G4Media.ro

BREAKING Obligativitatea certificatului verde la locul de muncă a fost respinsă de…

BREAKING Obligativitatea certificatului verde la locul de muncă a fost respinsă de Senat / Forul decizional este Camera Deputaților

Proiectul de lege care introducea obligativitatea certificatului verde la locul de muncă a fost respins, miercuri, de plenul Senatului, după ce nu a obținut suficiente voturi favorabile.

Proiectul a primit 67 de voturi pentru, 60 împotrivă și 2 abtineri. Pentru a fi aprobat erau necesare 69 de voturi pentru, fiind vorba despre o lege organică.

 • UPDATE: „Vom continua la Camera Deputaţilor, este un proiect important care trebuie aprobat, care ajută România să depăşească acest moment şi voi avea grijă ca la Camera Deputaţilor parlamentarii PNL să fie prezenţi, să voteze toţi”, a declarat, miercuri, Florin Cîţu, citat de News.ro. Întrebat dacă vor exista sancţiuni pentru parlamentari liberali care nu au votat la Senat, Cîţu a afirmat: ”Staţi să văd întâi ce s-a întâmplat”.

Senatul este prima cameră sesizată cu acest proiect.

La dezbaterea proiectului, PSD a anunțat, prin vocea lui Adrian Streinu Cercel, că va vota împotrivă.

Vom reveni

Ce prevede proiectul:

Potrivit amendamentelor adoptate marţi seară în comisia juridică, în interesul protejării sănătăţii publice şi în scopul exclusiv al combaterii răspândirii epidemiei Covid-19, de la data intrării în vigoare a prezentei legi, în vederea desfăşurării activităţii, pe perioada stării de alertă, în cadrul tuturor unităţilor sanitare, publice şi private, în cadrul Ministerului Sănătăţii şi unităţilor aflate în subordine, sub autoritate şi în coordonare, în cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, în cadrul caselor de asigurări de sănătate, în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi în cadrul unităţilor subordonate, în cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne şi în cadrul unităţilor subordonate, în cadrul unităţilor de asistenţă medicală profilactică şi curativă, în cadrul unităţilor şi structurilor medicale, în cadrul laboratoarelor de analize medicale, precum şi în cadrul centrelor prevăzute de art. 30 din Legea 292/2011 a asistenţei sociale, personalul, precum şi persoanele fizice care activează ca furnizori de servicii medicale, inclusiv de specialitate, de dispozitive medicale şi de medicamente, sunt obligate să prezinte certificat digital al UE privind COVID-19, în vederea atestării îndeplinirii uneia din următoarele condiţii:

a) vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete;

b) se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;

c) rezultat negativ certificat al unui test RT-PCR sau al unui test antigen rapid, pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat şi prezentat în condiţiile O.U.G. nr.68/2021 din 29 iunie 2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID pentru a facilita libera circulaţie pe durata pandemiei de COVID-19.

Dispoziţiile se aplică şi autorităţilor, instituţiilor publice şi de interes public, de utilitate publică şi celorlalte unităţi publice, centrale şi locale, regiilor autonome, operatorilor economici care îşi desfăşoară activitatea în clădiri de birouri private cu mai mult de 50 de persoane simultan şi nu se aplică autorităţilor şi instituţiilor din cadrul autorităţii judecătoreşti.

Costurile pentru testarea împotriva virusului SARS-CoV-2 sunt suportate de către personalul din cadrul unităţilor publice, se precizează în amendamentele admise.

Pentru personalul din cadrul unităţilor publice şi private care face dovada unei afecţiuni care reprezintă contraindicaţie la vaccinare şi e stabilită de un medic de specialitate conform normelor medicale în vigoare, activitatea de testare se organizează, cu suportarea costurilor de către angajator.

Potrivit propunerii legislative, raporturile de serviciu, respectiv contractele în baza cărora îşi desfăşoară activitatea personalul din unităţile publice şi private, care nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 în vederea atestării îndeplinirii uneia din condiţiile prevăzute la art. 1 alin. (1), se suspendă de drept, fără plata drepturilor salariale, pe o perioadă de 30 de zile.

