G4Media.ro

Canada va interzice giganților chinezi Huawei și ZTE implementarea tehnologiei 5G pe…

Canada va interzice giganților chinezi Huawei și ZTE implementarea tehnologiei 5G pe teritoriul său

Canada va interzice giganţilor chinezi ai telecomunicaţiilor Huawei şi ZTE să lanseze reţeaua 5G, după ani de tergiversare, a anunţat joi guvernul premierului Justin Trudeau, transmite AFP, citată de Agerpres.

Această decizie mult aşteptată fusese amânată de guvernul canadian din cauza tensiunilor diplomatice dintre Ottawa şi Beijing din ultimii ani.

„Ne anunţăm intenţia de a interzice produsele şi serviciile Huawei şi ZTE în sistemele de telecomunicaţii din Canada”, a declarat ministrul industriei François-Philippe Champagne într-o conferinţă de presă.

„Acest lucru urmează unei revizuiri complete de către agenţiile noastre de securitate şi în consultare cu cei mai apropiaţi aliaţi ai noştri”, a adăugat el.

Statele Unite au exclus deja Huawei de la implementarea tehnologiei 5G pe teritoriul lor, invocând riscuri de spionaj sau sabotare a reţelelor occidentale, acuzaţii pe care gigantul chinez de telecomunicaţii le neagă.

Alţi aliaţi ai Canadei care au urmat exemplul SUA sunt Regatul Unit, Japonia, Australia şi Suedia.

Relaţia diplomatică dintre Canada şi China s-a înrăutăţit la sfârşitul anului 2018 odată cu arestarea, la Vancouver, a directoarei financiare a Huawei, fiica fondatorului companiei chinezeşti. Incidentul a marcat începutul unei crize diplomatice majore între cele două ţări, cu detenţia paralelă în China a doi canadieni. După aproape trei ani de proceduri, Meng Wanzhou a fost în cele din urmă eliberată la sfârşitul lunii septembrie 2021 şi a revenit în China, iar cei doi canadieni au fost eliberaţi.

sursa foto: Huawei

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Au decis sa mearga cu un parteneriat 6G cu baietii cu micii de la Obor, canadienii…

  2. Statul NEO-comunist Canada cu al ei papitoi d eprim-ministru va ajunge in lada de gunoi a istoriei in curand!

  3. O atitudine care arată independența statului față de sistemul comunist chinez. Cum să dai telecomunicațiile țării pe mâna unor firme controlate de guvernul altei țări? Și comuniste!

  4. Chinezii le furnizeaza orcilor coordonatele dronelor dji folosite de Ucraina pentru lansarea de grenade iar orcile bombardeaza instantaneu zonele respective. Ce mai latra si la noi iubitorul de comunisti zonaIt ca de ce interzicem , că chinezariile 5G sunt nambăr oan. Prostul trebuie sa fie si fudul. Imaginati-va acum ce ar insemna ca un stat dictatorial sa controleze si sa monitorizeze reteaua 5 G intr-o tara atacata de orci.✌️

  5. Chinezii le furnizeaza orcilor coordonatele dronelor dji folosite de Ucraina pentru lansarea de grenade iar orcile bombardeaza instantaneu zonele respective. Ce mai latra si la noi iubitorul de comunisti zonaIt ca de ce interzicem , că chinezariile 5G sunt nambăr oan. Pro stul trebuie sa fie si fudul. Imaginati-va acum ce ar insemna ca un stat dictatorial sa controleze si sa monitorizeze reteaua 5 G intr-o tara atacata de orci.✌️