G4Media.ro

Curtea de Apel București a respins extrădarea în Turcia a președintelui fundației…

Curtea de Apel București a respins extrădarea în Turcia a președintelui fundației Lumina, care operează mai multe școli în România

UPDATE 2: Curtea de Apel București a respins cererea de extrădare, lucru cerut și de procuror. Decizia e definitivă, președintele Instituției de Învățământ Lumina, Fatih Gursoy, poate rămâne în România.

UPDATE 1: Cazul lui Gursoy se va judeca la ora 14.00, la Curtea de Apel Bucureşti

Președintele Instituției de Învățământ Lumina, Fatih Gursoy, a fost ridicat marți dimineață de la domiciliu în urma cerererii de extrădare din partea Turciei, a declarat soția sa pentru G4Media.ro. El e acuzat de ”complot împotriva statului turc”. El a ajuns la parchet în jurul orei 9. Cererea de extrădare urmează să fie judecată de magistrați.

Reamintim că regimul Erdogan a cerut extrădarea mai multor cetățeni turci din România pe care îi acuză de presupuse infracțiuni contra siguranței statului, dar instanțele românești au respins de fiecare dată cererile, arătând că sunt motivate politic. Turcia îi acuză colaborare cu gruparea lui Fetullah Gulen, acuzată că ar fi organizat tentativa de lovitură de stat din iulie 2016.

Instituția de Învățământ Lumina operează trei licee (Liceele Teoretice Internaționale de Informatică București, Colentina și Constanța – cu învăţământ liceal și gimnazial), o şcoală internaţională (The International School of Bucharest – cu învăţământ preșcolar, primar, gimnazial si liceal), şapte scoli internaționale Spectrum în orașele: București în Pallady şi Colentina, Constanta, lași, Cluj, Ploiești și Oradea – cu învăţământ preșcolar și primar.

În urmă cu o săptămână, Curtea de Apel București a refuzat extrădarea unei profesoare de origine turcă de la Liceul Internațional de Informatică din București. În decembrie 2018, un judecător tot de la Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea autorităţilor turce de extrădare a jurnalistului Kamil Demirkaya de la publicaţia Zaman România.

UPDATE: Comunicat al Lumina Instituții de Învățământ

”Răzbunarea lui Erdogan a ajuns și la președintele Școlilor Lumina din România

Președintele Școlilor Lumina din România, Fatih Gursoy, a fost ridicat în această dimineață de acasă de trei polițiști români, în baza unui mandat de extrădare emis de autoritățile de la Ankara.

Președintele Școlilor Lumina, în vârstă de 50 de ani, se află în România din 2011 și are acte de ședere pe termen lung, valabile până în 2022. În cursul zilei de astăzi, Fatih Gursoy urmează să fie dus la Curtea de Apel unde se va judeca mandatul de extrădare.

Este încă un abuz al autorităților turce care continuă sâ îi vâneze peste tot în lume pe opozanții regimului dictatorial al lui Erdogan.
Zilele trecute, o profesoară de engleză de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, Zeynep Bușra Șen, a fost de asemenea ridicată de acasă, tot în baza unui mandat de extrădare, care a fost respins ulterior de Curtea de Apel.
Lumina Instituții de Învățământ respinge cu ferimitate atitudinea autorităților de la Ankara care au început o adevărată vânătoare a reprezentanților Școlilor Lumina, a căror activitate este legată doar de activitatea educațională.

Ne exprimăm de asemenea toată încrederea în instituțiile statului român care respectă drepturile și libertățile cetățenilor”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

13 comentarii

 1. Descălecat-au emisarii lui Gulen Fetullah pe pămînt valah și ridicat-au cîteva școli de excelența (urmăriți laureatii la Olimpiadele Internaționale – matematică, fizică, chimie etc., și veți vedea cîți dintre elevii români care ne aduc mîndrie sunt produsul acestor centre).
  Să le mulțumim, așadar, ctitorilor, într-un mod original (ca democrația lu’ Iliescu): îi dăm pe mîna lu’ gîdea! Nu că-i tare?

 2. Speram ca justitia noastra nu va face jocul porcului si nu va extrada pe nimeni !

  • Bravo !!!

   Nu-i dati inapoi, ei isi fac treaba bine si au inteles ca sunt intr-o tara (inca) libera !

   Cu amor,

   Ady

 3. Sa vezi acum ce de turcaleti aterizează in RO dacă nu e rost de extrădare. O sa vina cu duiumul ca in Germania.

  • Nu te supăra dar pe ce lume trăiești? Comunitatea turca din România e foarte bine înrădăcinata aici și e foarte diferita de cea din Germania. Mulți dintre ei au suferit alături de noi în comunism și chiar au pus umarul la munca alături de noi. Mi-e greu sa cred ca vreunul din romanii de origine turca ar accepta extremiști de vreun fel fie ei și musulmani.

 4. Ceva normal…

 5. Bun. Bravo lor.

 6. Bine ca nu a fost jurnalisto primaritza de hantene (un fel de mustatile lu Felix peste Romania) judecatoare,ca acum erau deja in Erdoganistan.

 7. Eu, dacă aș fi un individ gen Sebi Ghiță, iertat de Ignat, dar urmărit penal, aș tăia-o în Turcia, convins fiind că sultanul Erdogan nu m-ar da înapoi ghiaurilor.

 8. MUIE ” Ergodan”…Ergo Dan Diaconescu..jeg de dictator jegos !!!!

 9. Felicitări magistraților !

 10. Bravo !
  Acum, asta e ! O sa dispara braga ! :)))