G4Media.ro

Candidatul Ligii Orașelor și Comunelor la funcția de primar al Chișinăului, reținut…

Sursa foto: Facebook / Liga Orașelor și Comunelor

Candidatul Ligii Orașelor și Comunelor la funcția de primar al Chișinăului, reținut de procurorii anticorupție

Candidatul la funcția de primar al Chișinăului la alegerile din 5 noiembrie din partea Ligii Orașelor și Comunelor (LOC), a fost reținut de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție, relatează NewsMaker.md.

Informația a fost confirmată de Procuratura Anticorupție și de formațiunea politică care îl susținea pe Bagas.

În acest context, LOC a făcut apel la autoritățile de urmărire penală să investigheze transparent și să prezinte argumentat probele care au stat la baza reținerii politicianului. În caz contrat, Loc a precizat că reținerea, efectuată chiar în perioada electorală, ar putea fi calificată drept „presiune politică”.

„Ne exprimăm îngrijorarea cu privire la desfășurarea măsurilor operative și a reținerii candidatului LOC, la o distanță de 2 zile de la depunerea actelor pentru participarea în scrutinul electoral local. (…) În același timp, LOC își exprimă speranța că organele de anchetă își vor îndeplini atribuțiile funcționale într-un mod imparțial și echidistant, în strictă conformitate cu legea și normele procesuale.

În caz contrar, astfel de acțiuni desfășurate în perioada electorală, pot fi calificate ca presiune publică și încercare de a prejudicia grav imaginea partidului politic”, se arată în comunicatul LOC.

Parchetul Anticorupție a declarat pentru NewsMaker.md că Mihail Bagas este suspectat de pregătirea și complicitate la finanțarea ilegală a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă, a candidaților electorali săvârșită în proporții mari și complicitatea și instigare la spălarea de bani săvârșită de un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. „Politica care”…