G4Media.ro

Cancelarul Austriei: Armata preia prerogativele Poliției din Viena. Nu ne vom permite…

Cancelarul Austriei: Armata preia prerogativele Poliției din Viena. Nu ne vom permite niciodată să ne lăsăm intimidați de terorism

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a scris pe Twitter, după schimbul de focuri din centrul Vienei că Armata va prelua prerogativele Poliției pentru ca aceasta din urmă să se concentreze exclusiv pe ”lupta împotriva terorismului”. Kurz a mai declarat că nu se vor lăsa intimidați de terorism și că vor lupta ”cu toate mijloacele și cu hotărâre”:

 • ”Mulțumim liderilor Uniunii Europene și partenerilor noștri internaționali pentru empatia și mesajele lor de solidaritate. Întreaga țară este alături de victimele, răniții și familiile lor, cărora le transmit profunde condoleanțe. Pentru ca poliția să se poată concentra pe deplin asupra luptei împotriva terorismului, guvernul federal a decis că forțele armate vor prelua prerogativele poliției din Viena cu efect imediat. Mă bucur că polițiștii noștri au reușit deja să elimine un autor al atacurilor. Nu ne vom permite niciodată să ne lăsăm intimidați de terorism și vom lupta cu toate mijloacele și cu hotărâre. În prezent traversăm momente dificile în republica noastră. Aș dori să mulțumesc tuturor serviciilor de urgență care își riscă viața, mai ales astăzi, pentru siguranța noastră. Poliția noastră va lua măsuri decisive împotriva autorilor acestui hidos atac terorist”, a scris cancelarul austriac.

 

sursa foto: Twitter/ Sebastian Kurz

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Mai aduce Merkel un milion de multikulturali in UE si o sa aveti nevoie de un soldat la fiecare colt de strada…
  Apoi Viena , la fel ca mai toate orasele occidentale e plina de moschei.
  Acum doar culegeti ce ati semanat.
  Bine ar fi ca macar acum sa dati semne de trezire la realitate. Dar nu e cazul, sunteti prea ocupati cu drepturile LGBTQRSTxyz..,

  • Cooorect !!!

  • Sunt refugiați. Unde să meargă după ce the War on Terror le-a distrus tot ce aveau, le-a făcut țara de neînlocuit?
   Iar dna Merkel (alături de majoritatea liderilor UE), în loc să le spună bizonilor trigger-happy US&Co să înceteze genocidul arabilor și musulmanilor, preferă să-și expună cetățenii la astfel de atentate.

 2. Un fel de atentatul din 1984 de la ANFS. Tintele teroristilor nefiind clar implicate in desfasurare.

 3. E de neinteles ce fac statele europene stiind de mult timp de existenta variatelor atacuri teroriste de pe fata continentului.De fiecare data sunt ingrijorate. Normal era ca in Austria guvernul sa stie tot, de cand le-a venit ideea acestor indivizi sa dea atacul.Acum vor anunta ca nici nu erau cetateni austrieci, dar asta nu inseamna nimic.
  Institutii politienesti unificate, suprastatale, tehnologie extraterestra, telecomunicatii care avanseaza aproape de viteza luminii , legislatie speciala anti-tero si tu, stat, nu stii nimic, iar cetatenii sunt ucisi de-a valma pe strazi.Pe scurt, spoiala cu staif!
  Ultima solutie, armata pe strazi.Cine ar fi crezut ca Austria sa ajunga sa scoata iar armata pe strazi, ma rog, de data asta pe strazile ei, parca se lupta cu turcii ottomani in sec. XVII, dar acum nici nu stie cu cine.
  La noi, rectorul academiei de politie isi invata epigonul ”doctor in politie”, sa santajeze si sa ameninte cu moartea un jurnalist, o fata rapita e in primejdie teribila si anunta degeaba, iar politistii responsabili, neputinciosi pleaca in mod las cu pensii speciale, legea nu are nimic de reglementat.
  Nimeni nu e pregatit pentru situatii grave, iar armata e invitata din nou pe strada, foarte tare!

