G4Media.ro

Bucureştenii care au abonamente pentru locurile de parcare din zona 2, nemulțumiți…

Sursa Foto: G4Media.ro

Bucureştenii care au abonamente pentru locurile de parcare din zona 2, nemulțumiți că sunt obligaţi să plătească preţul integral dacă parchează în zonele 0 şi 1, şi nu doar diferenţa / Explicațiile Primăriei Capitalei

Persoanele care şi-au făcut abonamente pentru a putea parca pe locurile de parcare ale Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) din zona 2 (mai ieftin) au sesizat redacția G4Media.ro că sunt nevoite să plătească preţul integral  când parchează în zonele 0 și 1, unde tarifele sunt mai mari.

„Societatea noastră a încheiat din aplicaţie un abonament de parcare de zonă, pentru zona 2. Am constatat că, dacă parcăm în zona 1 sau zona 0, trebuie sa plătim integral tariful aferent acestor zone, ceea ce găsim că nu este corect: atâta vreme cât avem un contract cu CPMB, normal ar fi ca la parcarea în zonele 0 sau 1 să plătim numai diferența de tarif de la zona 2 la celelealte zone.

În fond, în baza abonamentului pentru zona 2, noi am achitat o parte din tarifele zonelor 0 si 1 şi, în consecinţă, repetăm, ar trebui să plătim numai diferențele de tarife de la 2 la 1, respectiv, la 0. Altfel, cota de tarif aferentă zonei 2, la parcarea în celelalte zone, o plătim de două ori.”, a declarat pentru G4Media.ro D.P., reprezentantul unei societăţi comerciale.

Persoanele care au abonamente pentru zona 0 pot utiliza şi locurile de parcare din zonele 1 şi 2, iar cei care au abonamente în zona 1 pot utiliza şi locurile de parcare din zona 2.

Într-un răspuns pentru G4Media.ro, Primăria Municipiului Bucureşti ne-a transmis că abonamentele de zonă inferioară nu acoperă
abonamentele de zonă superioară, ci invers.

„Abonamentele de zonă inferioară nu acoperă abonamentele de zonă superioară, ci invers. Pentru o mai bună informare a cetăţenilor Municipiului Bucureşti precizăm că:  Abonamentul de zona 0 perimite parcarea în zona 0, 1 şi 2; Abonamentul de zona 1 permite parcarea în zona 1 şi 2; Abonamentul de zona 2 perimite parcarea doar în zona 2.”, se arată în răspunsul PMB către G4media.ro.

Pentru zona 0, o oră de parcare costă 10 lei, pentru zona 1 – 5 lei şi pentru zona 2 – 2,5 lei. În ceea ce privește abonamentele lunare, în funcţie de zonă, tarifele pentru persoanele fizice sunt cuprinse între 210 lei si 1.050 lei, iar pentru persoanele juridice între 280 lei si 1.400 lei .

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Timpurile cu lucruri de a moca s-au dus. Aveti venituri mai bune, aveti si masini, platiti parcari, impozite pe case mai mari, spatioase. Nu, atunci la transportul public si case cat va permite punga.

  2. Hm, ciudata logica. Dupa acest rationament, daca am abonament la o sala de sport din Mall, ar trebui sa platesc doar partial berea pe care as bea-o intr-un restaurant din acelasi Mall. Oare contractul pentru parcarea in zona 2 nu este destul de clar?

  3. Ați ales USR! Obișnuiți-vă cu măsuri de stânga: taxe și impozite mai mari, proprietarii de mașini sunt chiaburi, poporul să meargă pe jos că altfel se învață cu lenea!