G4Media.ro

Canada a trimis Ucrainei primul tanc Leopard

Sursa foto: Wikimedia Commons / Staff Sgt. Brooks Fletcher, U.S. Army Europe Public Affairs

Canada a trimis Ucrainei primul tanc Leopard

Canada a expediat sâmbătă primul tanc Leopard 2 din cele pe care le-a promis Ucrainei, a anunţat ministrul apărării, Anita Anand, citată de AFP, transmite Agerpres.ro.

Un avion al forţelor aeriene canadiene „a decolat de la Halifax cu primul tanc de luptă Leopard 2 pe care îl donăm Ucrainei”, a scris ministrul pe Twitter.

„Canada este solidară cu Ucraina şi vom continua să oferim forţelor armate ucrainene echipamentul de care au nevoie pentru a câştiga”, a adăugat ministrul.

„Tancurile de luptă sunt drum pentru a ajuta Ucraina. Primul Leopard 2 canadian a plecat. Sprijinul Canadei pentru Ucraina este de neclintit”, a declarat ministrul într-un alt tweet, însoţit de o înregistrare video arătând încărcarea tancului şi plecarea avionul care îl transportă.

Canada a anunţat la sfârşitul lui ianuarie decizia sa de a livra Ucrainei patru tancuri Leopard 2 de fabricaţie germană, în urma unui anunţ similar al mai multor ţări occidentale.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. 4 tancuri si alea trimise unul cate unul, de la o tara bogata si puternica precum Canada?
  Rusinica.

  • Nu e nevoie de mare lucru, pentru a înfrânge răcanii ruși cu AK-uri ruginite și vehicule din anii ’60.

  • Dar de Germania, care are un PIB de doua ori cat Canada, si care pana acum n-a trimis niciun Leopard in Ucraina, ce zici? Si in ce avion crezi tu ca incap 4 tancuri, ca sa le trimita pe toate 4 deodata? Pana si in An-225 Mriya, cel distrus de rusi, incapeau maxim 3. De obicei intr-un avion pot fi tranportate unul sau maxim doua tancuri. In concluzie, bravo Canada.

 2. Urmeaza Delfinul Flipper…

 3. Uraaaaaa!! Au incurcat-o rusii!! Acum sa ii vad cum se descurca! Ca imediat vine si munitia la el!!
  In concluzie, ori ii zdrobim, ori mergem la stadion!! Asa ne batem joc unii de altii!!

 4. Imediat trimite Justin fortele speciale de tranjenderi, elgibitisti si multikulturali. Sa vezi ce se sperie Phutin pe el, nu mai doarme cateva saptamani de griji….

 5. Ruși dintotdeauna au ținut Europa în șah cu amenințări, se pare că nu se descurcă nici în Ucraina, cum credeau că vor lupta cu toată Europa?