G4Media.ro

Business în vremea coronavirusului / Partenerul de afaceri al fiului generalului (r)…

Business în vremea coronavirusului / Partenerul de afaceri al fiului generalului (r) STS, Alexandru Grumaz, a vândut statului ventilatoare mecanice de peste 2,2 milioane de euro / Contractul a fost atribuit prin încredințare directă, înainte de decretarea stării de urgență

Firma Brains M&A Consulting figurează pe lista Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate din subordinea Ministerului Finanțelor Publice cu un contract de peste 2,2 milioane de euro (cu TVA) pentru achiziția de ventilatoare mecanice necesare în criza coronavirusului, potrivit e-licitație.ro (portalul guvernamental de transparență în achiziții publice).

Este vorba de 200 de ventilatoare mecanice, ceea ce înseamnă că un aparat a costat peste 11.000 de euro. Contractul a fost atribuit prin încredințare directă, invocându-se ”extrema urgență determinată de evenimente care nu puteau fi prevăzute de către autoritatea contractantă”, pe data de 10 martie, înainte de decretarea stării de urgență, pe 16 martie 2020.

Brains M&A Consulting și o altă firmă, Liamed, au vândut statului și injectomate de peste 1,2 milioane de lei pentru lupta împotriva coronavirusului.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma Brains M&A Consulting este deținută de Florin-Mircea Creangă (55%, 31 de ani, din Roșiori) și Paul-Alexandru Mihai (45%, 34 de ani, din București).

Același Florin Creangă a fost asociat pânâ în 2013 în firma Denimed Cleaning cu Alexandru Octavian Grumaz, fiul generalului STS, Alexandru Grumaz, fost prim-adjunct al directorului STS. Fiul generalului Grumaz este asociat unic și în firma Denimed Consulting.

Toate cele 3 firme, Brains M&A Consulting, Denimed Cleaning și Denimed Consulting au contracte cu spitalele publice.

Contractele Brains M&A Consulting. Potrivit SEAP, numai în acest an, firma Brains M&A Consulting a vândut reactivi în valoare de peste 3 milioane de euro (fără TVA) spitalelor din București, precum Marius Nasta, Bagdasar-Arseni, Colentina, Malaxa sau Universitar.

Contractele Denimed Cleaning. Doar în 2020, pe 5 februarie, cealaltă firmă a lui Florin Creangă, Denimed Cleaning, a semnat un contract cu spitalul Universitar de peste 5,4 milioane de euro pentru ”servicii de gestionare a spălătoriei”.

Contractele Denimed Consulting. Anul trecut, pe 16 octombrie, firma fiului generalului STS, Alexandru Grumaz, a semnat un contract de tip acord cadru cu spitalul Bagdasar Arseni pentru furnizare de reactivi în valoare de peste 12 milioane de euro (fără TVA). În aceeași zi, firma fostului său partener de afaceri, Florin Creangă, a semnat cu Bagdasar Arseni contracte pentru alte loturi de reactivi în valoare de aproape 7 milioane de euro.

În iulie anul trecut, firma lui Grumaz jr. a semnat un acord cadru cu Spitalul Floreasca pentru furnizare de materiale sanitare și reactivi în valoare de peste 1,7 milioane de euro.

Context. Jurnalistul Cătălin Tolontan a publicat mai multe investigații de presă privind afacerile lui Grumaz jr. cu spitalul Malaxa condus de Florin Secureanu, cel arestat de DNA sau cu Spitalul din Ilfov, condus chiar de iubita lui, Patricia Ene. Vezi aici una dintre anchetele de presă.

