G4Media.ro

Bugetul de 1,1 miliarde de lei al Culturii, dat de ministrul George…

Bugetul de 1,1 miliarde de lei al Culturii, dat de ministrul George Ivaşcu pe mâna unui funcţionar al Fiscului cu master la Academia SRI şi beneficiar al unui dar de nuntă de 92.000 de euro

Ministrul Culturii, George Ivaşcu, a delegat în luna martie toată puterea de a gestiona bugetul ministerului către secretarul general adjunct al instituţiei, Sorin Cristian Giuvelea, potrivit unui ordin consultat de G4Media.ro. Astfel, în anul în care Ministerul Culturii are unul dintre cele mai mari bugete din istoria sa, graţie evenimentelor dedicate Centenarului Unirii, cei 1,1 miliarde de lei vor fi gestionaţi de un funcţionar ANAF cu master la Academia SRI şi la Colegiul Naţional de Apărare.

Sorin Cristian Giuvelea (42 de ani) a atins vârful carierei în guvernul Grindeanu, când a fost numit vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), în aprilie 2017. Din 2016, el fusese şeful Direcţiei regionale de finanţe Bucureşti, iar anterior ocupase diferite funcţii de execuţie în cadrul Fiscului.

CV-ul oficial al lui Sorin Giuvelea arată lipsa oricărei experienţe în domeniul culturii, el fiind absolvent al Academiei de Studii Economice şi angajat doar la Fisc.

În schimb, CV-ul său arată preocupări consistente pentru chestiuni legate de securitatea naţională. Astfel, în 2016 a absolvit studii de master la Colegiul Naţional de Apărare, cursul principal fiind „Probleme actuale ale Securităţii Naţionale”, iar în perioada 2014 – 2016 a urmat studii masterale la Academia Naţională de Informaţii în „Managementul Informaţiilor de Securitate Naţională”.

Numele lui a fost vehiculat pentru şefia ANAF la începutul acestui an, dar Fiscul a fost dat în cele din urmă pe mâna lui Ionuţ Mişa, fostul ministru de Finanţe din Guvernul Tudose.

Declaraţia de avere din august 2017 a lui Sorin Giuvelea arată că acesta a primit la nuntă cadouri în valoare de 38.500 euro şi 252.000 lei, adică aproximativ 92.000 de euro.

El are depozite bancare de 49.000 de lei, dar şi un credit de 100.000 de euro.

Ordinul semnat la 13 martie 2018 de ministrul George Ivaşcu stipulează că Sorin Giuvelea devine ordonator principal de credite în privinţa elaborării şi execuţiei bugetului Ministerul Culturii, pentru angajarea cheltuielilor şi pentru activitatea de Trezorerie. Mai mult, funcţionarul detaşat de la Fisc va gestiona deplasările externe şi interne ale angajaţilor Ministerului Culturii şi va superviza achiziţiile publice ale întregii instituţii.

Erată: Versiunea iniţială a articolului a fost ilustrată cu o fotografie care nu corespundea subiectului. Ne cerem scuze.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.