G4Media.ro

Care sunt cele mai bune orașe din Europa pentru a începe o…

sursa foto: Unsplash/ John Schnobrich

Care sunt cele mai bune orașe din Europa pentru a începe o nouă afacere? Bucureștiul, pe locul 13 (raport The Knowledge Academy)

Parisul a fost desemnat cel mai bun oraș pentru start up-uri, urmat îndeaproape de Madrid și Barcelona, într-un nou raport realizat de compania de formare The Knowledge Academy, cu sediul în Marea Britanie, transmite Euronews. Bucureștiul ocupă locul 13.

Orașele din acest clasament și-au obținut punctajele pe o scară de la 0 la 10, judecate în funcție de numărul de spații de birouri disponibile, prețurile chiriilor, proximitatea universităților de top, viteza internetului (Mbps), printre altele. Cu toate acestea, raportul nu a luat în considerare contextul de reglementare, birocrația sau fiscalitatea.

Franța s-a descurcat foarte bine în acest clasament, cu două orașe în primele cinci, în timp ce Spania domină primele trei locuri cu două orașe. Londra se află pe locul patru.

Publicitate electorală

Potrivit raportului, Parisul, care găzduiește unele dintre cele mai bune universități și medii de birouri din Europa, beneficiază de „sprijin din partea guvernelor și de un ecosistem de start-up bine dezvoltat”.

Lyon, al treilea oraș ca mărime din țară și, de asemenea, un mare centru universitar, s-a clasat pe locul al cincilea în topul celor mai bune locuri pentru a începe o afacere, fiind sprijinit de una dintre cele mai rapide viteze de internet din Europa.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Cele mai bune orase pt afaceri dar unde nu s’a luat in calcul fiscalitatea? Ce top e asta?

  2. Dati copy-paste la orice t@mpenie

  3. Analiza stupida. Primul criteriu e sa existe „goluri” mari in piata, sa fie plin de nise bune de exploatat pentru aia micii. Parisul e chiar la coada cozilor din punctul asta de vedere. Scump rau, birocratie pana la cer, piata inchisa.