G4Media.ro

Calendar BAC 2023, sesiunea august-septembrie, primul Bacalaureat cu corectare digitalizată în toate…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Calendar BAC 2023, sesiunea august-septembrie, primul Bacalaureat cu corectare digitalizată în toate centrele de examen. Înscrierile se fac până pe 24 iulie. Probele de competențe se echivalează cu mediile din liceu

Elevii se pot înscrie la examenul de Bacalaureat 2023, sesiunea august septembrie, în perioada 17 – 24 iulie 2023, potrivit calendarului oficial. Probele de competente se vor echivala cu mediile din liceu la Limba română, limbi străine și Tehnologia Informației. Va fi prima dată când toate lucrările de la un examen național vor fi evaluate digitalizat, au susținut ministrul Educației, Ligia Deca și secretarii de stat Florian Lixandru și Sorin Ion, scrie Edupedu.ro.

  • Pe 26 iunie secretarul de stat Florian Lixandru a declarat la TVR: “Anul acesta, Ministerul Educației a achiziționat platforma pe care se va realiza evaluarea digitalizată (…) urmând să extindem evaluarea digitalizată la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat în toate centrele de examen din țară.”
  • Pe 27 iunie, Ministrul Ligia Deca a anunțat că „evaluarea digitalizată se va generaliza, începând cu sesiunea din august a examenului național de bacalaureat de anul acesta”.

Pe 29 iunie, Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, a declarat pentru Edupedu.ro: „Lucrările de la examenele care vor fi organizate începând cu sesiunea din august a examenului de bacalaureat vor fi evaluate digitalizat pe o platformă nouă, dar cu funcționalități similare celei Intuitext, folosite în pilotarea evaluărilor digitalizate, platformă cumpărată de la Softwin, compania care realizează Intuitext”.

„Înscrierea la sesiunile examenului național de bacalaureat 2023 se face prin completarea documentelor-tip de înscriere de către candidați în perioada 17-24 iulie 2023 – pentru sesiunea august-septembrie (…)”, potrivit documentului primit de inspectoratele școlare de la Ministerul Educației, pe 9 iunie 2023 .

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...