G4Media.ro

Bucureștiul, scena unei confruntări diplomatice între SUA și Rusia. O americancă a…

Sursa foto: Twitter / Russian Embassy in the USA

Bucureștiul, scena unei confruntări diplomatice între SUA și Rusia. O americancă a câștigat șefia Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor după ce l-a zdrobit pe candidatul rus. Miza alegerilor: libertatea internetului

Americanca Doreen Bogdan-Martin a fost aleasă joi la București în funcţia de secretar general al Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (ITU), după ce l-a întrecut la vot cu un scor zdrobitor pe contracandidatul din Rusia. A fost o confruntare cu miză politică majoră, transmite Politico, care arată că rezultatul alegerilor va influența decisiv soarta internetului.

Doreen Bogdan-Martin va conduce instituția pentru următorii patru ani, după voturile acordate la scrutinul organizat la cea de-a 21-a ediţie a Conferinţei Plenipotenţiarilor ITU (PP-22), eveniment ce are loc la Bucureşti în această perioadă, potrivit Agerpres. Anunţul a fost făcut de Sabin Sărmaş, preşedintele conferinţei de la Palatul Parlamentului.

Astfel, în urma opţiunilor de vot acordate de toate statele-membre ITU, Doreen Bogdan-Martin a obţinut 139 dintre sufragii, în timp ce candidatul din Federaţia Rusă, Rashid Ismailov, a obținut doar 25 de voturi.

Agenția de telecomunicații a ONU este responsabilă cu stabilirea standardelor globale pentru infrastructura de telecomunicații și tehnologică, care guvernează, de asemenea, regulile privind internetul.

Contrastul între cei doi candidați a fost major, potrivit Politico: Alegerea a fost este între a păstra internetul așa cum este cunoscut în prezent sau a pune bazele unui control guvernamental sporit. Țări autoritare precum Rusia, China, Arabia Saudită și Iranul au demonstrat deja că internetul poate fi transformat într-un instrument puternic de cenzură și de reprimare a disidenței.

Oficialii occidentali s-au raliat în jurul candidatei americane, Doreen Bogdan-Martin, și au făcut campanie de luni de zile pentru a asigura o majoritate împotriva rusului Rashid Ismailov.

Peste 3.000 de delegați s-au adunat într-una dintre cele mai mari clădiri administrative din lume, Palatul Parlamentului României, pentru a-și alege liderii și principalele direcții strategice pentru următorii patru ani.

Portofoliul de realizări al candidatei din SUA include, printre altele: lansarea design-ului Centrului Internaţional pentru Inovaţie Digitală, conceperea unei strategii pentru tineri la nivelul ITU, a unui grup de lucru inter-sectorial pentru tineret, lansarea Programului „Generation Connect Board”- pentru a stimula implicarea tinerilor şi conceptualizarea „Global Youth Summit” şi îmbunătăţirea coerenţei între programe pentru ca acestea să fie orientate către viitor.

Doreen Bogdan-Martin are 30 de ani de experienţă în domeniul informaţiei şi comunicării, în sectorul tehnologiilor (TIC), al relaţiilor guvernamentale şi în organizaţii multilaterale. Este căsătorită, are patru copii şi vorbeşte fluent franceză şi spaniolă.

Pe plan educaţional, este masterandă a Universităţii Americane – Şcoala de Servicii Internaţionale, în Politici de comunicaţii internaţionale, şi licenţiată a Universităţii din Delaware. Din anul 2019, Bogdan-Martin ocupă funcţia de director al Biroului de Dezvoltare în Telecomunicaţii al ITU.

În ultimii opt ani, şefia Uniunii Internaţionale a Comunicaţiilor a aparţinut Chinei, prin Houlin Zhao.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Rușii trebuie dați afară de peste tot, mai ales dacă au și legături cu China.

  2. Miza e libertatea internetului ? :))))))) Miza e cine-l controleaza si-l cenzureaza! 🥳

  3. Marsz in ruszia dacă tot o iubești

  4. Sper sa n-afle Putin, o sa-i tremure rau manuta aia la fel de oloaga ca mintea