G4Media.ro

Călătorii cu metroul pot plăti cu cardul bancar contactless direct la porţile…

Călătorii cu metroul pot plăti cu cardul bancar contactless direct la porţile de acces în staţii

Călătorii cu metroul pot plăti cu cardul bancar contactless direct la porţile de acces în 43 de staţii din Bucureşti, potrivit unui comunicat al Metrorex, remis, marţi, Agerpres.

Sistemul dezvoltat de Metrorex cu suportul tehnic al BCR este integrat la nivelul fiecărei porţi de acces şi utilizează tehnologii ce permit ca atât plata călătoriei, cât şi deblocarea porţilor de acces să fie extrem de rapide.

Modul de utilizare este foarte simplu: călătorii trebuie să apropie de semnul contactless existent la nivelul porţii de acces orice card bancar sau dispozitiv electronic (card fizic, telefon sau ceas inteligent) contactless de tip Mastercard sau VISA, indiferent de banca emitentă, după care vor primi mesajul de „Acces liber”.

Costul unei călătorii rămâne acelaşi, 2,5 lei, şi nu există comisioane bancare. În cazul în care un călător doreşte să achite mai multe intrări cu acelaşi card trebuie să apese, începând cu a doua tranzacţie consecutivă, tasta „+” de pe ecranul turnichetului şi apoi să apropie cardul de semnul contactless.

Prin extinderea noului sistem de plată contactless, Bucureştiul este poziţionat pe harta puţinelor oraşe din Europa care oferă astfel de facilităţi moderne de acces la metrou, mai arată Metrorex.

Sursa Foto: Unspalsh.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Era mai bine sa nu mai poti plati deloc, mai ales acum cu corona. Pun pariu cu oricine, daca e obligata populatia sa mearga pe jos nu vom avea mare problema cu corona (aer curat, deschis; stimularea imunitatii prin miscare; reducrea stressului; s.a.).

  2. 1984
    Nație de sifonari

  3. Mie îmi da statul leafa pe un card Maestro, care nu-i pe lista celor acceptate.
    Dar daca folosesti cardul emis de automatul de la intrarea în statie, nu atingi turnichetul. Deci?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.