G4Media.ro

Buletin de București: Oamenii Gabrielei Firea, încă pe cai mari în Primăria…

Sursa foto: G4Media / Ilona Andrei

Buletin de București: Oamenii Gabrielei Firea, încă pe cai mari în Primăria București. Venituri fabuloase în 2021 / Cazurile Mariana Brod, Liliana Trifu, Lorena Bardan și altele

Oameni apropiați fostului edil al Gabrielei Firea sunt încă în funcții de conducere în Primăria București și au, fiecare, salarii de peste 120.000 de lei net anual, dezvăluie Buletin de București.

Potrivit sursei citate, cele mai mari venituri în Primăria București, în 2021, le-a avut Mariana Brod, directorul executiv al Direcției Asistență Tehnică și Juridică – 187,944 de lei. Primarul general, Nicușor Dan, a avut, în 2021, venituri de 186,120 de lei iar președintele Klaus Iohannis de 179.500 lei. Mariana Brod a venit în Primăria București de la Primăria Voluntari, adusă de Gabriela Firea.

Primăria Capitalei, cea mai mare din țară, are și un aparat funcțional uriaș. Nu mai puțin de 140 de direcții și servicii, cu tot atâția șefi, asigură buna funcționare a administrației locale din București. Iar oamenii care conduc aceste servicii și direcții au și venituri între 110.000 și 150.000 de lei pe an. Mulți dintre șefii din PMB ocupă aceste funcții de mulți ani, din epoca Oprescu sau Firea, iar contractele lor de muncă sunt pe durată nedeterminată.

Mariana Brod, de la Voluntari la PMB – venituri mai mari ca președintele țării

Numele Marianei Brod a fost legat, încă de la venirea sa în PMB, de cel al familiei Pandele. Fostă angajată a Primăriei Voluntari, Mariana Brod ajunge în 2018 direct în fruntea unei direcții foarte importante a Primăriei București, cea de asistență tehnică și juridică.

În timpul campaniei electorale din 2021, Nicușor Dan a desenat harta caracatiței Pandele – Firea din Voluntari iar în tentacule apărea și numele Marianei Brod.

Mariana Brod este absolventă a Facultății de Drept Dimitrie Cantemir cu licență în Științe Juridice și Administrative și a urmat un master la Universitatea Nicolae Titulescu în Dreptul Afacerilor. Din 2006, apare ca angajat al Primăriei Voluntari, consilier juridic, promovată în 2013 ca șef de serviciu.

În 2017, Mariana Brod se muta la Primăria București iar veniturile sale cresc. Din declarația de avere depusă, reiese că în 2017, Mariana Brod a câștigat 120.000 de lei de la Primăria Voluntari, Primăria București și Compania Municipală Publicitate și Afișaj și SC Green Voluntari SA.

În 2018, Mariana Brod renunță la calitatea de președinte al CA la SC Green City Voluntari dar intră în Consiliul de Administrație de la STB, pe lângă postul de șef în Primăria București și membru în CA la aceeași Companie Municipală Publicitate și Afișaj. Venituri totale în 2018 – 170,000 de lei.

Își păstrează toate cele 3 funcții și în 2019 când câștigă, în total, 233,000 de lei. Cel mai bun an rămâne, însă, 2020, când Mariana Brod adună din salariile plătite din bani publici, 268,824 de lei, mai mult decât președintele României, Klaus Iohannis, care a avut venituri de doar 178.000 de lei.

Și chiar dacă Nicușor Dan o alătura caracatiței Firea, Mariana Brod a rezistat în funcția pe care a ocupat-o prin concurs pe timpul Gabrielei Firea, cea de director al Direcției de asistență tehnică și juridică. Până în aprilie 2021 a rezistat în CA al STB, iar până în iunie în Compania Municipală Publicitate și Afișaj. A câștigat ceva mai puțini bani ca în 2020, doar 187,944 lei, dar tot mai mult ca primarul general și ca președintele României.

În organigrama PMB 2022, Mariana Brod apare ca director executiv al Direcției de Asistență Tehnică și Juridică.

Conform declarației sale de avere, depusă anul acesta, Mariana Brod are 2 terenuri intravilane, unul cumpărat în 2014 în Voluntari, celălalt anul trecut în Ștefăneștii de Jos, de 300mp. Deține două case de locuit, una de 244mp cumpărată în 2014 în Voluntari, alta de 70mp din 2021 în Ștefăneștii de Jos și un apartament, cumpărat tot anul trecut în Ștefăneștii de Jos. Angajata PMB are și 2 mașini, 5000 de lei în conturi și datorii la bănci de 160.000 de lei și 82.000 de euro, contractate în 2021.

