt în prezent 232 de democrați și 197 republicani. Dar, dacă se iau în considerare statistică, republicanii au majoritatea a 26 de delegații de stat, în timp ce democrații controlează 22. Acest scenariu îl avantajează clar pe Trump.

* Gafele lui Biden îi vor face să piardă. Până în acest moment, fostul vicepreședinte american a derulat o campanie foarte disciplinată și organizată. Izolat în cea mai mare parte a timpului în subsolul casei sale din Delaware din cauza pandemiei de coronavirus, democratul a reușit să stea în afara luminii reflectoarelor și să evite situațiile în care gafele lui îl puteau pune în dificultate. În plus, presa americană de stânga pare să fi făcut un scut în jurul lui, evitând să îi pună întrebări dificile și să-l preseze în legătură cu afacerile dubioase ale fiului său.

Ultimele zile de campanie vor fi însă diferite. Cu o expunere mai mare, cu mai multe apariții la televizor și cu câteva mitinguri mai elaborate, există riscul ca democratul să spună sau să facă ceva care îl va costa la vot. Nu este exclus ca mașinăria de gafe numită Joe Biden să fie astfel principalul adversar al lui Joe Biden.

* Diferențele prea mari de opinie din interiorul coaliției care îl susține pe Biden. Alegătorii din spatele democratului nu sunt nici pe departe un grup unitar. Campania lui este un amestec de democrați pur-sânge, moderați din suburbii, republicani dezamăgiți de Trump, liberali tradiționali din clasa muncitoare americană, minorități etnice, progresiști și extremiști de stânga. Sunt o mulțime de interese diferite și contradictorii care au un numitor comun (ura față de Trump) și care ar putea reacționa imprevizibil dacă Biden nu le satisface cererile sau nu răspunde cum se cuvine așteptărilor lor. Nimeni nu garantează că toți acești alegători atât de diferiți vor vota ca un bloc compact în favoarea democratului și nu ar putea da peste cap rezultatul final al unei confruntări care, cel puțin până acum, pare că va fi câștigată de Joe Biden.

Surse: BBC, FoxNews, RealClearPolitics, NPR, New York Post

Foto: G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

22 comentarii

 1. Republicanii vor fura alegerile mintind ca s-a fraudat, vor folosi legislaturile statale ca sa ignore votul popular si vor spune electorilor sa voteze cu Trump. Apoi, cazul va merge la Curtea Suprema, unde republicanii au majoritate si voila, inca 4 ani de dictatura in SUA.

  • Gunoiule, să ai pastilele de ficat și de inimă la tine pe 3 noiembrie

  • Să-mi bag p*ula in site-ul tău tapalaga. Și sa îți f*ut redacția in gât. Așa mi-a spus putin sa scriu.

  • Mai degrabă o mască de gaze, la putoarea care o să fie când se va sparge borcanul cu varză conservată.

  • Se vede că nu și-a luat „pastilele de ficat”, retardatul hoț care fură numele bad@ și trolleaza pentru conservele de la mafia PRO-USL-PSD. Asta e și ideea, să se oftice, vitele.

  • Sa va f*ut in gura de conserve care va iubiți in c*ur cu mafia PSD pro alde

 2. Putea sa nu apara Novac cu wishful thinking luat copy-paste de la antena3-fox news?
  Care sunt scenariile daca pierde donald duck alegerile? Nici un artcol de copiat din presa de afara?
  Abia astept articolele de dupa vot, va fi un deliciu 😀

 3. Scenariul cel mai de luat în seama e cel cu gafele lui biden. Precum se vede echipa lui biden l-a izolat în subsolul casei și ii pune pe alții (obama) sa vorbească în locul lui. Trump nu trebuie decât sa schimbe din „sleepy Joe” in „coward joe”
  Ce au avut în cap democrații când l-au nominalizat pe biden? pana și buttigieg pare mai întreg la cap.
  Cât despre sondaje e greu de estimat acuratețea lor. Mai ales ca exista un procent mare de „tăcuți” cărora le e frica/rușine sa recunoască faptul votează cu Trump. Sunt unii analiști atât conservatori cat și progresisti care estimează între 5 și 10% aceasta populație. Culmea e ca Trump a crescut în popularitate și în zone „tradițional democrate” gen negri și hispanici.

  • Corect legat de posibilele gafe majore ale lui Biden(pana si Obama spunea in privat ‘Don’t underestimate Joe’s ability to fk this up’).

   Insa Biden este (asa cum arata toate sondajele si analistii politici cu know-how) cel mai bine plasat dintre candidatii democrati.
   Incercarile disperate de al portretiza drept senil sau o marioneta a stangii radicale au fost spulberate de prestatia coerenta, lucida din cele 3 dezbateri.
   Daca Trump nu baga non stop placa asta cu Sleepy Joe, Slow Joe putea sa iasa mai bine din dezbateri unde au parut destul de evenly matched.

