G4Media.ro

Ursula von der Leyen a fost aleasă cu 383 de voturi în…

Ursula von der Leyen a fost aleasă cu 383 de voturi în Parlamentul European și îl va înlocui pe Jean Claude Juncker la șefia Comisiei Europene/ Leyen a avut doar 9 voturi peste limita necesară

Ursula von der Leyen a fost aleasă cu 383 de voturi în Parlamentul European, obținând doar 9 voturi peste limita minimă de 374 câte ar fi fost necesare pentru a prelua funcția de președinte al Comisiei Europene. Împotriva Ursulei von der Leyen au votat 327 de eurodeputați. În 2014, Jean Claude Juncker a fost ales cu 422 de voturi, cu 39 de voturi mai mult decât succesoarea sa. Eurodeputații au votat asupra candidaturii prin vot secret, pe hârtie.

Cu câteva zile înainte de vot, Dacian Cioloș și Iratxe Garcia, liderii Renew Europe și S&D, i-au trimis scrisori Ursulei von der Leyen prin care i-au pus condiții ferme în schimbul sprijinului politic.

Ursula von der Leyen a promis marţi, în Parlamentul European, stabilirea unor obiective mai ambiţioase în privinţa acţiunii climatice din partea Comisiei Europene, dacă va fi votată preşedinte al viitorului executiv comunitar, transmite DPA, preluată de Agerpres.

‘Provocarea noastră cea mai urgentă este să păstrăm planeta sănătoasă’, a declarat Ursula von der Leyen în faţa eurodeputaţilor, înaintea votului pe care aceştia îl vor da în cursul serii.

Ea a afirmat că, în primele 100 de zile de mandat ca preşedinte al executivului comunitar, va propune o legislaţie prin care Europa să devină ‘primul continent al lumii neutru din punct de vedere al emisiilor la orizontul lui 2050’.

Candidata germană a mai spus că, pe tot parcursul vieţii, a fost ghidată de ‘convingeri europene’, ca mamă şi ca om politic.

‘Vrem multilateralism. Vrem comerţ corect. Apărăm ordinea bazată de reguli. Pentru că ştim că este mai bine pentru noi toţi’, a arătat ea în discursul din Parlamentul European.

Totodată, Ursula von der Leyen s-a angajat că viitoarea Comisie va fi formată dintr-un număr egal de femei şi de bărbaţi. De la constituirea executivului european în 1958, doar 35 din cei 183 de comisari au fost femei, a amintit von der Leyen. ‘Reprezentăm jumătate din populaţia noastră. Vrem partea noastră corectă’, a insistat ea.

Cu acelaşi prilej, von der Leyen s-a angajat să ia măsuri împotriva violenţei asupra femeilor, pe care nu o consideră ‘o problemă a femeilor’, candidata la preşedinţia Comisiei promiţând să o includă în lista infracţiunilor specificate în Tratatul UE.

‘Dacă închidem decalajele dintre noi, vom deveni mai puternici ca uniune’, a subliniat ea.

În acelaşi discurs, Ursula von der Leyen a considerat inacceptabil faptul că giganţii din domeniul tehnologic plătesc taxe foarte scăzute ‘pentru că profită de sistem’.

‘Când giganţi tehnologici fac profituri uriaşe în Europa, este un lucru bun’, pentru că Uniunea Europeană este o piaţă deschisă, a spus ea.

‘Dar dacă ei fac aceste profituri beneficiind de pe urma sistemului nostru de educaţie, a lucrătorilor noştri calificaţi, a infrastructurii noastre şi a serviciilor noastre sociale (…) nu este acceptabil faptul că ei nu plătesc aproape deloc taxe’, a punctat von der Leyen.

foto: Ursula von der Leyen/ sursa foto: Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

13 comentarii

 1. Daca nu ne baga in Schengen , ma lipsesc de banii ei europeni. In Romania exista stat de drept, iar romanii sunt pro UE. Asta trebuie sa inteleaga madam Ursula. Ar trebui sa aprecieze asta.

