G4Media.ro

BREAKING Un înalt oficial ucrainean respinge ideea de „neutralitate” propusă de Rusia,…

Sursa foto: Aris Messinis / AFP

BREAKING Un înalt oficial ucrainean respinge ideea de „neutralitate” propusă de Rusia, pe model suedez sau austriac: Modelul „poate fi doar ucrainean”, cu „garanții de securitate verificate legal”

Un consilier principal al președintelui ucrainean Volodimir Zelensky a spus că guvernul țării respinge ideea propusă de Rusia conform căreia Ucraina ar trebui să adopte un model suedez sau austriac de neutralitate, relatează CNN.

Mikhailo Podoliak a spus că Ucraina se află acum într-o stare de război cu Rusia, iar modelul de securitate „poate fi doar ucrainean” cu „garanții de securitate verificate legal. Și fără alte modele sau opțiuni”.

„Ce înseamnă asta? În primul rând, garanții de securitate absolută, ceea ce ar însemna că semnatarii garanțiilor nu stau deoparte în cazul unui atac asupra Ucrainei, așa cum este astăzi”, a adăugat el.

În schimb, ei „ar lua o parte activă alături de Ucraina în conflict și ne vor furniza imediat armele necesare”, mai spus Podoliak.

Consilierul prezidențial ucrainean a mai spus că „Ucraina nu a fost niciodată un stat militarist care să-și atace sau să plănuiască să-și atace vecinii… De aceea, astăzi Ucraina dorește să aibă un grup cu adevărat puternic de aliați, cu garanții de securitate clar definite”.

El a repetat, de asemenea, cererea Kievului pentru instituirea unei zone interzise de zbor deasupra Ucrainei, care să includă atât avioane, cât și rachete.

Sursa foto: Aris Messinis / AFP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. De bun simt cererile partii ucrainiene. Maxim ce ar putea accepta ar fi soldati ONU care sa mentina pacea in Donbas. Alte trupe straine fara acorsul ucrainean ar trebui sa fie expcluse. Modelul moldovenesc e de neacceptat.

 2. M-am saturat de acest razboi. Vrem pace!

  • Razboiul este al Rusiei teroriste, deci daca v-ati saturat , nu mai faceti propaganda pentru sovietici.

  • Atunci nu mai faceti propaganda pro-sovietica.

  • tu ai vreun loc de munca ceva? ??? sau esti sugetar de profesie, prostac platit din bani publici??? esti peste tot, nu e articol sa nu fie comentat de dumneata😂

  • @mosule
   Draggy vă cam ia mecla-n pwlă ( in modul cel mai politicos posibil) tuturor neterminații hutiniști si haurolaci de pe aici.

 3. Foarte buna abordare, pai ce facem aici, stam în genunchi în fata ursului șchiop? Ucraina trebuie sa aibă un acord bine definit în care sa ii fie garantata suveranitatea și granițele. Se poate pune un amendament unde sa se menționeze ca în cazul în care Ucraina devine agresor, sa își piardă suportul celor care au garantat protecția lor, asa sta și rusul liniștit și poate și ucrainianul sa isi ducă viata în liniște.

  • Pai da, dar daca ucrainienii or sa-si voteze un conducator sau or sa adopte niste legi care nu-i convin lui Putin, atunci el trebuie sa aiba garantat dreptul de a distruge tara, nu e normal asta? Din punctul de vedere al rusilor ma refer…..

  • Un acord in care sa ii fie garantata integritatea de marile puteri ale lumii.
   Cam asa cum a fost in 94, nu?

 4. Rusia să renunțe la asa zisele republici separatiste si la perpetuarea ideii de „protectie”a minorităților ruse din afara granițelor ruse.Cetatenii ruși din afara granițelor Rusiei:din SUA,Canada,Franța Ucraina Moldova etc care nu vor să respecte legile țărilor unde trăiesc sau se simt persecutați au termen de 48 de ore sa părăsească respectivele țări.
  Armata 14 sa si strângă catrafusele si sa se întoarcă in granitele Rusiei.
  Transnistria sa revină Ucrainei.
  Crimeea sa revină Rusiei.
  Insula Șerpilor Ismail,Chilia,Cetatea Alba,Bolgrad, sa revina României.
  Donetsk si Lugansk sa revină Rusiei.
  Acordul sa fie garantat constituțional de Ucraina Rusia si țările garante.

 5. După ce se va fi terminat războiul și ucrainenii vor fi acceptat condițiile Rusiei, comicul Zelenski și ucrainenii vor continua să anunțe zilnic câți ruși au ucis, cam o mie pe zi, să păstreze proporțiile, nici prea-prea, nici foarte-foarte, să nu bată la ochi 😀 😀 😀

  • ” comic ” ești tu, cu idio- țenii- le pe care le trimiți. Nu poți fi și pro’putin și serios!