G4Media.ro

Camion frigorific la Timișoara pentru depozitarea trupurilor pacienților morți de Covid. Morgile…

Camion frigorific la Timișoara pentru depozitarea trupurilor pacienților morți de Covid. Morgile spitalelor nu mai fac față

Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara şi Spitalul CFR din Timişoara au încheiat un contract cu o firmă de pompe funebre care a adus un camion frigorific unde pot fi depozitate trupurile pacienţilor care au decedat în urma infecţiei cu virusul SARS CoV-2. Morgile celor două unităţi spitaliceşti nu mai fac faţă fluxului, mai ales că unele familii, aflate în izolare sau în carantină, nu pot ridica ruda decedată imediat, relatează News.ro.

Camionul care a fost pus la dispoziţia celor două spitale se află în zona Stadionului CFR din Timişoara, acolo unde este şi spitalul militar de campanie.

Medicii spun că au fost nevoiţi să recurgă la această soluţie, deoarece nu mai au loc în morgile unităţilor sanitare.

Numai la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara, mureau 2-3 pacienţi pe săptămână în urmă cu un an.

”Serviciul de Morgă al spitalului nostru este foarte redus ca şi capacitate. Avem 2 locuri pentru pacienţii Covid şi maxim 2-3 locuri pentru pacienţii non-Covid. Ţinând cont de faptul că trebuie să respectăm şi aici anumite circuite, ţinând cont că în ultimele zile am avut un număr crescut de decese, am luat decizia să avem un serviciu civilizat, să facem acest contract cu o firmă de pompe funebre tocmai pentru a oferi un serviciu decent şi ecumenic. Am avut 10 decese în doar două zile. Am avut cazuri şi avem cazuri în care membrii familiei sunt în izolare la domiciliu şi atunci trebuie să avem grijă de aceste corpuri până rudele ies din izolare şi pot face serviciul mortuar”, a declarat medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara.

Zona în care a fost parcat camionul frigorific, unde rudele pacienţilor decedaţi sunt chemate pentru identificare, este în permanenţă păzită, iar accesul este restricţionat. Firma de pompe funebre se ocupă atât de transportul, cât şi de depozitarea trupurilor decedate în containerul frigo, iar contractul acoperă cheltuielile pentru 150 de posibili pacienţi decedaţi, infectaţi cu noul coronavirus.

În Timiş, în ultimele 24 de ore, au fost depistate 329 de noi cazuri de COVID-19, dar au fost înregistrate şi 13 decese. De la debutul pandemiei de coronavirus, în Timiş au fost 338 de decese.

Sursa: News.ro

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Nu este important.
    Să iasă psd la alegeri cu ajutorul protestatarilor anti mască din Piața Victoriei. Asta este important.

  2. Miracolele medicale ale lui Musta, medicul care a vindecat cele mai multe cazuri de covid din Romania (Stirile ProTV, 23 martie; Mediafax, 15 mai) se tin lant. Aveti grija la prelungitorul acela aaaa aaaa aaaa buuum

  3. Ce situație chiar tragi-comică. La începuturi doar se facea fake news pe tema camioanelor cu morți deși nu existau. Acum ele există, dar se pare totuși că lumea acum crede mai mult în teoria conspirației decât în existența lor. Oare ce o zice unul din pesedistii care a infierat lumea împotriva măsurilor luate de guvern dacă ar fi pus să recunoască vreun neam din camionul frigorific? Sau stati așa; neamurile lor sunt puse bine la caldurică și așteaptă funcțiile platite bine după alegeri. ;))

  4. Se tot vorbeste de transparenta…. manipulare prin mass media, minciuni…. nici nu mai stii ce sa crezi! In Germania sant proteste anti covid si manipularii la stiri sant prezentate ca manifestatii antisemitism! Cel mai scump a ajuns sa fie adevarul si omenia in ziua de astazi! Dar se gasesc rar!

  5. O stire alarmistă și mincinoasă! Câte autopsii se fac?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.