Suspendarea se constată prin dispoziţia scrisă a organului de conducere a unităţii emisă în condiţiile legii şi încetează la data la care personalul prezintă certificat digital al UE privind COVID-19.

În situaţia în care personalul din unităţile publice cumulează 30 de zile de suspendare, raportul de serviciu, respectiv contractul în baza căruia îşi desfăşoară activitatea încetează de drept. Încetarea se constată prin dispoziţia scrisă a organului de conducere a unităţii emisă în condiţiile legii.

De asemenea, suspendarea de drept nu operează sau, după caz, încetează în cazul persoanei vaccinate cu cel puţin o doză de vaccin.

În acest caz persoana vaccinată beneficiază de testarea gratuită la locul de muncă exclusiv până la încheierea la termen a schemei complete de vaccinare, având obligaţia încheierii schemei complete în termenul stabilit de normele medicale.

Dovada efectuării primei doze de vaccin se face cu adeverinţa de vaccinare.

Nerespectarea obligaţiilor care revin în sarcina persoanele juridice reprezintă contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50.000 lei la 100.000 lei, mai prevede proiectul.

Sursa foto: Unsplash.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

116 comentarii

 1. Sa speram ca modificam și constituția după asta. Iar je g urile progresiste nu mai ating pragul electoral.

  • unde – s postacii anti-umanitate ?!

  • Dumnezeu s.ă le dea sanatate celor care au votat contra dictaturii! Mulțumim dr Cercel!

  • O veste grozava, mai putini primitivi vor trece pandemia

  • Se pare că nici antivacciniştii, nici parlamentarii nu sunt sensibili la numai 500 decese pe zi datorate infectării cu virusul SARS-CoV-2.

  • In zi de mare sarbatoare Dumnezeu l-a invins din nou pe satan!
   Vor venii si alte victorii impotriva paganilor din fruntea tarii condusi in continuare de satan!🇷🇴

  • @A.
   @abc
   Aceleași opinie și gânduri. În momentul de față PNL a ajuns ceva ce nu credeam posibil!

  • FOARTE BINE, NU BINE!!!! Așteptăm ridicarea obligativității măștii, a restricțiilor privind numărul de participanți și suntem gata pentru îngrijirea bolnavilor pe trotuarul din fața spitalelor.

 2. 👍👍👍👍 Bv psd si aur!!!!! Restu, groapa de gunoi a istoriei!!!

  • Niciodată n-am votat PSD, PRM, USL… , am înghețat multe seri la protestele pentru justiție, dar… voi vota cu cei care sunt în parlament împotriva acestei măsuri dictatoriale, indiferent cine sunt ei!! Așa am ajuns…

  • @A
   +1

   din familie de votanti pntcd , pnl, vesnic anti psd …

   daca ar fi alegerile duminica as vota fie aur fie psd

  • Romanii au parte de un blestem, blestemul Impuscatului!!! De rau nu vor scapa niciodata, asta pt ca mai mereu sunt obligati sa aleaga raul cel mai mic!!!

 3. Se poate găsi undeva o listă nominală a celor care au votat pentru certificatul urii de segregare nazistă a românilor??? Este foarte important ca să știm cine ne sunt prietenii și cine ne sunt dușmanii/trădătorii…

 4. Hahahahahahahahaha … în fine asta mi-a făcut o zi bună !!!

 5. Bravooooooo. Cum am mai zis , o să mă țin de promisiune și voi vota cu voi : PSD sau AUR . La gunoi cu restu’

  • Mi-ai luat o piatra de pe inima, Mirela!….Bravo.

