G4Media.ro

Candidatul unic al opoziției din Ungaria la alegerile parlamentare, Peter Marki-Zay, susține…

Sursa foto: Facebook / Marki-Zay Peter

Candidatul unic al opoziției din Ungaria la alegerile parlamentare, Peter Marki-Zay, susține că premierul Viktor Orban trimite, de fapt, arme în Ucraina

Premierul Viktor Orban trimite arme în Ucraina, livrările fiind efectuate în prezent cu ajutorul unor avioane ungare, a declarat miercuri în presa de stat candidatul opoziţiei unite la funcţia de prim-ministru, Peter Marki-Zay, relatează Agerpres.

Într-un interviu acordat canalului de ştiri M1, Marki-Zay a declarat că „belicoşii” au acuzat opoziţia că vrea să trimită arme şi soldaţi în Ucraina. Între timp, „Viktor Orban este cel care trimite arme în Ucraina… i-a promis, de asemenea, premierului britanic Boris Johnson că va oferi ajutor militar Ucrainei”, relatează MTI.

Orban, „care vorbeşte despre război de 12 ani”, nu poate fi de încredere în ceea ce priveşte pacea, a spus el.

Protecţia militară şi economică a Ungariei nu poate veni decât din partea UE şi NATO, a declarat Marki-Zay la postul public de radio Kossuth Radio, adăugând că „de aceea trebuie să fim membri loiali”.

Ungaria are nevoie de o „schimbare de regim” pe 3 aprilie, „avem nevoie de oameni cinstiţi, de responsabilitate şi trebuie să ne alăturăm Parchetului European” pentru ca Ungaria să poată primi fonduri europene „care ne sunt refuzate în prezent”, a declarat candidatul opoziţiei ungare la alegerile parlamentare din acest an.

”Ungaria trebuie să pună în aplicare deciziile colective ale NATO. Iar dacă NATO decide să trimită arme pentru a sprijini Ucraina, vom sprijini această decizie”, a spus Marki-Zay.

În următoarele trei săptămâni, canalul de ştiri M1 va difuza interviuri de 5 minute în direct cu liderii partidelor naţionale şi alianţelor de partide care vor participa la alegerile din 3 aprilie.

Pentru acest scrutin, Peter Marki-Zay a fost ales drept candidat unic la funcţia de prim-ministru de şase partide de opoziţie din Ungaria: Coaliţia Democratică (DK), Mişcarea pentru o Ungarie mai Dreaptă (Jobbik), Politica Poate Fi Altfel (LMP), Momentum, Partidul Socialist Ungar (PSU) şi Dialog pentru Ungaria (PM).

Sursa foto: Facebook / Marki-Zay Peter

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Jobbik?!? Auăleu ce dezastru e și prin pustă…

 2. Nici Viktor Orban nu e cu rușii?
  N-are cum… :)))

 3. Ce rahat de om! Pârâciosul dracului.

 4. Altfel spus, ungurii au de ales intre un autocrat si un extremist.
  Nashpa!
  Și pentru ei si pentru noi.

 5. Ieri la mitingul opoziției unite cca 4000 -5000 de simpatizanți și cînd s-a terminat mitingul mai erau undeva la 3000 .La Marșul Păcii organizat de Fidesz-KDNP și media opoziției a estimat între 550 000 și 650 000 de participanți cu foarte mulți tineri.

 6. Nu ne-a lămurit Peter Marki-Zay, îl laudă sau îl critica pe Victor Orban pentru faptul că trimite arme Ucrainei?

 7. Viktor Orban e coorva lui Putin. Iar ca orice băiat cu moravuri ușoare joacă la două capete acum, căci a văzut că stăpânul lui e pe duca. Orban a creat un stat mafiot, un partid-stat. Susținut masiv de maghiarii din Transilvania.
  Sper ca Orban și Fidesz-ul lui să dispară odată. Alegerile din aprilie sunt o bună oportunitate in acest sens.