G4Media.ro

București: Un adolescent este internat la Terapie Intensivă cu sindrom inflamatoriu multisistem…

sursa foto: Facebook/ Budeswehr

București: Un adolescent este internat la Terapie Intensivă cu sindrom inflamatoriu multisistem asociat infecţiei COVID-19

Un adolescent este internat la Terapie Intensivă la Spitalul „Dr. Victor Gomoiu” din Bucureşti cu sindrom inflamatoriu multisistem, asociat infecţiei cu COVID-19, transmite News.ro. Băiatul este mai bine decât la momentul internării, dar are afectare hematologică şi renală.

Medicii i-au pus acest diagnostic întrucât, deși testul PCR a ieșit negativ, el are anticorpii pentru SARS-COV-2 foarte crescuţi, ceea ce arată că el ar fi trecut prin infecţia cu noul coronavirus.

Directorul medical al Spitalului „Dr. Victor Gomoiu”, Diana Ionescu, a declarat, vineri, la Digi 24, că băiatul a ajuns la această unitate medicală miercuri seară, cu febră, dureri musculare și stare generală alterată. „Debutul simptomelor este de vineri (25 septembrie – n.red.), sâmbătă a fost evaluat de Ambulanţă, i s-a dat un tratament, luni a fost evaluat de medicul de familie, stare generală proastă în continuare şi părinţii s-au adresat către spitalul nostru miercuri”, a spus Ionescu.

Adolescentul are mască cu oxigen cu flux mic, dar este bine din punct de vedere pulmonar, iar evoluția lui este bună.

Citește tot articolul pe News.ro

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

15 comentarii

  1. ce utilitate au testele PCR in cazul covid?

    • Sindromul inflamator multisistemic apare la copii dupa ceva vreme de la infectie (cand ea deja a trecut). Vedeti si pagina Spitalul Virtual Pentru Copii.

    • O utilitate foarte buna pentru ca altfel nu vei putea sa constati daca are sau nu virusul. Nu are precizie 100% la fel cum niciun alt test pentru alte virusuri nu are 100%. Daca ai sa compari cu alte teste pentru alte virusuri din trecut, toate au aceeasi precizie in primul an de la aparitie – tu, cumva, pari surprins si poate revoltat cum de testele nu pot avea acuratete 100%.

      Daca citesti articolul (cred ca ti-a scapat) ai sa constati ca NU are acum Covid, ci vorbim de efecte post Covid – el avand anticorpi, rezulta ca a avut virusul si a scapat de el – deci asta e unul dintre cazurile fericite in care pacientul s-a vindecat, dar a ramas cu sechele pe viata. In cazul acestui pacient aceste sechele l-au adus in stare grava.
      La toate cazurile de pacienti Covid cu forma usoara a bolii, care s-au vindecat, ei raman cu sechele pe viata, in special leziuni interne (ale organelor) care pot oricand sa se agraveze.

    • @alex „deci asta e unul dintre cazurile fericite in care pacientul s-a vindecat, dar a ramas cu sechele pe viata. In cazul acestui pacient aceste sechele l-au adus in stare grava.” ai spus o mare tampenie 😀
      poti sa-mi explici si mie cum ai dedus ca aceste sechele sunt pe viata? cat timp a trecut de la infectare, 1 an, 10 ani, 50 de ani? 🙂
      oricum, si restul afirmatiilor sunt total gresite, mai putin cea cu precizia testelor

    • @bug – era retoric „caz fericit” pentru ca asta se incearca sa se comunice – te-ai vindecat, ai scapat. In realitate, o parte dintre cei vindecati raman cu afectiuni interne despre care nu mai vorbeste nimeni si nici nu sunt prea usor de masurat (de ex: scaderea capacitatii pulmonare cu 15%) care sunt procese ireversibile cu care vor trebui sa se descurce pentru tot restul vietii. Ca iti scade capacitatea pulmonara cu 5, 15 saua 35% te va afecta la un moment dat, fie cand o sa faci efort, fie pe masura ce inaintezi in varsta.

    • @AlexPop stai linistit, lucrurile nu sunt asa de grave cum crezi. din fericire, majoritatea persoanelor trec bine prin infectie si fara sechele. si la alte afectiuni care induc pneumonie pot sa ramana sechele similare covid-19. e clar ca numarul de persoane afectate e mult mai mare comparativ cu alte viroze si afectarea e mai severa si mai extinsa insa e total exagerat sa afirmi acum despre aceste afectiuni ca sunt permanente. sau poate ai un glob de cristal si vezi in viitor ….

  2. Alex Pop. A se vedea sechelele lui Boris Johnson si printul Charles. 😃😃. Unde o mai pui si pe Esca abia daca mai respira. Terminati cu prostiile !!! Si am exemple cu sutele.

  3. Eu auzisem din mai multe surse ca testele de anticorpi nu iti spun exact virusul la care ai facut anticorpii respectivi – poate sa iti iasa pozitiv si din cauza vaccinului antigripal, nu doar din cauza infectarii cu Covid. Testele PCR sunt mai specifice, deoarece ele identifica exact virusul, nu anticorpii generati. Poate ma insel eu, imi cer scuze, nu sunt de specialitate, deci nu imi dati in cap.
    Dar daca este cum zic eu, poate copilul chiar nu a fost bolnav de Covid niciodata.

    Pe de alta parte, afirmatia „La toate cazurile de pacienti Covid cu forma usoara a bolii, care s-au vindecat, ei raman cu sechele pe viata, in special leziuni interne (ale organelor) care pot oricand sa se agraveze.” mi se pare FOARTE exagerata si COMPLET falsa.
    Cunosc deja cateva cazuri de vindecati de Covid, marea majoritate cazuri usoare, ABSOLUT nimeni nu are nicio problema de sanatate. Testati la RMN/CT, nu pe vorbe.
    Plus Novak Djokovic caruia toti i-au urat sa nu mai poata niciodata juca tenis din cauza sechelelor cu care va ramane dupa Covid din primavara: este bine mersi, in continuare cel mai bun, neinvins pe teren (nu se pune eliminarea de la masa verde). Credeti ca daca e asa cum sustine @AlexPop ar mai putea Djokovic juca tenis? La acel nivel si la acea performanta?

  4. La fel cum sunt de convins ca l a avut si copilul asta!!!!🤫

    • mucosule, sa inteleg ca mi-ai urmat sfatul si ai fost la vrajitoare iar acestea te-au lamurit, acest adolescent nu a fost infectat, nu?

  5. Primul copil a fost externat, nu ca s-ar fi obosit G4 sa relateze asta.

  6. Bug, vad ca retorica ta s a schimbat substantial, se pare ca sfaturile mele au dat roade!!😁😁

    • Mucosule, „retorica” mea nu s-a schimbat, doar ca nu intelegi tu ce spun. Ti-am mai spus asta de multe ori. Dar nici asta nu intelegi …. Deci, ce mai fac vrajitoarele?

  7. Sechele rămân indiferent de vârstă! Stiu personal mama unei colege a copilului de la școală care,asistentă fiind la spitalul județean, s-a infectat în martie,chiar la început ! S-a tratat acasă având o formă ușoară după tratament primit de la spital ,dar toată vara,si acum,are tuse seacă,nefiind fumătoare! Urmări, rămân! După două serii de donări de plasmă,anticorpii i-au scăzut până la un nivel la care nu a mai putut dona,deși ar fi dorit!