   Sper ca aceeasi piatra sa nu te apese prea tare in alt loc, unul cu verdeata …. Ca, Doamne Fereste, nu mai apuci sa-ti exerciti dreptul…

 6. „Asta apare pe pagina PROTV – Obligativitatea certificatului verde pentru toți angajații din România, adoptată de Senat la o marjă de două voturi”
  RUSINE PROTV, RUSINE PTR DEZINFORMARE-ora 15.32
  sper sa sterga cat mai repede

  • Sunt mai multe voturi pentru adoptarea certificatului verde la locul de munca decat voturi impotriva. Daaar pentru ca e lege organica, trebuiau 69 voturi „pentru”. Acestea nu s au adunat pentru ca au fost 2 abtineri. Deeeci diferenta au facut o cele 2 abtineri. Sper sa treaca la camera deputatilor

  • Si eu sper sa treaca la votul din Camera Deputatilor.
   Toti acesti vocali antivaccin ar trebui sa sa gandeasca un pic (daca pot, evident): economia e in cap, restrictii peste restrictii, mai vin si facturile astea mari la orice (utilitati, asigurari, alimente etc)….nici un orizont in acest moment.

  • Si zici tu ca daca sunt oamenii dati afara de la serviciu pentru ca nu au certificat, atuncea se rezolva toate problemele (economia, restrictiile si facturile)??

   Cum ai calculat?

  • Nu, zic exact invers: aceeasi oameni, vaccinati, au vor avea posibilitatea de a circula liber si de a-si lua salariile in continuare. Pe care le vor intorce inapoi in economie.

  • Si ca sa revin cu o completare: ne cacam pe noi si ne certam pe site-urile astea unde toti detinem adevarul absolut, in timp ce alte tari si-au redeschis circulatia si economiile (unii complet) si incep sa revina la viata normala, aia in care oamenii nu poarta masti si nici nu calculeaza cati sa intre la un teatru sau film. Si da, e un cerc vicios, in sensul bun: in momentul in care circuli tu circula si banii si economia se pune in miscare. Cand stai in casa si astepti o sa iti vina doar curierul cu mancarea si cam atat. Usor usor stingi lumina….

  • Bai Marius, tu zici ca esti sanatos daca esti „intepat”.Poate ca esti si nu crapi de calache, dar a fi intepat nu inseamna ca nu esti periculos pentru altii. Deci pana obtinem, imunitatea de turma mult visata, hai sa dam mana cu mana si sa ne testam pe banii nostrii de 3 x saptamana doar test RT-PCR. Ce zici, te bagi? Daca esti si tu de accord sunt si eu.

  • Aceiasi (vezi ca e cu i) oameni, nevaccinati, aveau si inainte posibilitatea sa faca tot ce zici tu acolo, inainte de introducerea certificatului minune.
   Acuma nu mai pot si multi dintre ei vor protesta, vor face greve, vor prefera sa fie suspendati si dati afara decat sa se vaccineze, apoi vor da statul in judecata (si probabil vor castiga, cu despagubirile aferente).

   Dar daca tu zici ca certificatul ajuta economia… asa o fi. Pare ca te pricepi. Pari un tip foarte inteligent.

 7. Doamne ajuta ! Cu Dumnezeu înainte ! Mulțumim tuturor celor care au votat împotriva monstruozității. Pe ceilalți să-i ținem minte să nu mai ajungă. Să-i ținem minte !

  • Asta zic si eu! Cu Dumnezeu inainte… spre loc cu verdeata.

   Doamne Ajuta!

  • Adi Stoica, trimite o si pe nevasta ta sa se vaccineze, sa ti ia exemplul zic! Nu ramane nimeni fara loc de munca. Deja sunt sute de mii la coada la vaccinare. Raman fara munca doar cand se impun restrictii din cauza virusului.

 8. Uraaaaaaaaaaaa!!!

 9. ORDIN nr. 2.103 din 12 octombrie 2021
  privind modificarea anexei la Ordinul ministrului sănătății nr. 487/2020 pentru aprobarea protocolului de tratament al infecției cu virusul SARS-CoV-2
  EMITENT
  MINISTERUL SĂNĂTĂȚII
  Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 978 din 13 octombrie 2021
  Cititi tratamentul anticovid, obsedatilor de vaccin. Il gasiti la:
  http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/247389

  • Ideea este sa nu te imbolnavesti. Poti totusi sa dezbati fara sa jignesti?