Liliana Trifu, venituri de 142.142 de lei

Și Liliana Trifu a ajuns în Primăria București adusă de Gabriela Firea. După 10 ani de muncă ca preparator produse zaharoase la SC Excelent SA, Trifu se mută la Primăria București în 1997 și se apucă de facultate. În 2005 ajunge consilier personal al ministrului Transporturilor, Gheorghe Dobre, și, din post în post, până în fotoliul de director Resurse Umane la Loteria Română în 2010. În CV-ul său public apare și postul de șef de cabinet la Prefectura Ilfov, între 2013 și 2017, dar nu și cel de consilier la SC GreenCity Voluntari, așa cum figurează în declarația sa de avere pe 2015 și 2016. Din 2017, e angajată la Primăria București și intră în Consiliul de Administrație al nou-înființatei Companii Municipale Parcuri și Grădini. Venituri totale, în 2017, 164,000 de lei.

În 2018 este deja director executiv al Direcției Audit din PMB, membru în CA la Compania Parcuri și Grădini și membru în Consiliul Director la ADI Termoenergetica. La fel și în 2019, și are venituri anuale de 225,400 lei.

Și pentru Liliana Trifu, ultimul an al Gabrielei Firea la Primăria București, a fost și cel mai bun din punct de vedere financiar. Și-a păstrat toate cele 3 posturi, în PMB, Compania de Parcuri și Grădini și ADI Termoenergetica, din care a avut venituri de 225.400 de lei. Soțul său, pensionar, a fost angajat la Compania Municipala Managementul Traficului Bucuresti. Doar din pensie și noul job, soțul Lilianei Trifu a câștigat, în 2020, 106.000 de lei plus ce venituri a avut de la Poliția București, fostul său loc de muncă.

Și chiar dacă Gabriela Firea a plecat, Liliana Trifu continuă să fie și în 2021 director executiv în PMB și , până în aprilie, membru în CA la Compania Parcuri și Grădini, iar soțul său și pensionar MAI și angajat al CMMT București. Venitul total al familiei Trifu anul trecut, din bani publici – 304,112 lei.

În organigrama PMB 2022, Liliana Trifu apare ca director executiv al Direcției de Audit.

Familia Trifu are în proprietate o casă în Voluntari, construită în 2013, un automobil AUDI din 2018, nu are bani în conturi și nici datorii la bănci.

Lorena Bardan, carieră fulminantă în epoca Firea

Lorena Bardan a fost 11 ani controlor de calitate la o firmă din Ploiești. După ce a absolvit o facultate privată, în 1995, a reușit să-și ia licența în 2000. A fost și anul în care a intrat în administrația locală, mai întâi la Primăria Ploiești și apoi la Primăria Sector 3. La PMB a ajuns în 2007, pe postul de consilier superior. Acolo a descoperit-o și Gabriel Firea care, în 2017, o numește în administrator la Compania de Întreținere a Arborilor și Spațiului Verde.

După o scurtă trecere prin Primăria Sector 5, Bardan se întoarce în PMB, prin transfer, ca director executiv. Rămâne și în 2018 administrator la Companie, iar veniturile sale cumulate, în acel an, ajung la 133.000 de lei.

În 2019, Bardan nu mai este director executiv, ci doar șef de serviciu, dar câștigat prin concurs. Rămâne administrator la compania municipală și are venituri de 172.000 de lei. La fel și în 2020 când veniturile sale anuale ajung la 180.000 lei.

Schimbarea conducerii PMB o afectează pe Lorena Bardan care pierde postul de administrator la CMIASV în aprilie 2021. Rămâne totuși șef de serviciu iar soțul doamnei, care în 2020 era șomer, reușește să se angajeze la Camera Deputaților. Veniturile Lorenei Bardan scad în 2021, și ajung la 126,000 de lei.

În organigrama PMB 2022, Lorena Bardan apare ca șef serviciu la Serviciul Planificare Lucrări.

Citește integral pe site-ul Buletin de București

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

62 comentarii

 1. Ce frumos e cand are vaca peste … :))

 2. Eugene, de Fugarul No. 1 stii ceva ? Ala da COMPETENT ! Poarta Diamante-n Libertate.

 3. Daaa… profesionisti unul si unul… Foarte buni in a sifona banul public

 4. Domne, nu se invata gandire critica. Oamenii sunt dogmatici genetic. Cum se scurge apa-n vortex, asa si ei trag la ideologie. Fiinte pur irationale ce se cred demizei. De-un patetic divin.

 5. Sa fie primit ca merita! Bucurestiul e ca o floare!

 6. Ce au in comun toate patachinele astea? Universitatile private de kko ale Romanikai. Niciuna n-ar fi putut intra in veci la o facultate buna de stat,

  • Corect,
   P.r.os.tia este in fisa p.ostului cand fac PSD-istii angajari.

  • Pe cuvantul tau ca numai la stat se face scoala! La privat nu se face scoala….?