   Bernie Sanders este mult prea progresiv pentru America actuala. In Europa ar fi mai degraba centrist dar in America e vazut ca un radical socialist iar Trump i-ar fi facut pe americani sa il urasca, sa il vada ca un comunist tradator de tara pana la sfarsitul campaniei.

   Iar ceilalti candidati de anul asta au fost slabi rau de tot. Nici nu ii mai mentionez pe nume, Trump i-ar fi surclasat.

  • @bulibasa trump
   Sincer ma așteptam ca Trump sa fie mai incisiv aseară. De înțeles ca presa l-a „menajat” pe biden cu întrebări despre milkshake etc. dar trump sa nu îl întrebe direct de ce s-a ascuns ca un las la subsol atâtea luni?
   Într-adevăr candidații democrați la primare anul asta au fost foarte slabi. Îl excludem pe sanders care e pentru democrați cam ce era Ron Paul pentru republicani prin 2008. Poate buttigieg e ceva mai articulat dar este homosexual și ar fi fost foarte ușor de combătut pe tema asta.

  • @Bulibasa
   Complet de acord cu 2 mentiuni: au fost doar 2 dezbateri prezidentiale si a demonstrat ca se potriveste Sleepy Joe cand a spus ca el candideaza la Senat

 4. A urmarit cineva dezbaterile Trump – Biden din noaptea asta?
  Desi nu stiu cat de mult va influenta aceasta rezultatele alegerilor, va pun o intrebare:
  Vise pare normal ca Baracka O bama sa faca campanie(sic!) in locul lui Joe iar batranul candidat sa stea in barlogul lui din Delaware, sa invete pe de rost raspunsuri la potentiale intrebari, inclusiv ce sa spuna el? Asta e de rasul curcilor…..
  Adica, nici Baracka nu este multumit cum se prezinta Joe si de aceea s-a bagat si el in ciorba?
  Go Trump!

  • De unde atâta „go”, martalogul trumpetist e împăiat, îl țin ăștia cu injecții probabil, n-a văzut toată lumea imaginile în care coboară scările târșâit, ținându-se de bară sau când își duce paharul la gură cu mâna?.”Baracka” nu e bine că „se bagă”, în schboții KGB-ului care „fac campanie” pentru maimuțoiul pârțâit sunt ok.

 5. Cateva grave interpretari gresite in preluarile facute de la televiziunile americane.

  Trafalgar Group este o casa de sondare afiliata „republicanilor” fara mare credibilitate, cu o metodologie considerata gresita un fel de Peleanu ai americii. A afirma ca ei au fost corecti si restul au gresit este complet fals vezi mai jos.

  Daca urmariti pe real clear politics ultimele polluri inainte de alegerile din 2016 veti observa ca asa zisa greseala era un avantaj „in marja de eroare” pentru Clinton. Exemplu verificabil Florida , Clinton +1.7% (RCP) , Trump +0.8% rezultat final. Trafalgar Group a dat la ultmul sondaj in Florida +3% pentru Trump nu departe de rezultatele celorlalte case de sondare dar cu un vadit avantaj propagandistic pentru Trump in cam toate statele.

  In al doilea rand candidatii dfera, Clinton avea o rata de favorabilitate foarte scazuta (considerata „corupta”) in toate sondajele comparativ cu Biden care e privit cu ochi buni -inclusiv de electoratul batran,

  In al treilea rand Trump vine dupa o pandemie gestionata mizerabil (nu se prea pomeneste deloc de asta in articol) cu un posibil val doi in desfasurare chiar inainte de alegeri. De asemenea singurul sau punct forte -economa americana, este departe de situatia din primii ani de mandat.

  • Corect legat de Trafalgar Group, dar totusi cursa e mult mai stransa in swing states decat media sondajelor actuale. Adica per total sunt mai multe sondaje partinitoare pentru democrati decat pentru republicani.

   In 2016 Rasmussen a dat sondajele cele mai apropiate de rezultatul final. Deocamdata in 2020 il au pe Biden in fata la diferente mici de tot in statele cheie de 1 pana la 4 la suta.

   Deci inca e foarte strans pentru ziua alegerilor, singura diferenta ar putea fi un vot masiv anti Trump de la cei care nu au votat deloc in 2016.
   Nu e clar deloc ca se va intampla asta.

 6. Cică: șansele lui Trump nu trebuie în niciun caz eliminate, având în vedere cele întâmplate în urmă cu patru ani.
  Incredibil, D-le Tapalaga! Pai ce s-a inamplat in urma cu 4 ani? S-au falsificat grosolan sondajele in favoarea comunistei Hillary. Asa se intampla si acum. Da, Trump va castiga din nou. Si presa socialista se va intreba iarasi nedumerita: oare cum a fost posibil? Sondajele il dadeau castigator clar pe Biden! Woooow!