  • Vaccinat sau nevaccinat, tot te imbolnavesti.
   Este la fel ca la gripa. Nu dispare niciodata, oricate vaccinuri ai baga in tine.
   Important este sa aprobe savantii minunati folosirea unui tratament, nu sa ne spele pe creier cu vaccinul la care se inchina unii postaci.

  • Dragule, asculta colea la un om batran:
   In dezbaterile astea nu exista doar „obsedatii de vaccinare”, cum spui mata, ci si „obsedatii de navaccinare”, cum esti probabil Domnia-ta
   Zic fara rautate, asa, ca sa fim echitabili🥰

  • Te-a făcut cineva prost că te-ai vaccinat?

 10. Prima veste buna si care cu adevarat va salva vieti de la inceputul acestui circ medical.

  • Corect! Prima veste buna de la Cernobil incoace. Si atunci m-am bucurat ca cresteau castravetii ca pepenii. Si aveau si un gust….

 11. Desi aceasta obligativitate idioata ar salva ceva vieți in valurile urmatoare, riscul unui precedent este teribil: odată sistemul de verificare încetățenit peste tot legea va putea fi modificat (prin OUG de exemplu) și pentru alte tratamente, vaccinuri, manevre medicale impuse.

  PNL si USR si-au dat foc la valiza din parlament. PNTCD scrie pe ele.

 12. PSD groparul nației

 13. Citind comentariile de mai sus si realizezi de ce romanii au fost tot timpul neam de slugi iar altii au construit imperii.

  • Poți dezvolta ideea?

  • Nu dezvolta nimic. El ȘTIE ! 😂

  • Uite ca te-ai prins. Certificatul verde și vaccinul anti covid i-a oprit. Din puțul gândirii ai scos-o , este?

  • @ acid citric

   cei care au creat imperii AU UCIS MILIOANE DE OAMENI

  • Ăia care au construit imperii sunt acum socotiți exploatatori de proprii urmași, care azi le dărâmă statuile și le povestesc memoria, tradițiile și credința! Și care azi se vaccinează, încolonați…

  • @ Eugen

   nu poate ca i luata de pe punctaj

   P.s e ca nuca in perete ce spune , ori intelege lucrurile taman invers

  • Noroc că au recuperat românii când și-au ucis soldații pentru că nu aveau organizare și echipament în războaie, femeile pentru că au interzis avortul, dizidenții pentru că nu gândeau multilateral dezvoltat, copiii pentru că nu au fost în stare să aibă grijă de educația și sănătatea lor și acum pe toată lumea la grămadă pentru că virusul nu există sau e doar o răceală și Budeanca știe mai bine.
   Și ia uite cum românii sunt deștepți, își omoară oamenii și tot nu construiesc imperii. Bravo, românilor, exterminați-vă până rămân doar cei deștepți, eu nu mă supăr.

  • Comentariul tau nu poate fi inteles de gloata nevaccinata! Ei sunt analfabeti functional, au trecut prin scoala copiind sau cu relatii! Te astepti la prea mult din partea lor! Ce nu inteleg inseamna ca nu e bun, iar daca le incerci sa le explici mai mult se inversuneaza si se revolta… ca ei e multi… cei saraci cu Duhul…
   Intotdeauna…

 14. De grabă ! vrem să știm cine răspunde pt că nu s-au adus antivirale specifice și anticorpi monoclonali în farmacii și spitale, de s-au umplut spitalele. Daca tratau în prima fază cu medicamente la medicul de familie nu mureau atiti și m-ai mor încă.

  • Adi Stoica, tu esti? Te cunosc dupa greselile gramaticale. Felicitari ca te ai vaccinat in al 13 ceas. Ti era frica sa nu te dea afara din spital. Ok! Mai bine sa previi decat sa tratezi cu monoclonali, nu i asa? Raspunsul la intrebarea ta il stii, dar te alinti!

  • S.a se spuna adevarul! Cine a lasat oamenii s.ă moa.ră fă.ră tratament corespunzător? Ii vor ajunge blestemele.

  • Nu exista inca tratament specific impotriva Covid, omule! Toate sunt experimentale si, culmea, au reactii adverse si acestea!

