G4Media.ro

Canabisul a fost legalizat pentru uz personal în Teritoriul Capitalei Australiene: rezidenții…

Canabisul a fost legalizat pentru uz personal în Teritoriul Capitalei Australiene: rezidenții vor putea deține până la 50 de grame de canabis de persoană și cel mult patru plante per gospodărie

Teritoriul Capitalei Australiene (Australian Capital Territory – ACT) a devenit prima jurisdicţie din această ţară care a legalizat consumul de canabis pentru uz personal, informează Xinhua.

Adunarea legislativă din acest teritoriu administrativ australian, în care este situată capitala Canberra, a votat recent pentru a legaliza deţinerea, utilizarea şi cultivarea unor cantităţi mici de canabis.

Noua lege, care va intra în vigoare pe 31 ianuarie 2020, va permite rezidenţilor să deţină până la 50 de grame de canabis per persoană şi cel mult 4 plante de canabis per gospodărie.

Totuşi, drogul rămâne ilegal prin prisma legilor federale australiene, ceea ce înseamnă că rezidenţii din ACT ar putea în continuare să se confrunte cu anumite riscuri legale dacă fumează sau cultivă canabis.

„Aceast lege nu îndepărtează în totalitate riscul ca oamenii să fie arestaţi sub incidenţa legislaţiei Commonwealth, iar noi suntem sinceri cu comunitatea noastră în legătură cu acest aspect”, a declarat Gordon Ramsay, procurorul general din ACT, citat de Australian Broadcasting Corporation (ABC).

„Legislaţia din ACT doreşte să asigure o apărare legală clară şi specifică pentru orice adult care deţine o cantitate mică de canabis pe teritoriul ACT, dar care este pus sub acuzare şi judecat în conformitate cu legislaţia Commonwealth”, a mai spus Gordon Ramsay.

„Dar, din nefericire, noua lege nu poate să împiedice ca cineva să fie arestat şi pus sub acuzare dacă oficialii Commonwealth doresc să facă acest lucru sau chiar judecat dacă Procurorul public al Commonwealth-ului găseşte de cuviinţă să facă acest lucru”, a adăugat procurorul general din ACT.

Poliţia din ACT a promis că va sprijini Guvernul local cu această lege, precizând că se va concentra mai puţin pe micii consumatori de canabis şi mai mult pe crima organizată, ai cărei reprezentanţi vând droguri în cantităţi mari.

Proiectul de lege a fost depus în Adunarea Legislativă din ACT de politicianul laburist Michael Pettersson.

Sursa foto: pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Pamflet
  Se interzice tutunul dar se legalizeaza canabisul.
  Acum am inteles lupta acerba a unora interesati si a altora lobotomizati impotriva tutunului.
  Scpul e ca cei care fumeaza acum tutun sa fumeze canabis. Astfel, vor devenivlegume mai usor de manipulat si de condus.
  Luptatorilor antitutun, aveti ceva de zis?
  Multumesc

 2. Pai mai bun canabisul decat tutunul… Macar are unele valente medicale.

  La noi nici cel medical nu e legal (ca de obicei de rasul curcilor). Poate cand ne-o obliga UE

 3. @Bad@
  Asta e tot ce poti sa spui?
  In realitate n-ai spus nimic

 4. Tutunul este farata discutii muuuult mai nociv decat cannabisul. Anul asta si WHO (World Healt Organization) au cerut statelor sa scoata cannabisul de pe lista de droguri periculoase. PLM, CANNABISUL NU AR FI TREBUIT SCOS DIN LEGALITATE NICIODATA.

 5. Pamflet
  Si tutunul si canabisul sunt nocive. Eu nu consum nici una nici alta. Dar consider ca nu e treaaba statului sa de ocupe de ce consuma omul in cinostinta de cauza. Daca ar fi dupa mine ar fi la liber si una si cealalta

 6. hai sa schimbam sloganul, fericiti in Australia… Barna presedinte!