G4Media.ro

BREAKING Prezența la vot la ora 13:00: La europarlamentare – 19,75% și…

BREAKING Prezența la vot la ora 13:00: La europarlamentare – 19,75% și la referendum – 16,08%. Mobilizare uriașă, mult peste parlamentarele câștigate de Dragnea

La ora 13:00, prezența la vot era de 19,75% la alegerile europarlamentare și de 16,08% la referendum. Românii au ieșit la vot în număr semnificativ mai mare decât la alegerile parlamentare din 2016, când la prânz se înregistra o prezență de 16,6%.

Prezența la europarlamentare la ora 13 este însă mai mică decât la locale (21,1,5%), când prezența finală a fost de 48,43%.

La referendumul declanșat de președintele Iohannis, prezența la ora 13:00 a fost de 16,08%. Pragul de validare este de 30%.

De remarcat diferența uriașă față de europarlamentarele din 2014, când prezența fusese la ora 13.00 de doar 12,54%.

Detalii vot ora 13.00:

Au votat în total 3.609.620 de români, dintre care 3.027 cu urna mobilă.

Județele fruntașe sunt Ilfov, Sibiu, Cluj, Dâmbovița și Constanța

Județele codașe sunt Vaslui, Satu Mare, Botoșani, Maramureș, Suceava

În București au votat 20,79% dintre votanții de pe liste, Capitala situându-se peste media națională la capitolul prezență la vot.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Problema e alta şi ar fi bine să o ia în calcul băieţaşii ăştia cu organizarea: „dacă la sfârşitul zilei vor fi cozi încă afară în românia şi în diaspora şi nu au votat mi-e teamă că va ieşi prost”.
  Acuma le-aşi spune să se grăbească astfel nu îi văd bine iar dacă vor o dovadă să îşi amintească ce s-a întâmplat în diaspora când nu au mai ajuns să voteze?…..NO ACUMA GÂNDIŢI-VĂ CE SE VA ÎNTÂMPLA ÎN ŢARĂ DĂCĂ NU VOR PUTEA VOTA?
  Gândiţi bine ce faceţi că nu politicienii PSD-işti vor fi acolo că ei de obicei stau ascunşi şi cu pază şi vă pune pe voi să le faceţi mizeriile iar la sfârşitul zilei vor fi majoritari tineri aşa că las la altitudinea voastră să judecaţi.

 2. Sunt cozi peste tot ca la Poarta Iadului. Felicitări români!

 3. Eu am votat. Voi ?
  Mă uitai pe o hartă interactivă la ora 13 si am observat că județele de prin Moldova sunt pe la coada clasamentului, fief cu bazin electoral PSD… Ăștia au înțeles că dacă nu trebuie sa voteze pentru referendum, vor sta acasă. PSD-ului o să-i dea cu minus niște procente bune la europarlamentare. E mai bine așa. Referendumul oricum va fi validat, vor fi mai mulți de 30%.

 4. Azi sunt cozi uriase la sectiile de votare, insa ritmul de votare este relativ redus si asta e o treaba care tine de organizare! Este foarte probabil ca multi dintre cei care doresc sa voteze nu vor putea face asta din cauza cozilor interminabile!

  Domnilor din sectiile de votare, asigurati o organizare mai buna pentru ca oamenii sa voteze mai repede si sa poata vota cat mai multi!

 5. Romanii sunt pe cale sa dea un sut in c… monstruoasei coalitii psd -alde udmr, si un exemplu de civism pesimistilor si intregii Europe. Hai, ca se poate.
  CEI CARE INCA NU ATI VOTAT, GRABITI-VA SA MERGETI LA VOT CA SA NU LE DATI OCAZIA BORFASILOR SA VA LASE PE DINAFARA.. INGREUNAREA VOTULUI FACE PARTE DIN NOUA POLITICA A BORFASILOR PENTRU A INFLUENTA REZULTATUL FINAL.

 6. Guvernul „zero” (zero corupție) a organizat impecabil alegerile parlamentare, ăștia de acum nu știu cum să ne f..a!

  Drag-ne-ai fost Ciolos!

 7. La inchiderea urnelor nu vor știi pzd-ei ce i-a lovit!!!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.