G4Media.ro

Bucureştenii, condamnaţi să facă saună în vehiculele STB. 90% dintre tramvaie şi…

sursa g4media.ro

Bucureştenii, condamnaţi să facă saună în vehiculele STB. 90% dintre tramvaie şi 40% dintre troleibuze nu au aer condiţionat

Cei care nu au avut încotro şi au fost nevoiţi să circule astăzi cu tramvaiele sau cu troleibuzele STB au făcut saună la propriu. Având în vederea că maxima înregistrată în Capitală, potrivit meteorologilor ANM, a fost de 36 grade Celsius, temperaturile resimţite de călători au fost mult mai mari.

În tramvaiele care circulau la orele amiezii pe linia 41, termometrele indicau peste 40 de grade Celsius. Nici geamurile deschise nu făceau aerul mai suportabil. 

„E caniculă dar ce putem face? Nu putem face nimic. Facem baie de aburi. Uitaţi, cu evantaiul, cu apa. Ce să fac? Astea sunt conditiile.”, ne spune unul dintre călători.

Am stat de vorbă şi cu vatmanul. Acesta ne-a spus că în astfel de zile caniculare, în cabina sa, temperatura ajunge şi până la 50 de grade Celsius. Pentru a putea face faţă toropelii, este nevoit să meargă cu uşa deschisă şi să aibă la el în permanenţă bidoane cu apă îngheţată.

„E foarte cald, numai că îmi iau gentuţă frigorifică de acasă în care pun sticle gata îngheţate de la congelator şi ţin până la ora asta. (14.00 – n.r.) Aici în cabină, sunt cam 50 de grade acum. „, a declarat pentru G4Media.ro unul dintre vatmanii care circulă pe linia 41. (FOTO)

sursa g4media.ro

Dincolo de condiţiile inumane în care sunt nevoiţi să lucreze în astfel de zile toride, conducătorii vehiculelor STB se plâng că atunci când ajung la capătul liniilor nu pot folosi toaletele destinate angajaţilor STB din cauza faptului că aceste sunt adevărate focare de infecţie. (FOTO: toaletă STB/capătul liniei 41).

Potrivit STB, din cele 267 de tramvaie pe care le are, doar 25 au aparate de aer condiţionat, iar din cele 151 troleibuze, doar 95. În cee ce priveşte autobuzele,  conduceare STB susţine că toate (1.021) au aparate de aer condiţionat funcţionale. Potrivit însă surselor G4Media, lucrurile stau cu totul altfel. Spre exemplu, din cele 170 de autobuze ale autobazei Militari, doar 100 au aparate de aer condiţionat funcţioanale. Celelalte nu funcţionează din cauza freonilor neîncărcaţi sau a altor piese defecte.

*Până la această oră, reprezentanţii STB nu au fost de găsit pentru a ne oferi un punct de vedere. 

Cu alte ocazii, aceştia au afirmat că „Ținând cont de schimbarea condițiilor climatice preconizate, de cerința expresă a publicului călător, precum și de perspectiva îmbunătățirii condițiilor de transport, pe viitor, toate vehiculele ce vor fi achiziționate (autobuze, troleibuze, tramvaie) vor fi dotate cu instalații de climatizare.”

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

23 comentarii

 1. in tramvai nu prea au. sunt rare alea care au. sunt si unele autobuze care nu dau drumul cum zici tu, dar alea mai noi dau toate. la 35 de grade e aproape sinucidere sa mergi cu tramvaiul fara aer. e o cutie de tabla care se incinge de nu se poate.

 2. Asta da afacere:)

 3. zii STB si trage apa

  • bucuresti = fecale
   bucuresteni = fecale
   sudisti = fecale diareice

  • @Crest: Fecalele astea diareice au pus laba si pe Moldova si pe Transilvania. Ba chiar au ocupat si Budapesta de vreo doua ori.

 4. Pe cand clujul comanda autobuze mercedes, petarda firea comanda bmc uri de la sultan… mai are si tupeul sa critice pe unii altii…

  • Cele care merg fara AC sunt din 2000, 2002, nu sunt cele comandate de mahalagioaica. Ma mir ca mai lasa pe traseu asemenea fiare vechi. Dar daca asa ii place majoritatii din Bucuresti sa traiasca, asa se traieste. Gunoi, mahala, transport cu fiare vechi. N-ar vota cu toti ratatii sau macar s-ar revolta masiv, daca nu le-ar conveni asa trai.

  • Când nu suntem în stare să căutăm niște informații minime ajungem să facem afirmații din astea prostești. Nu are nicio legătură marca

 5. Nu aș îndrăzni să folosesc transportul de suprafață în aceste zile. Am mers cu 41 în iunie, când nu era caniculă, și ne topeam acolo de cald. Sunt rezistenți călătorii de acum dacă nu leșină sau nu mor. Sincer. E periculos.

 6. Asta e adevărata Românie a lui iohanis. O mizerie. O țigănie. Asta e România lui iohanis.

  • Bucureștiul a fost jefuit timp de 20 de ani de PSD….

  • Acum 20 de ani era primar Basescu. Si asta e pesedist?

 7. isi merita soarta bucurestenii 😀

 8. Cetățenii bucureșteni trebuie să vadă aceste nedreptăți/neglijență și să spună NU acestora condiții, dacă trebuie să iasă în stradă să iasă și să ceară ce le cuvine!!!
  32 de ani de umilințe/ nepăsare față de cetățeni nu ajung???
  Eu că bistrițean îmi doresc să-i văd mulți de orașul în care trăiesc!!!

  • …….. mulțumiți de orașul în care trăiesc!!!

  • Cine să iasă „Pisty”, ies pentru kkaturi, nu ies pt scumpirea energiei ,gazelor sau combustibililor, înseamnă că le convine situația.

 9. 530 autobuze, 90 troleibuze, 40 tramvaie cu A/C funcționale parțial color…uite de aia prefer mașina personală. Nu mai zic de mizeria și gunoiul din ele. Asta nu mai e vina primăriei (oricare ar fi) ci a cetățenilor. Prefer mașina și datorită cetățenilor nesimțiți, care ascultă muzică tare cât să deranjeze, nesimțire, etc. Stau în București dar nu lucrez în București. Ce să mai zic de noile tramvaie nepotrivite rețelei noastre. Luam turcești, nu sunt bune. Astea românești nu se potrivesc cu rețeaua. Cum o dai, tot de-am pulea iese. Asta e.

 10. daca hilteristii au voie a redeschida centralele termice pe carbune, pot si puii lui Zelenschi-Codreanu sa isi cumpere masini personale, fara a mai baga in seama pe scelerata aia de gretta

 11. ok, e greu, dar pe vremea lui ceasca cum mergeau oamenii in transportul in comun?

  si n-a murit nimenea

 12. S-a degradat tot ce facuse madam’Fierea.

 13. Ca lumea!si-asa nu e apa la bloc!bine ca au in tramvaie!

 14. La cluj, unde 90% au aer, se plange lumea cat de nasol e transportu. :))