G4Media.ro

British American Tobacco va plăti 635 de milioane de dolari autorităților americane,…

Sursa foto: Facebook/ Kim Jong Un

British American Tobacco va plăti 635 de milioane de dolari autorităților americane, după ce a recunoscut că a încălcat sancțiunile și a vândut țigări în Coreea de Nord

British American Tobacco va plăti 635 de milioane de dolari plus dobânzi autorităților americane, după ce o filială a recunoscut că a vândut țigări în Coreea de Nord, încălcând sancțiunile, transmite BBC.

Autoritățile americane au precizat că înțelegerea s-a referit la activitatea BAT în Coreea de Nord între 2007 și 2017.

Șeful BAT, Jack Bowles, a declarat: „Regretăm profund această abatere”.

SUA au impus sancțiuni severe Coreei de Nord din cauza activităților sale nucleare și balistice.

Înțelegerea de marți a fost încheiată între BAT și Departamentul de Justiție (DOJ) și Biroul de control al activelor străine al Departamentului Trezoreriei din America.

BAT este una dintre cele mai mari multinaționale de tutun din lume și una dintre cele mai mari 10 companii din Marea Britanie. Aceasta deține mărci importante de țigări, printre care Lucky Strike, Dunhill și Pall Mall.

Într-o declarație, BAT a precizat că a încheiat „un acord de amânare a urmăririi penale cu DOJ și un acord de reglementare civilă cu OFAC, iar o filială indirectă a BAT din Singapore a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu DOJ”.

DOJ a declarat că BAT a conspirat, de asemenea, la fraudarea instituțiilor financiare pentru a le determina să proceseze tranzacții în numele unor entități nord-coreene.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un este cunoscut ca fiind un fumător înrăit. Anul trecut, SUA au încercat să determine Consiliul de Securitate al ONU să interzică exporturile de tutun către Coreea de Nord, însă Rusia și China s-au opus prin veto.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. BAT ar trebui iertat, ca de fapt le-a făcut un rău coreenilor vânzându-le tutun.

  2. Vorba lu’ Arghezi,bolsevicii una zic si alta fumează🤣!!!

  3. Nu prea înțeleg de ce sunt impuse restricții pentru vânzarea țigărilor, dar cât de jos poți să te duci ca companie să încerci să faci profit în Coreea de Nord?
    Nu au niciun fel de etică companiile de țigări.