 7. Dl Novac a scris un articol de 10-15 mii de caractere, în loc să spună simplu: așa arată disperarea :)).
  TOATE scenariile prezentate sunt simple halucinații, care merg (poate! nici măcar asta nu e sigur) la suporterii lui Trump. Din păcate pentru Trump, suporterii lui Trump DEJA votează cu Trump :)).
  Câteva fact check în articolul plin de afirmații greșite, tendențioase sau de-a dreptul mincinoase ale dlui Novac:
  -scandalul legat de afacerile controversate ale lui Hunter Biden – NU există niciun scandal, pentru că ABSOLUT NIMENI nu a crezut invențiile halucinante ale lui Rudy Giulianni, cu macbookul uitat într-un service. Nimeni, nici măcar Fox News (Antena 3 de America) nu a acceptat să difuzeze bomba de fasole second hand a lui Giulianni. A acceptat doar New York Post (un fel de Can-can de America), cu articolul nesemnat :))).
  -sondajele de opinie greșesc din nou – ntz, dl Novac, în 2016 sondajele nu au greșit, pentru că au fost aritmetic exacte. Sondajele din 2016 NU AU FOST GREȘITE, repet. Au dat-o câștigătoare pe Hillary cu un avans de 4%, marjă de eroare +/- 3%. Hillary a câștigat cu 2%, insuficient să câștige colegiul electoral, dar validând matematic sondajele. Sondajele din 2020 sunt de asemenea corecte, dar în plus față de 2016 avansul de 8% marjă de eroare +/- 3% face imposibil pentru Biden să piardă colegiul electoral.
  -trump va câștiga suficiente state-cheie – âmi pare rău la dl Novac, dar păreți să stați prost cu artimetica. Trump trebuie să câștige TOATE statele swing ca să adune 270 de electori. Dacă un singur stat swing votează cu Biden, Trump a pierdut alegerile. Asta pentru că pennsylvania, cu 20 de electori, și Wisconsin, cu 10 electori, sunt dominate de Biden cu peste 10% avans asupra lui Trump, ceea ce le face state albastre, nu swing. Statele albastre au astăzi 290 de electori, statele roșii 163, swing sunt doar 85 de electori. Nasol pt oranjgutan :D. Ne vedem aici (salvez linkul) pe 4 nov: Biden va avea în jur de 320 de electori, Trump va avea în jur de 200.
  -gafele lui Biden îl vor face să piardă – când alegătorului american i-a murit bunica de covid, a rămas șomer, și-l mai și aude pe Trump înregistrat că vrea să anuleze Afordable care act, o să voteze cu Trump pentru că Biden s-a bâlbâit? :))) Good luck with that. (apropo, exprimarea dlui Novac ”Izolat în cea mai mare parte a timpului în subsolul casei sale din Delaware din cauza pandemiei de coronavirus” este un monument de disperare :)) )

  • @johnny
   „când alegătorului american i-a murit bunica de covid, a rămas șomer” etc. La fel de bine putem spune ca „alegătorului american i-a fost vandalizat magazinul de militanții împotriva rasismului, i-a fost crescuta amenda ca nu vrea sa contribuie” voluntar” la Obamacare ca e în continuare șomer pentru ca guvernatorii democrați vor sa tina în continuare economia închisă doar ca să ii facă rău lui Trump.
   Presa progresista (de exemplu cnn) încearcă sa inducă ideea ca problema centrala a campaniei e coronavirusul. Nimic mai fals. It s the economy, stupid…

  • In mare iti dau dreptate, dar vezi ca nu e atat de mare avansul in Pennsylvania si Wisconsin, e doar vreo 5%. Are sanse mici Trump, dar nu 0. La pariuri pt moment e 65 la 35 Biden vs Trump.

 8. Sfarsitul Americii se va completa odata cu realegerea lui trump.

 9. Funny, ca nu exista veun articol despre trumpete sa nu sara caprarii trompetisti si sa posteze slugarnic tot felul de bazaconii, cum ar fi de exemplu (jaiy – really?:))), ce nume de loaza) sau nataraul de jean baul trompeta (care sufera de sindromul obsedatdetrump) si inca cativa beliti. Traditional la noi capraritul (ca de altfel si oieritul) este o meserie nobila, dar in contextul de fata tot ce fac acesti primitivi este ca se capresc, adica se indoie de la mijloc si stau capra (bend over) de cate ori seful de trib vrea sa-ii puna la monta, sau mintea lor slaba le dicteaza sa debiteze aceleasi si aceleasi postari crezand in prostia lor ca cineva ii si crede. Ba maimutoilor, I got news for you: nici vreunu-i roman de la noi nu-i pasa cine iasa presedinte in sua, si cu atat mai mult: nobody cares about you:))).

  Faza cea mai savuroasa din dezbaterea de ieri (in timpul careia trumpete a fost mai putin galagios, dar a mintit mai mult) s-a aratat la sfarsit cand doamna trumpete s-a dus, vadit sovaielnic si distant, la tatal (pardon sotul) ei sa fie „alaturi” de el desi se vedea clar ca nu vrea sa faca parte din peisaj, in contrast puternic cu Jill care a mers la sotul ei natural, simplu si onest.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.