G4Media.ro

Candidaţii respinşi pentru postul de procuror european îi cer explicaţii lui Tudorel…

Candidaţii respinşi pentru postul de procuror european îi cer explicaţii lui Tudorel Toader. Vor să ştie de ce i-a picat

Fostul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, şeful DIICOT Braşov, Cătălin Borcoman, şi şeful Secţiei a 2-a din DNA, Marius Bulancea, cu toţii respinşi de Tudorel Toader pentru posturile de procuror european delegat din partea României, îi cer explicaţii ministrului Justiţiei.

„Vă solicităm să ne comunicați care a fost metodologia de evaluare a candidaturilor folosită de membrii comisiei, criteriile avute în vedere și ponderea acestora, punctajul minim care trebuie întrunit și punctajul care ne-a fost acordat cu privire la fiecare criteriu, precum și eventualele argumente care au justificat acest rezultat”, au solicitat cei trei procurori într-o cerere depusă la Ministerul Justiţiei.

Aceștia au explicat şi de ce vor lămuriri de la Tudorel Toader.

„Informațiile ne vizează în mod direct și ne sunt necesare pentru a identifica domeniile cu privire la care ar trebui să aprofundăm formarea profesională pentru a putea participa la alte proceduri ulterioare pentru numirea în funcții în cadrul Ministerului Public sau al unor instituții europene.

Respingerea tuturor candidaților presupune faptul că, din perspectiva comisiei, nu am îndeplinit una sau mai multe dintre cerințele prevăzute în art. 16 din Regulamentul Consiliului nr. 1939/2017 de punere în aplicare a unei forme de cooperare consolidată în ceea ce privește instituirea Parchetului European (EPPO), ceea ce ne poate prejudicia din perspectiva vocației de a ocupa o funcție cu un profil profesional similar.

În condițiile în care atât criteriile pe care trebuie să le îndeplinească procurorul european, cât și procedura de selecție a candidaților sunt stabilite prin acte normative cu putere de lege, avem dreptul de a cunoaște modalitatea în care procedura s-a desfășurat, pentru a aprecia dacă ne-au fost afectate interesele legitime și dacă sunt necesare demersuri pentru apărarea acestora”, se arată în cererea celor trei procurori.

Miercuri, Ministerul Justiţiei a anunţat că i-a respins pe toţi cei 5 candidaţi pentru posturile de procuror european din partea României. Ministerul trebuie să propună trei candidaţi din partea României, dar nu a selectat niciunul.

Procurorii Marius Bulancea şi Cătălin Borcoman au fost consilierii fostului procuror general al României Laura Codruţa Kovesi. La DNA, Bulancea a instrumentat dosarul Elenei Udrea, soldat cu condamnarea fostului ministru.

Cei trei procurori au protestat față de modificările la legile Justiţiei. Borcoman a ieşit în stradă, iar Horodniceanu a criticat modificările din postura de şef DIICOT şi de membru al unei asociaţii de procurori.

Citește și:

Daniel Horodniceanu: Fără solicitări specifice și fără un profil de candidat, orice evaluare pare ca fiind doar bunul plac al ministrului, ceea ce într-o societate democratică este inadmisibil

Tudorel Toader: Niciunul dintre candidați nu are profilul procurorului general european, modern, de bună credință, fără un trecut pătat și care poate să dinamizeze activitatea Ministerului Public

Foto: Tudorel Toader (Inquam Photos / Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Daca ar mai fi trait Louis de Funes, l-ar fi jucat perfect pe omul asta, pe TT.

 2. Explicatiile le gasiti in scrisoarea colegului sau de universitate,d ul Muntean.
  Este razbunarea celui care nu intra la faultate iar in armata se uita cu jind la cei cu termen redus,cei care au intrat.La ce umilinte a trait atunci,acum traieste placeri froidiene.

  • Auzi la ei, tupeu, vor sa stie de ce i-a respins. Simplu, oameni buni: pentru ca poate!
   E motto-ul borfasilor.

 3. Pentru cei chiar cititi se scrie freudiene( nu e cazul celui din poza)

 4. Cum o fi viata pentru un om care nu e prost (putin peste mediocru, nu pare sa aiba vrun IQ deosibit), dar care este privit cu dezgust de catre orice om inteligent si integru !
  Sa devii pentru ceva bani in plus, ca oricum nu murea de foame, un paria pentru orice om normal din intreaga tara ! Nu mai vorbim de magistrati, carora le provoaca direct voma

 5. i-a picat pentru ca e un politruc, si procesul e de fapt 100% politic
  i-a picat pentru ca vrea el sa candideze
  i-a picat pentru ca e un zeu frumos si destept al justitiei mondiale
  i-a picat ca o vrea pe kovesi

 6. sinistrul justitiei este acolo pentru a distruge „republica procurorilor”. si, cum se vede, ii place la nebunie ce l-au pus felix& asociatii sa faca . arata un zel cosmic.

 7. Cu ce tupeu mai întreabă dacă nu sunt admiși? Ar trebui dumnealor să își de-a răspunsul.

 8. Dacă ar putea bubosul să o trimită tot pe sluga adina florea dansatoarea ar fi perfect. Dar găsește o slugă prin provincie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.