G4Media.ro

Bugetul Educației ar urma să fie de doar 2,5% din PIB, spune…

Foto: INQUAM Photos - Marius Dumbraveanu

Bugetul Educației ar urma să fie de doar 2,5% din PIB, spune “pe surse” Federația Sindicatelor Libere din Învățământ. Organizația acuză guvernul că “ignoră dialogul social” și cere intervenția președintelui Iohannis

“2,5% din PIB ar urma, potrivit unor surse neoficiale, să fie bugetul alocat educației în anul 2021  de la bugetul de stat”, scrie, într-un comunicat de presă transmis joi, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ. Aceasta afirmă că procentul “înseamnă continuarea politicii de subfinanțare a unui domeniu pe care specialiștii îl consideră fundamental pentru progresul economic”. În context, acuză guvernul că refuză “orice formă de dialog social” și, drept urmare, organizația sindicală cere intervenția președintelui Klaus Iohannis.

FSLI notează că “dezaprobă public politica Guvernului Cîțu prin care este refuzată orice formă de dialog social, refuz care, arată comunicatul, a fost manifestat de premier chiar și în condițiile în care “cele trei federații sindicale reprezentative din învățământ au suspendat o acțiune de protest pentru care au obținut aprobare, pentru ca reprezentanții lor să se întâlnească cu Prim- ministrul”.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Ie prea mult. An 2010 a fost 3,4% si na murit nimeni. #romaniaeducata

 2. la ce scoala-au facut e mult,sa mai termine cu doctorate,comitii ,comitete si sa-nceapa scoala

 3. TREBUIE BANI PENTRU CASTE, PENTRU SPECIALI SI ESENTIALI.

  PENTRU CUMULARZI. PENTRU CEI PE CARE II FACE tara MILIONARI DIN PENSII.

 4. E prea mult pentru >50% analfabeți funcțional pe care îi produce școala românească.

 5. Ce să facă Președintele?!!! Aia ar însemna mediere, or domnul nu știe d-asta!

 6. Pana intervine ficusu vine alt presedinte, romania educata!
  Romania educata pentru hotie!
  Asa au negociat usr+, au lasat cel mai important minister pnl-ului, bravo neomarxistilor, bravo!

  • Ma slugoiule ciumat toti cand au ajuns la putere mai ales ciuma rosie au subfinantat învatamantul si si-au batut joc si de elevi si de profesori multumindu-se cu analfabetii votanti ai unora sau altora care au rezultat din calitatea precara a sistemului de învatamant, pe prosti si pe fraieri îi poti duce usor cu zăhărelul si manipula dupa bunul plac, la acest buget mai ciumatule îmbacsit se vor folosi si completa din cele 33mld euro destinati Romaniei din fondul de rezilienta-bani europeni mai marmota primitiva-a spus si presedintele în seara asta dar tu cum ai kakat în cap de unde sa ai cunostinta despre asta?

  • Ba slugoiule limbist înainte de a lansa petarde de rahat mai bine te-ai informa, nu mai beli ochii cat cepele la Latrina 3, Romania tv si alte tembeliziuni mafiote,daca ai cap de balega si nu pricepi nimic mai bine te anvajezi la o stana de oi ca nu te duce capul la mai mult

 7. Pai asta nu e guvernul Iohanis? asa finanteaza o Romanie educata? sau a fost vorbarie goala plagiata din mintea consilierei?

  • Ba slugoiule limbist înainte de a lansa petarde de rahat mai bine te-ai informa, nu mai beli ochii cat cepele la Latrina 3, Romania tv si alte tembeliziuni mafiote,daca ai cap de balega si nu pricepi nimic mai bine te angajezi la o stana de oi ca nu te duce capul la mai mult

 8. De la bugetul de stat se asigura salarizarea personalul educational, pt. infrastructura scolara vor fi folosite fondurile europene. Taman ce a explicat presedintele cum se vor utiliza si care este metodologia, 2,5 % din Pib pt. salarii sunt mai mult decat suficient. Sigur ca sindicatele vor un stup cu miere di care sa se infrupte cat mai multi trantori

  • Nici macar nu au facut planu ala sa vedem ce fonduri au alocat darmite sa mai primeasca Ok de la centru…

 9. Planul/proectul draft pt. infrastructira a fost facut si imclis in documentatia depusa pt. aprobarea sumei solicitate de Ro. la Brux. Suma a fost aprobata inclusiv subcapitolul infrastructura educationala. Sigur ca, punctual, pt. fiecare finantare in parte, autoritatile locale trebuie sa aplice si Min. Educ. sa colaboreze cu Min. Fondurilor Europene, va fi o munca in echipa, acolo unde va exista buna credinta si profesionalism se vor vedea roadele.

 10. Toate instituiile publice ( mai ales prin intermediul sindicatelor imbuibate si partinice politic ) cer bani publici . Eu zic sa desfiintam jumatate din institutiile astea publice de rahat . Iar pentru sindicate sa tiparim placute suedeze .
  Eu nu muncesc pentru a plati capuse sociale publice , imbuibate si fudule .