 2. Ce surpriza! A fost numita de unii, a candidat singura și a câștigat:) curat democratic tovarăși! Și pe ultimul din România care îl alegeati așa l-ați împușcat:) sa ducem ue pe înaltele culmi ale socialismului ca ne ajunge pauza asta de 30 de ani! Oi proaste !

  • Postacilor ăstora retardați le e greu să înțeleagă că se poate și altfel decât i-au învățat pe ei tovarășii interlopi. Cum se face la ei, la organizația de bază, la aprozarul de partid și de stat. Asta e, a trecut vremea peste ei. Folosesc ”metode specifice” de dezinformare de pe vremea iubitului lor ”împușcat” și se miră, fiind ”oi proaste”, că le iese o propagandă la care nu mai pune botul nici mamaia. D-aia au ”înfrânt” la 26 mai și se sufocă la gândul că, după ”30 de ani”, borfașii lor de la Mafia PSD-ALDE care ”se alegeau curat democratic” o să ia o ”pauza”. Atunci să vezi ”surpriza!”

 3. Urmeaza : Statele Unite Europene si Armata Europeana . Exact asta trebuia facut.

  • Stai dracu ușor:) cam cum îl unești tu pe Vasile din Vaslui care umbla beat și o rupe pe ma-sa in bătaie pentru ajutorul social cu un neamt, olandez, francez, ungur, polonez, sloven sau orice alta nație din Europa? O sa sfârșiti călcându-va in picioare ca de fiecare data ai o sa cersiti ajutor la unchiul sam:) și pune mâna ai i-ați pastilele, dementule..

  • Omu’i oleacă cu capu’, lasă-l în în legea lui..

  • statele unite ale europei…cea mai buna gluma pe ziua de azi :))

  • Harley se simte iar singur, atat de singur… si-a facut nshpe mii de conturi si cerseste atentie in continuare ca din mai incoace are zile si nopti grele si nici laba facuta pe Breitbart nu ii mai aduce nicio satisfactie. Un incel atat de transpirat si atat de trist… 🙁

  • Ce se mai asmut postacii mafiei PSD-ALDE când vine vorba de libertate, deschidere, civilizație. Zici că-s posedați. De exemplu, analfabetul ”dement” din Mali care a uitat să-și ”i-a” pastilele știe cum o să ”sfârșească” gașca lui de escroci infecți: ”călcați în picioare”. E și normal, destin de libărci împuțite. Vax e tot ”cu capu” indiferent ce fantoșă folosește, iar ion e mereu el însuși ”cea mai bună glumă ” din balon și nu de ieri sau ”de azi”: din fiecare zi. Mai vine și bolovanul ”de la EADS” specialist în ”probleme penale”. Ale altora, că pe cele de ”acasă”, le-a rezolvat pe toate. Le-au dat punctaj stăpânii lor să fâsâie p-aici fitilele astea obosite cu ”ales nedemocratic, nefiind pe nicio lista, a fost numita etc). Făptașii au intrat în degringoladă de când le sunt în pericol afacerile de tip mafiot și ”firmele de casă”. Ce amestec fetid de scursuri prăpădite. Cu ăștia vrea să câștige Mafia?

 4. Summa Sumarum: o femeie cu probleme penale acasa, fiind cercetata pentru acordare de contracte dubioase unor firme de casa (una din ele chiar personala), cu reputatia de a fi pus Bundeswehr pe butuci ajunge in cea mai inalta pozitie de conducere din Europa, nefiind pe nicio lista la alegeri. Sa-mi bag *****.

  • viata de zi cu zi la nemti :)) n-ai luat niciun comision sau n-ai fraudat niste date n-ai ce cauta la cascaval :))

 5. Penalii vor respecta MCV-ul cum respecta dracii Biblia.