  • Mario….! Daca este cum spui tu … si nu contest ca nu ar fi … de ce Nicusor ii tine?

  • @kaltz,
   Ai idee câte clauze de reziliere au în contracte?
   De ce crezi că șefa Juridicului are cel mai mare salariu dintre toți? Aud!?

  • PS. O să-i dea afara, stai liniștit, doar că trebuie să-i prindă in off side cu câte ceva, pe fiecare, rând pe rând…

 7. Secucule, vezi ca ‘duma’ data de TNR legata de faptul ca trecem de la ‘leu’ la ‘berbec’ e de-o profunzime aparte … Poate ar trebui sa clatiti berbecii si sa vedeti unde-i de intrat … Hraniti-i bine inainte …

 8. Nu prea intelegeti cum functioneaza Politica. Luati-va familiile si dati 3 ture.

 9. De ex. , Dnei. Armand ii blocheaza proiectele tocmai pt. a nu avea ce arata cand va recandida. Stiu ca e un antibiotic puternic pt. infectia ce-o reprezinta aceasta ‘alianta’ USL.

  (cu ghilimele pt. ca n-au fost vreodata diferiti, acelasi puroi)

 10. Un articol de propagandă. De asta a stat Nicușor ascuns în debara? E clar! USR-iștii știu un singur lucru: să se plângă! Dacă ești competent găsești soluția! Nu stai și te plângi.

 11. De asta s-a pus batista pe tambal dupa alegerile locale in B. Erau speriati putin la inceput ca zboara, dar „Plicusor” cum il alinta astia a fost foarte intelegator cu ei. Nici nu ma mir ca „Plicusor” spera sa obtina un sprijin larg pentru un nou mandat. Fie din partea USR, fie din partea PSD.

 12. Greu mai trec unele comentarii de CENZURA. : (

 13. Carmen_Dan@PSD a fost sincera intr-un discurs la Acad. de Pol.: nu aveti voie sa luati tinte.
  De ce nu ar fi valabil si pentru ziaristi.
  Asa cum functionarii publici ne considera pe toti egali in drepturi (dupa mintea celui mai redus) asa si noi trebuie sa-i consideram la fel (* de saraci)

  • nu mai folosi „Carmen_Dan” si „sincera” in aceeasi propozitie pls, ma zgarie la ochi cand citesc

 14. Clar, comentariul meu n-o sa mai treaca. : ( E greu sa accepti critica, atunci cand gresesti fatis.

 15. Ramaneti in Paleolitic. Omorati-va cu piatre in continuare .

 16. Oamenii lu Firea inca pe cai mari?
  Si usleristii se dau de ceasu mort zii sa-i inlocuiasca???? 🙂

 17. Bravo lor ma ca au reusit sa ajunga sa beneficieze de asa remuneratie lunara. Asta inseamna sa fii smecher.

 18. Tot rătăcit ai rămas ! Nu cred că te mai poți schimba .
  Mă-ta e tristă că nu te-a făcut limpede . Noi nu .
  Avem de cine râde ! 🤣🤣🤣

 19. Asa se scrie, baieti : revista22.ro/opinii/cristian-campeanu/cum-a-devenit-klaus-iohannis-omul-serviciilor

  • nimic nou sub soare, iohannis e omul serviciilor de prin 2008, 2009, iar prin 2014 deja era pion principal …

 20. Oricum, la cum functioneaza cenzura pe aici, nu e de mirare ca si G4Media sunt la fel de ‘oamenii serviciilor’. Chiar am scris un comentariu cat se poate de pertinent si n-a trecut pt. ca va mentiona vinovatia, faptul ca cuvantul ‘m a n i p u l a r e’ este interzis.

  • nu mai tot fab.ula, m a n i p u l a r e este interzis pentru ca are p.u.l.a in acelasi cuvant … ei cenzureaza doar cuvinte obscene, link-uri

 21. Sunteti invitatii mei sa testati ! M-as mira sa se miste atat de repede, !Atentie la ‘cat de repede trimiteti comentarii’ … !

 22. Da, fratilor, m-am chinuit sa explic ce cauta Abominabila Minevra la BNR … Poate ne explica si noua ce cauta astfel de creaturi in astfel de functii si cu ce scop sunt platite din Banii Statului.

  (bine, inserasem o mica conspiratie : horoscop – m a n i p u l a r e – BNR – m a n i p u l a r e – specula – horoscop) –dar n-a trecut de Cenzura. : (

 23. Cum sa indraznesti sa ne iei din arsenal un cuvant atat de potent si de pertinent ? (incercati sa-l scrieti fara spatii!!) :)) (singur, singurel)

  • nu permite ceva script ce-l au probabil, pentru ca il ia ca si cuvant obscen, ti-am explicat mai sus

 24. Asta e G4Media !

 25. Spartanii Jurnalismului Romanesc, varianta care l-au tradat pe Leonidas lui Xerxes.

 26. România este condusă de un grup infracțional organizat, cu tentacule in administrația publica, școala, biserica.Ar trebui o schimbare la 180 de grade, cel puțin de intensitatea celei făcute de Basescu, ca sa cârmim in direcția buna. Trebuie redat justiției și organelor de cercetare penală statutul pe care îl aveau in urma cu ceva ani, altfel suntem pierduți.

