G4Media.ro

BREAKING Ordinul de revocare a lui Nicolae Zamfir din funcția de director…

BREAKING Ordinul de revocare a lui Nicolae Zamfir din funcția de director al Institutului de Fizică Nucleară a fost suspendat de Tribunalul București

Tribunalul București a decis astăzi suspendarea ordinului de revocare a lui Nicolae Zamfir din funcția de director al Institutului Național de Fizică și Inginerie Nucleară – Horia Hulubei (IFIN-HH). Decizia este în primă instanță și poate fi atacată cu recurs. Concret, instanța a hotărât să suspende executarea ordinului prin care ministrul Monica Anisie l-a revocat pe Nicolae Zamfir din funcția de director al Institutului care implementează proiectul laserului de la Măgurele (ELI-NP). 

Contactat de Edupedu.ro, Nicolae Mărginean, cel care a fost numit director interimar al IFIN-HH după ce Zamfir a fost revocat, a declarat că nu a primit, “deocamdată”, nicio decizie din partea Ministerului Educației, ca urmare a deciziei instanței.

“Ordinul meu nu a fost suspendat, el este valabil și eu îmi fac datoria de director” al IFIN-HH, a afirmat Nicolae Mărginean, pentru Edupedu.ro.

Contactat de Edupedu.ro, Nicolae Zamfir a declarat că “decizia instanței este de suspendare a ordinului de revocare din funcția de director general al IFIN-HH. Situația revine la 13 august, urmând să se judece pe fond dacă ordinul din februarie se menține sau nu, ordin prin care am fost numit, pentru că acum s-a judecat numai suspendarea ordinului de revocare din funcția de director, urmând ca într-o acțiune viitoare să se judece valabilitatea ordinului de revocare”.

“Conform juriștilor, ordinul este executoriu imediat și tot ce semnează directorul general interimar este ilegal, însă Ministerul Educației va trebui să regleze această situație și să îi comunice că ordinul de numire ca director interimar este nul, ca urmare a deciziei instanței”, a precizat Zamfir, pentru Edupedu.ro.

Citește articolul integral și vezi decizia instanței pe Edupedu.ro

Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Acest dinozaur cât timp mai are de gând să fenteze extincția?

  2. La noi e probabil singurul spatiu si timp istoric in care se poate intampla asa ceva. La altii, ori faci cum zice seful, ori zbori. La noi, inclusiv seful Marelui Stat Major s-a dus la tribunal sa se ceara inapoi pe post.

    Ma lipseste sa aud ca directorul IFIN-66 si seful Preafericitului Stat major au dat examen pe post.

  3. Sper sa mute proiectul asta in alta tara.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.