G4Media.ro

UPDATE Mama fetei de 12 ani găsită moartă într-o canapea a fost…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

UPDATE Mama fetei de 12 ani găsită moartă într-o canapea a fost prinsă în Spania / SURSE Fata, care locuia cu mama ei, a fost dată dispărută de tatăl său la începutul lunii mai/ Ce a declarat femeia

UPDATE 07 iunie, ora 08:16 Potrivit surselor G4Media, mama audiată prin videoconferință spune că nu era acasă când se presupune că s-a întâmplat fapta. De asemenea, femeia ar fi declarat că atunci când a ajuns acasă nu a mai găsit fata, iar concubinul a spus că fiica ei a plecat înapoi la tată. De asemenea, a mai declarat femeia, în scurt timp au plecat în Spania.

UPDATE: Mama fetei a fost arestată de poliția spaniolă, marți, în regiunea Catalonia. Femeia ar fi fost prinsă în localitatea Torrefarrera din provincia Lleida.

Poliția din Catalonia a anunțat, într-un comunicat de presă, că, marți, în jurul orei 1.00, a arestat „o femeie care se presupune că are legătură cu moartea violentă a fiicei sale de 12 ani în România”.

Direcția de Investigații Criminale a deschis o anchetă pentru clarificarea faptelor și a gradului de participare a persoanei reținute și va activa mecanismele de coordonare interpolițienești pentru a colabora cu autoritățile polițienești competente, se mai arată în comunicat.

Potrivit surselor G4Media.ro, decesul fetei s-ar fi produs în luna aprilie, prin strangulare.

Știrea inițială: Cadavrul găsit într-un sac, în lada unei canapele, în Sectorul 4 este al unei fetițe de 12 ani, au anunțat, marți, procurorii. Fata, care locuia cu mama ei în apartamentul în care a fost găsit cadavrul, a fost dată dispărută de tatăl său la începutul lunii mai, potrivit surselor G4Media.ro.

„La data de 06.06.2023, în baza concluziilor expertizei genetice judiciare efectuate de Institutul Național de Criminialistică, s-a stabilit că persoana decedată, găsită într-un sac din plastic în lada canapelei unei locuințe din mun. București, sector 4, este o minoră în vârstă de 12 ani, identificarea având loc prin compararea profilului genetic al cadavrului cu profilul genetic al tatălui minorei.

În măsura în care vor fi obținute și alte date relevante pentru anchetă, acestea vor fi făcute publice în măsura în care se va considera necesar.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Potrivit surselor G4Media.ro, fata locuia împreună cu mama ei și concubinul acesteia, în apartamentul în care a fost găsit cadavrul. Apartamentul era închiriat de mama fetei, iar aceasta împreună cu concubinul nu s-ar mai afla în țară.

Tatăl biologic al fetei ar fi reclamat la poliție dispariția acesteia, la începutul lunii mai, au precizat sursele citate.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Ce repede funcționează sistemul în cazul unora.

    • Care sistem functioneaza daca tatal fetei a asteptat o luna pana cand proprietarul a alertat politia?

  2. Damiane, „mama fetei gasitE”

  3. Anchetele sociale,pe baza carora se incredintează copilul,de multe ori,sunt facute de mantuială.Si dacă si judecatorul are o suta de dosare pe masă….. .

  4. Deci chiriasii erau mama si concubinul. Dar concubinul unde este?