Foto: Alexandru Grumaz jr. și Patricia Ene; Sursa: captură cancan.ro via Cătălin Tolontan

Alex Costache este jurnalist și la Știrile TVR.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

24 comentarii

 1. Bre mai lasa-ti-o drrk, chiar credeti ca oricine poate sa gaseasca si sa aduca marfa d-asta la momentul actual? Daca n-aducea asta aducea cineva? Statul, poate, care in 2 luni de cand stia de virus n-a facut niciun stoc? Patronii „cinstiti” care stau la caldurica, asteapta bani de la stat si se gandesc la „scheme”? Retailerii mari unde si/au golit romanii cardurile pe stocuri, bani care au plecat din tzara? Bre voi presa va intelegeti meseria prin a da cu batzul prin gard, in loc sa lucrati ca fiecare om sa fie mobilizat si responsabilizat.

 2. Nu fiul lui cutarescu, fix cutarescu ca este major. Cred ca, ca fata lui …….. ….(r), am facut fix nimic. Ba, cum poze din cancan? Aflati ca poate asta este in jeg, dar iarasi asmutiti prostii aiurea. Prostilor!

 3. Fomiștii…. să mănânce și gura lor ceva.

 4. Pt o asemenea situație era musai nevoie de aparate de 11000 de euro. Alea la 4000 de ron ce-or fi avut? Presupun că parandaratu prea mic. Executați în piața prostituției. Pt proști au făcut expoziții de forță cu armata la ușă să nu care cumva să le deranjăm tunurile.

 5. deci pt asta am stat 8h la ambasada sa votez..
  bine de stiut

 6. Afaceri cu teste rapide pentru Firea, Streinu, Costache etc, cu privați și interlopi nu mai interesează DNA-ul?
  In vreme de război se fac bani…!

 7. Astea sunt barfe. Nu se poate ca guvernul lui Johannis sa faca asa ceva. Imposibil. Demult ii incalecau ce de la DNA, se revolta societatea civila. Intervenea președintele la uma urmelor.

 8. Cum naiba ca in afacerea asta cu echipamente medicale auzi numai de securisti, de masoni si de odraslele lor? O fi vreun fost detinut politic sau copilul lui in afaceri cu echipamente medicale?

 9. Dar cum papa UEFISCDI, suma infima de 6 mil de Euro pentru un simplu call? Și miliarde de Euro din 1990 sau 1991 pentru fix hârtii, copaci tăiați?

 10. MArele tunuri din Sanatate continua. Sub orice guvernare !
  Sistemul e la pamânt, dar din el s-au imbogatit multi, clientela, securisti, prgeniturile lor…

 11. Ce sanse ai tu,firma normala,pe o piata unde astia au si informatiile,si distribuirea asigurata?NICIUNA!

 12. Asa lucreaza si Mafia ( crima organizata ) in Iralia

 13. Ce din PSD satura de furat nici in plina epidemie
  PSD stop hotia

 14. Cocalar securist din rosiorii de vede…..la cine ajung taxele si impozitele platite de noi. Dupa ce se termina porcaria asta cu coronavirusul, trebuie infiintat un dna care sa ancheteze strict perioada asta…

 15. Depinde ce ventilatoare a achizitionat guvernul de la omul de afaceri Grumaz. Daca e vorba de ventilatoare tip Drager evita infinity v500, cu toate posibilitatile de ventilatie non invaziva si invaziva, pretul de 11.000 € e unul f mic. Poate ar fi bine sa stim si noi despre ce ventilatoare este vorba, ca sa nu comentam aiurea; si sa vedem daca si in aceasta perioada isi mai permite cineva sa dea tunuri financiare, periclitandu-ne sanatatea. Am auzit zilele astea atatea tampenii din partea guvernantilor si altora (testam toata populatia Bucurestiului, medicii si personalul medical sa stea pe baricade fara materiale de protectie), incat ma pot astepta la orice.

 16. Firma Liamed vinde predominant aparatura chinezeasca destinata ATI , produsa de compania Aeonmed Beijing , cu siguranta asta au dat spitalelor romanesti. Sper sa tina pana trece criza coronavirusului. Pe Alibaba pretul e la 10-11 mii dolari bucata dar la cantitati mari se poate negocia. Profitand de criza chinezii sigur nu au lasat la pret.