G4Media.ro

Bulgaria şi România, cel mai semnificativ declin al vânzărilor de autoturisme noi…

Bulgaria şi România, cel mai semnificativ declin al vânzărilor de autoturisme noi din Europa

Înmatriculările de autoturisme noi în Europa (UE plus Marea Britanie şi ţările EFTA) au scăzut cu 7,2% în februarie, a anunţat miercuri Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile /ACEA/, în timp ce Bulgaria şi România au raportat cel mai semnificativ declin, transmite DPA, preluată de Agerpres.

Datele statistice sunt valabile pentru cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, plus Marea Britanie şi ţările din Asociaţia Europeană a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.

Luna trecută, au fost livrate în Europa aproximativ 1,07 milioane de vehicule, faţă de 1,15 milioane de unităţi în perioada similară din 2019. Cea mai mare scădere a fost raportată în Bulgaria (minus 29,2%) şi România (minus 26,8%).

Marile pieţe auto europene au înregistrat scăderi în februarie, de la -10,8% în Germania, la -8,8% în Italia, -6% în Spania şi -2,7% în Franţa.

Conform ACEA, declinul pieţei auto europene a fost determinat de schimbările legislative majore anunţate de unele state din UE, de înrăutăţirea condiţiilor economice şi a incertitudinii în rândul consumatorilor.

Înmatriculările de autoturisme noi în Europa au scăzut în primele două luni din acest an cu 7,3%, fiind livrate aproximativ 2,20 milioane de vehicule, faţă de 2,37 milioane de unităţi în perioada similară din 2019. Cel mai semnificativ declin a fost raportat în România (-18,1%) şi Bulgaria (-16,2%).

Marile pieţe auto europene au înregistrat scăderi în perioada ianuarie-februarie 2020, de la -9% în Germania, la -77,8% în Franţa, -7,3% în Italia, şi -6,8% în Spania.

Vânzările de autoturisme noi în Europa au urcat cu 1,2% în 2019, cea mai dinamică piaţă auto fiind cea din Lituania, unde înmatriculările de autoturisme noi au înregistrat un avans de 43,2% în ritm anual, urmată de piaţa din România, care a raportat o expansiune de 23,4%.

Sursa foto: pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Cumpararea unui autoturism e o decizie importanta. Trebuie vazut daca se potrivesc stilurile de viata. Nu e frumos sa avansezi cifre. Scuze. Dar dupa min 6 luni – 1 an decizi achizitia unuia nou.

 2. Hehe! Si e doar inceputu’!
  Poate asa o lasa mai moale cu pocnitorile electrice!
  La cum se anunta viitorul vom vedea cata lume va mai schimba masina!Si cu ce? Cu una cu tablețica in bord cu motor de drujba cu cu fiabilitate indoielnic si puțitoare de benzina!
  Ramanem la diesel!

 3. Efectele guvernarii PNL au inceput sa-si puna amprenta pe economie.

  • Ai dreptate coaie! Era mai bine cu dancila!
   Aia nici numele la virus nu l putea pronunta corect!

  • mai are bani sa va plateasca psd?astia sunt dupa ciuma psd,iar acum s_a suprapus si corona,cam despre asta-i vorba

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.