 27. Din păcate cu toți „Profesioniștii ” de la BNR o sa ajungem sa cumpărăm o pâine cu salariu. Din „Profesioniștii ” BNR-ului mai face parte și eminenta Viorica Dancila.Nu înțeleg cu Cacadrmiciana Mariana.Brod isi păstrează toate cele 3 functii, când are timp .conform Comului Muncii sa lucrezra câte 8 ore pe zi la cele 3 funcții.

  • Dancila nu mai e la BNR mai baieti … a demisionat prin martie sau aprilie, mai informati-va in p.l.m.

 28. De ce il puneți pe Johannis ca si referință? Ăla (nu domnul) nu face nimic pentru salariu. Dimpotrivă, ar trebui sa aducă bani de acasă.

 29. neamurile, 🤥amantele,🤥 nepotii 🤥cunostintele 🤥si tovarasii de praduieli 🤥…comenteaza isteric cu abureli de 💩💩💩💩 la toate articolele despre nicusor dan…singuru primar care nu fura, ☝️☝️☝️nu are bolizi si diamante☝️☝️☝️☝️, nu face licitatii trucate cu turcii ca firea☝️☝️☝️, nu da pomeni de milioane lacheutilor de sarbatori☝️☝️☝️☝️ , nu da autorizatii infractorilor imobiliari☝️☝️☝️☝️ si nu sifoneaza bani prin firme ilegale☝️☝️☝️☝️…💪💪💪💪💪💪😎😎😎😎😎😎😎

 30. ‘Buletin de Bucuresti’ ar putea analiza si sleahta de PSD-isti transferati de la Primaria Constanta in mandatul lui Firea fara nicio nevoie.

 31. Mai toată presa e cu dna Firea.

 32. Din pacate Revolutia Culturala nu este deplina – in parcurile orasului exista tufisuri plantate pe vremea lui Firea!

 33. PARTIDUL SI SECURITATEA CONSUMA TOATE RESURSELE.

 34. Ok, B U S I N E S S ce cuvant obscen include ? Repede, incercati sa-l scrieti legat, singural, ca sa nu existe ‘exceptii’.

 35. Si vezi ca nu asa functioneaza filtrul, trollac rang 33, mizer.

 36. „Nimic nou sub soare” denota miserupismul specific trollacesc. Ce va pasa daca-i de-al vostru, nu ? J I G O D I I . (hai, daca tot permiteti invitatii sa pup locuri obscene si tot felul de afisari falice, renuntati la dublul standard)

 37. De fapt, toti trolli(autentici /neplatiti/ nepartizani la ‘planuri mari’) sufera de-o depresie cumplita pt. ca-s niste dereglati.

 38. As fi fost de-acord cu Cenzura G4Media daca curata tot ce-i impertinent. Dar cum lasa tot felul de madulare la vedere si fel si fel de ejaculari, stergand altele care nu rezoneaza cu paradigma lor … Nu pot.

 39. Off-topic: Intrebati-va de unde vine toata aceasta vulgaritate cu origine animalica …

 40. (nu-mi pierd timpul cu suferinzi complexati, imi pare rau)

 41. @eugen
  Esti convins de ceea ce sustii sau doar arunci vorbe in vint ?
  Cit primesti penteru asemenea ineptii ?

 42. Bai pro europeanule, nu Firea a bagat Bucurestiul in faliment, ci actualul cu echipa lui de „inteligenti” adica Nimicusor Dan & co. Mai informeaza-te inainte de a posta comentarii, fraiere. De ce te ascunzi sub pseudonim? Stii ce inseamna pseudonim?

  • Ce a facut Firea in Bucuresti in afara de companiile municipale in care si-a angajat rudele. Apropo „nasa” este si in ministerul familiei. A dat bani de poleiala la nebunia neamului, a reparat fix 0 km de teava de apa calda, a dat bani de beculete si poleiala, iepurasi de 6k de euro bucata. In Voluntari curge lapte si miere, excursii gratuite la biserici, este perfect pentru tine!

 43. Firea a adus numai proaste absolvente de facultăți private, fabricii de proști, resimțim aceste greșeli, individe care nu au învățat nimic, doar au platit să primească diploma, așa se explică că trăim atât de prost. Eu sper să fie arestate pentru impostură intelectuală și prejudicii aduse societății prin incompetență. Ești un prost, Eugen!!!