  • Antiterorismul e problema serviciilor!

  • Sunati-i pe Basescu si pe Udrea si intrebati-i mai exact in mandatele lor concomitente, cate structuri MAI au desfiintat ca sa curete Romania de antiteroristi. Intrebati-i si ce metode destoinice au folosit, in timp ce au il slugaream pe Funeriu, crezand ca sunt sluga la inginerul Dumitrache.

   Imi explica cineva de ce autoritarea pentru protectia datelor a dat gir UEFISCDI, sa foloseasca in continuare oana.prisecaru@uefiecdi.ro?

   Toata evaluarea cercetarii romanesti din 2009 -2011, prin SISEC si SCIPIO, a insemnat in primul rand stabilirea si mentinerea unor relatii internationale, Bucuresti spre Amsterdam, Sofia, New York, Buenos Aires and toata lumea. Toti au fost transferati peste tot cu Mertanele si acum inca se folosesc de numele meu, sarmana Elena Trifan crede ca e vreo smecherie cu clanul Voinestilor de la UEFISCDI. Saraca!

 4. De fiecare dată când au loc astfel de atacuri teroriste-jihadiste prin vestul Europei, statele respective sunt comparabile cu o persoană care, dintr-un motiv (ce’ar ține mai mult de persoana în cauză și nu atât de factori externi) și-ar pierde să zicem ..un picior – după care, își ia măsuri draconice „să-și protejeze piciorul pierdut”.

  Politicile U.E. în asimilarea islamismului sunt/au fost, tot timpul – fie perfide la cel mai înalt grad (și acum, în cazul acestor tipuri de atacuri se acționează din fățărnicie, ca să se vadă că „fac și ei, ceva” cu armata, cu serviciile) fie sunt de o dobitocie crasă!.. Când asimilezi tu, ditamai Uniunea, în mod aproape haotic, adepți ai unei religii cu fundamente radical-ireconciliabile ..trebuie să fii – ori foarte naiv (greu de crezut!) fie să ai motivații ascunse; pe care nu le vei dezvălui publicului..
  Oricum, datorită islamismului, U.E. a devine tot mai mult, un spațiu care nu oferă siguranță cetățenilor săi..

 5. Înghite și Kurz rahatul cu războiul Islamului împotriva Occidentului infidel, ca și cum scelerații ăștia care împușcă la întâmplare ar fi mânați de preamărirea Profetului. Deci Nota Bene! nici o autoritate islamică, nici măcar vreun imam mai proeminent nu a declarat jihad, adică ucigașii care fac știrile aproape zilnic sunt cel mai probabil inși cu tulburări psihice severe, fanatizați de mizerie și ură sălbatică împotriva celor care nu trăiesc terorizați de dronele și de asasinatele US/NATO&Israel, și nu trăiesc în ruinele a aproape două decenii de bombardamente: Irak! Afghanistan! Libia! Gaza ! Yemen! Siria! Etc!
  Acești descreierați nu sunt reprezentanții Islamului (doar imbecilii rasiști cred serios asta), sunt reprezentanții efectelor dezastruoase ale politicilor Occidentale, ale militarismului jingoist anglo-saxon și israelian.
  Noi, cetățenii europeni și americani obișnuiți suntem carnea de tun pentru cinismul, stupiditatea brutală a elitelor politice care ne reprezintă.

 6. Nu ai dreptate. Teroristul din Franța a intrat clandestin venin din Lampedusa,insula din Italia unde sunt debarcați naufragiații care vor sã treacã Mediterana cu bãrci supraaglomerate. In Germania sau primit numai refugiatți de rãzboi conform legilor internaționale. Țârile europene care au primit refugiați de rãzboi erau obligate de ONU sã nu-i abandoneze. Germania pe lângã asta avea şi o mare nevoie de forțã de muncã. Doamna Merkel a primit 1 milion de refugiați. Cancelarul Adenaur a primit 4 milioane de turci ,care nu erau refugiați ,pentru muncã şi care nu au mai vrut sã meargã înapoi nici azi.