G4Media.ro

Canada va revoca derogarea de la sancțiuni pentru reparația Nord Stream 1

Sursa foto: John MACDOUGALL / AFP

Canada va revoca derogarea de la sancțiuni pentru reparația Nord Stream 1

Canada a declarat miercuri că va revoca o derogare de la sancțiuni care a permis ca turbinele pentru Nord Stream 1, cel mai mare gazoduct rusesc către Europa, să fie reparate la Montreal și returnate în Germania, relatează The Guardian.

Conducta care trece pe sub Marea Baltică a fost oprită pentru reparații la 31 august, dar nu a fost repornită. Aceasta a fost grav avariată o lună mai târziu, când a fost lovită de o serie de explozii. Guvernele europene suspectează că rupturile conductei și ale altei conducte numite Nord Stream 2 au fost cauzate de sabotaj. Putin a calificat drept „nebunești” afirmațiile occidentale potrivit cărora Rusia s-ar afla în spatele exploziilor.

Ministrul canadian de externe, Mélanie Joly, și ministrul canadian al resurselor naturale, Jonathan Wilkinson, au afirmat într-un comunicat comun: „Putin a fost forțat să arate că intenția sa nu a fost niciodată să readucă Nord Stream 1 la funcționarea completă și că conducta însăși a fost făcută inoperabilă”.

Decizia a fost luată după ce s-a lucrat îndeaproape cu Ucraina, Germania și alți aliați europeni, au spus ei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Cui ii trebuie gaz de la rusi?
    De ce nu cumpăra lichefiat de la SUA?
    Iari devine occidentul dependent de gazul rusesc?

  2. eu credeam ca am renuntat la mizeria asta cu importat gaz sau petrol sau orice altceva din rusia. da-i dracu, sa vanda la chinezi. noi putem produce singuri si ce lipseste se poate achizitiona din europa. de ce sa ne mai legam iar cu rusii? ati uitat cum taiau gazut in perioada comunista si inghetam in apartamente, ca incalzirea centralizata era pe baza gazului ars in termocentrale? in 2006 a fost la fel, cand au taiat iar gazul cand se certau cu ucrainenii pe taxele de tranzit.

    rusia foloseste gazul ca instrument de presiune. ar trebui lasata sa se sufoce cu gaz si sa nu il cumpere nimeni din ue.

  3. @Avram Iancu, @ Marian – Am sa repet o singura data pentru cei doi de mai sus, probabil e greu cu semantica. Bine, avramuta ala stiu ca e postac si n-am pretentii. Canada va revoca (ANULA) derogarea (EXCEPTAREA) de la sancțiuni