 15. Sunt vaccinat și cu doza booster dar sunt total împotriva Certificatului Verde, chiar nu îi văd utilitatea în contextul în care și persoanele vaccinate transmit virusul.

  • Corect, dar nu mai aglomereaza ATI. Lasa loc si bolnavilor astora banali (cancer, ulcer etc).
   Fa un pas in spate sa vezi tot tabloul, de aproape vezi doar pixelii…

  • Utilitatea lui consta in controlul populatiei. Italienii si au dat seama si au bagat greva aia generala, da e cam tarziu acum. Aduceti va aminte cum spuneau si cutu si iohanis ca niciodata nu va fi folosit certificatul verde in intern sau pt a discrimina :)) . Plus ca puteti gasi si articolul cu ministrul sanatatii din israel care spune clar ca e doar un mod de a forta oamenii sa se vaccineze.

  • Marius, sunt de acord cu tine, eu văd tot tabloul dar hai să nu mai ne căcăm pe noi și să recunoaștem (nu noi, autoritățile) că aceste măsuri nu au nicio treabă cu protejarea populației cum afirmă Arahat și autoritățile ci au treabă cu constrângerea populației pentru a se vaccina. Știi cum sună o zicală: nu știi, te învățăm, nu vrei, te obligăm. Cam aici este problema și este o problemă destul de mare într-o Europă care se vrea DEMOCRATICĂ, nu ți se pare? Plus că acest abuz deschide porțile către alte abuzuri, mâine îți vaccinează obligatoriu copiii, poimâine nu știi ce le mai bășește mintea, toate sub sloganul fals cum că statul se preocupă de cetățeni.

 16. O veste buna.
  Sa nu zicem insa hop pana nu sarim parleazul…

  Deocamdata, AUR si PSD, bile albe.

 17. Foarte rău că acel senat incompetent a respins ca la locul de muncă să intre fără certificatul verde. Rușine parlamentari vreți să infectați nația sau cetățeani acestei țări belestemate

  • Stefan cel Mic, nu-ți înțeleg logica, persoanele vaccinate transmit virusul în cazul în care nu știai. Am avut dovada acum o lună la firmă unde o persoana vaccinată a infectat alți 3 colegi de birou, de asemenea vaccinați.

  • Nazismul (inclusiv cel medical) nu a fost, nu este și nu va fi niciodată soluția!

   Dacă crezi în beneficiile așa numitului ”vaccin” și-ți asumi riscurile sale (atât cele cunosucte – și ar fi vorba de câteva mii! – cât și cele necunoscute, amintesc că efectele adverse pe termen mediu și lung nu le știe nimeni), atunci nu aveți decât să procedați conform propriei conștiințe. Veți fi ”protejat”! De ce v-ar mai fi frică în acel moment???

   Nu este însă deloc obligatoriu să fii nazist (pledând pentru implementarea unor măsuri pline de ură față de cei care, din 1001 de motive, unul mai întemeiat decât altul, au o altă opțiune).

 18. Tortionarii care ne-au mintit cu pandemia vor fi judecati si vor plati cu varf si indesati. Restul slugoilor sa mai cerseasca restrictii, ca vor primi cu varf si indesat ! P.S.: Pandemia nu se va sfarsi niciodata. Acum se facea a patra doza in unele tari, restrictiile sunt la fel de draconice.

 19. În sfârșit!
  Democrația românească trăiește!

  Mai avem șanse pentru sănătatea statului de drept.

  Legea e bună dar
  1. Vaccinul e gratuit pentru ca e plătit de NOI cetățenii prin CAS.
  2. Testele trebuie să fie gratuite tot pt. că sunt plătite tot de NOI cetățenii prin CAS.

  Băgați testarea gratuită in certificatul verde si legea devine constituțională și acceptată de populație.

 20. Am vrut sa ma vaccinez insa inainte am zis sa vad daca am anticorpi. Se pare ca am. Am descoperit asta la analiza de anticorpi neutralizati anti-proteine Spike – rezultat 3600 U/ml (daca indica mai mult de 0,8 inseamna ca am avut Covid). Dupa valoare, cadrele medicale cu care am discutat mi-au spus ca cel mai probabil am trecut prin boala de curând.

