G4Media.ro

Camera Comunelor a respins calendarul accelerat pentru legislația necesară Brexitului.

Camera Comunelor a respins calendarul accelerat pentru legislația necesară Brexitului.

Ieșirea efectivă a Marii Britanii din Uniunea Europeană a fost amânată dincolo de termenul de 31 octombrie după ce Camera Comunelor a respins calendarul propus de către primul-ministru Boris Johnson pentru dezbaterea și adoptarea legislației necesare pentru reglementarea Brexitului.

Chiar dacă prevederile acordului dintre Regatul Unit și Uniunea Euroepană au fost aprobate, parlamentarii englezi susțin că până joi seara este prea puțin timp pentru a dezbate documentul de 110 pagini care ar trebui să stabilească modul în care Brexitul va avea loc.

După vot, Boris Johnson a anunțat că va suspenda legislația necesară Brexitului până când UE își va arăta intențiile, transmite BBC. Johnson s-a declarat dezamăgit de ”votul pentru amânare” adăugând că ”Regatul Unit înfruntă o nesiguranță în plus”. ”Într-un fel sau altul, vom părăsi Uniunea Europeană cu acest acord asupra căruia această Cameră tocmai și-a dat consimțământul”

Între  timp, președintele Consiliului European a anunțat că îi consultă marți seara pe liderii celor 27 de state din UE privind cererea de amânare a ieșirii Marii  Britanii din UE.

„Preşedintele Consiliului European îi consultă marţi seara pe liderii din UE cu privire la cererea depusă de Regatul Unit pentru a amâna Brexitul până la 31 ianuarie 2020”, a anunţat Mina Andreeva pe contul său de Twitter, după refuzul de deputaţilor britanici de a examina în regim accelerat legislaţia de ratificare a acordului de Brexit aşa cum dorea guvernul, transmite AFP, citată de Agerpres.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Seamana mai mult cu un meci de wrestling decat cu o negociere intre parteneri seriosi. Un karaoke … 🙁

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.