G4Media.ro

Canada oferă Ucrainei 800 de drone pentru a ajuta la evaluarea mai…

Photo by Genya SAVILOV / AFP

Canada oferă Ucrainei 800 de drone pentru a ajuta la evaluarea mai rapidă şi mai precisă a ţintelor

Canada donează 800 de drone Ucrainei pentru a ajuta la combaterea invaziei Rusiei în această ţară, a declarat luni ministrul Apărării Naţionale, Bill Blair, potrivit CNN, transmite News.ro.

„Dronele au apărut ca o capacitate critică în lupta Ucrainei împotriva agresiunii ruseşti. Cu ajutorul acestor drone, trupele ucrainene vor putea să adune mai multe informaţii şi cunoştinţe despre situaţie, astfel încât să poată evalua ţintele mai rapid şi cu mai multă precizie”, se arată într-un comunicat al secretariatului de presă al galeriei.

Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie 2022, declanşând un război în curs de desfăşurare care l-a propulsat pe preşedintele ucrainean Volodymyr Zelensky pe scena internaţională, multe ţări, inclusiv SUA, oferindu-şi ajutorul. Presiunea este acum tot mai mare pentru a oferi mai mult ajutor, deoarece Rusia avansează în unele părţi ale Ucrainei, iar muniţia este redusă.

„Pe măsură ce ne apropiem de cea de-a doua aniversare a invaziei ilegale a Rusiei, Canada este ferm alături de Ucraina în apărarea libertăţii şi democraţiei”, a declarat Blair.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...