  Pentru autoritati aceste analize nu au nici o valoare!

  Poate am anticorpi mai ceva ca o persoana vaccinata cu 3 doze. Sunt sigur ca sunt multi in situatia mea. Mi-am propus sa refac analizele peste ceva timp iar la un moment dat sa ma vaccinez (am cunoscuti carora medicii le-au recomandat sa astepte 6 luni din momentul vindecarii de covid si apoi sa se vaccineze).

  In situatia in care pot dovedi ca am anticorpi ma consider discriminat  sa nu am acces fara test in cladirea in care îmi desfasor activitatea profesionala! (Discriminat dupa logica mea, nu vorbesc de legile care uneori sunt strambe. Dupa cum stim justitia este despre putere nu despre dreptate)

  • Sunt de acord cu tine. E foarte pertinent ce zici. Numai ca putini se prind de jocul PSD. Ei, tot pentru electoratul lor analfabet joaca. Ca sa nu-i piarda.
   Ar fi putut, foarte bine, sa vina cu amendamente la lege, astfel incat sa prinda si situatia celor care au anticorpi .Nu sa respinga. Dar nu vor face asta. Scopul lor este sa bage bete in roate, sa se suie pe cadavre, si sa culeaga din roadele scaderii procentului electoral al oponentilor.
   PSD = ciuma rosie.

 21. In momentul in care un numar mare se vaccineaza, cei care nu o fac dar ajung sa solicite servicii medicale sa nu mai aiba prioritate. Sa mearga la privat. Daca sti ca otrava face buba, de ce vrei sa o bei? Sa ajungi sa umpli paturile la ATI si sa ne imprumutam in draci sa platim cheltuiala? Romania este dominata de inculti, dar acestia nu ar fi putut sa existe fara partidele care s-au ingrijit de educatia lor, in special PSD. AUR o sa dea foc la manuale in Piata Victoriei. Felicitari, inseamna ca restul Europei sunt niste prosti daca s-au vaccinat. Imi este rusine ca vorbesc romaneste si mai ales ca sunt considerat roman dupa buletin sau pasaport.

 22. URAAAA!!! AUR si PSD la butoane!Asta imi doresc.Sa ne ducem pe pVla mai repede,ca prea prelungim agonia asta de prea multa vreme.Sanatate si virtute dulce Romanie.Asta iti meriti.

 23. Au iesit dacii din grote

 24. au respins unii sa se afle in treaba, sosocii sa traiasca in padure.

  • nope, nu are nici o treaba cu AUR si sosoci.
   Daca faci un sondaj printre romani, cati crezi ca sunt de acord cu obligativitatea certificatului verde? (my bet > 60% impotriva)

   Ce nu va place voua democratia

 25. Ce simplu s-ar putea tranşa această problemă. Statistică pură.
  Se vorbeşte despre morţile celor cu covid asociat cu comorbidităţi (boli grave, în general) şi vârste de peste 65 de ani, aşa-i?
  Care dintre români muncesc ( la „locul de muncă” ) după 65 de ani şi bolnavi grav?!
  Noi ne pensionăm şi daca ne-au crescut dioptriile:)))))
  Să ni se comunice (oficial) şi situaţia socio-profesională a celor morți ori grav afectați de covid, aşa poate aflăm şi noi că ţara a rămas fară de oameni ai muncii infectaţi la locurile de muncă:))))))
  Ce naiba, băi fraților…

 26. Am vrut sa mă vaccinez însă înainte am zis sa văd daca am anticorpi. Se pare ca am. Am descoperit asta la analiza de anticorpi neutralizanți anti-proteine Spike – rezultat 3600U/ml (daca valoarea este mai mare de 0,8 înseamnă ca am avut Covid). După valoare, cadrele medicale cu care am discutat mi-au spus ca cel mai probabil am trecut prin boala de curând.

  Pentru autorități aceste analize nu au vreo valoare!

