G4Media.ro

Camera Reprezentanților din SUA a aprobat ajutorul financiar și pentru Israel, în…

sursa foto: Facebook/ Benjamin Netanyahu

Camera Reprezentanților din SUA a aprobat ajutorul financiar și pentru Israel, în valoare de 26,3 miliarde de dolari / Benjamin Netanyahu a mulţumit Statelor Unite: Ambele partide au demonstrat un sprijin puternic pentru Israel și pentru apărarea civilizaţiei occidentale

Camera Reprezentanților a votat favorabil pentru sprijinirea Israelului, trimițând întregul pachet de ajutor financiar spre Senat, relatează Politico. Ultimul proiect de lege din pachetul de ajutor extern promovat de președintelui Mike Johnson prevede 26,3 miliarde de dolari în asistență pentru Israel, la șase luni de la atacul grupării teroriste Hamas.

Pachetul de ajutor pentru Israel este de 26,3 miliarde de dolari și vine la aproape 10 săptămâni după ce Senatul american a mai trimis o măsură cu un ajutor aproape identic pentru israelieni.

Măsura a fost adoptată cu 366 la 58 voturi și va fi automat grupată cu alte trei proiecte de lege. Deși Camera votează fiecare măsură în parte, Senatul le va primi ca un singur pachet care include ajutoare pentru Israel, Ucraina și Taiwan, alături de noi sancțiuni, o interdicție a TikTok și puterea SUA de a îngheța activele rusești.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a mulţumit Camerei Reprezentanţilor din SUA pentru adoptarea proiectului de lege privind ajutorul acordat Israelului.

„Congresul SUA tocmai a adoptat cu o majoritate covârşitoare un pachet de ajutor foarte apreciat.  Ambele partide au demonstrat un sprijin puternic pentru Israel și pentru apărarea civilizaţiei occidentale. Mulţumesc prieteni, mulţumesc America!”, a afirmat Netanyahu pe reţelele de socializare.

Ministrul israelian de externe Israel Katz a mulţumit, de asemenea, spunând că speră că măsura va fi adoptată în curând de Senatul SUA „cu sprijin puternic din partea ambelor partide politice”.

”Votul asupra pachetului de ajutor pentru Israel cu un sprijin bipartizan copleşitor demonstrează legăturile puternice şi parteneriatul strategic dintre Israel şi SUA şi transmite un mesaj puternic inamicilor noştri. Sper că va trece curând de Senat, cu sprijinul puternic al ambelor partide ”, a afirmat Katz.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Israelul nu merita ajutat.ei asteapta ajutor dar nu vor sa ajute Ukraine cu armament.