  Poate am anticorpi mai ceva ca o persoană vaccinată cu 3 doze.
  Sunt sigur că sunt mulți în situația mea. Mi-am propus să refac analizele peste ceva timp iar la un moment dat să mă vaccinez (am cunoscuți cărora medicii le-au recomandat să aștepte 6 luni din momentul vindecării de Covid și apoi să se vaccineze)

  În situația în care pot dovedi că am anticorpi, mă consider discriminat să nu am acces fără test în clădirea în care îmi desfășor activitatea profesională! (Discriminat după logica mea, ne neapărat după legile care de multe ori pot fi strâmbe. Așa cu mine observăm justiția este despre putere nu despre dreptate)

 27. Ce imi place Pr0sti dar multi….. ne vedem la ATI😈

  • Ba tu poți să ne aștepti dar vezi că mai mult ca sigur vei avea surprize : vor apărea și aia vaccinați pe acolo pe la tine :))))))

  • Mirelush, ush! Vorbesti de cei vaccinati la chiuveta poate, nu i asa? Multi au recunoscut, cand au ajuns pe patul de spital! Asa ca, mai schimba placa cu vaccinatii!

 28. Asta voi vota. Iar voi, parlamentari nazisti, nu veti scapa de ura poporului la nasfarsit. Si nici slugile voastre.

 29. Pe scurt :Senatul ne vrea morți. Mai mulți bătrâni morți, mai puține pensii. Persoanele cu comorbiditati aveau și ele pensie de handicap, deci… . Să fii stat român și să nu-i vrei morți pe cei care au nevoie de tine, s-ar numi stat umanist, implicat civic ceea ce ar contrazice definiția univoca a statului roman, aceea de stat iremediabil corupt.

 30. In cazul foarte probabil in care Camera Deputatilor voteaza dictatura medicala,iese cu scandal,o fi romanul un prost, o oaie docila care accepta multe șuturi in spinare,dar sa se fereasca sfantu’ de ura lui atunci cand se uneste,ca de unit se uneste sigur,ca rabdam de doi ani bataia asta de joc si minciuna. Nu ne intepam,nu vrem nici certificat verde care e o rusine la adresa umanitatii. Stiu,vaccinatii sunt ofticati ca si-au luat teapa,au stat cu orele la cozi,unii au crapat sau s-au imbolnavit si au cazut la pat,au condus unii sute de km dus intors sa se intepe iar acum se uita ofticati la capra vecinului,la astia neintepati si ne vor si pe noi la fel,ca-i mentalitatea aia,daca eu am fost un cobai prost si risc sa patesc ceva in urmatorii ani,de ce sa nu pateasca si aia care au fost demni,lucizi si nu au salvat lumea stand speriati inchisi in case.Din partea mea le doresc sa mai bage o doza,doua,trei,cate pot duce,sa-si puna 10 masti,sa se carantineze pe viata,doar atat zic,sa ne lasati in pace pe noi astia care ne tra viata fara temeri inchipuite. Iar semnalul vine de peste tot ca nu se mai poate,cate proteste masive au fost de doi ani incoace in tarile cu apa calda,dar nu stiti,nu se arata asta la tv.

 31. Da oare de ce oamenii seriosi nu comentează?Cumva pt ca sa nu strice bucuria celei mai inconștiente tari din lumea civilizată care nu se vaccinează ?

  • Oamenii serioși comentează. Sunt cei care nu jignesc, nu aruncă cu noroi în „proștii” care nu s-au vaccinat, nu scuipă venin și nu doresc moartea sau anularea libertăților altora…

 32. Ăștia vaccinații acum care nu crapă din cauza covidului cu siguranță crapă de ciuda că nu se întâmplă lucrurile cum vor ei . Ba oilor :))))

  • Aia multi… adica nevaccinati ei oi… fata! Nu aia putini…

   Of Iar gresisi… Ce esti fata asa… sarmana!

  • Hai ba vaxinatule , fa spune la gura , vezi sa nu faci epilepsie că nu o să ne vaccinăm noi . Marș sărăcie

 33. Atata timp cat nevacinati e mai multi si…e sarmani si saraci… si cu Duhul … e normal ca speculatorii si profitorii politici, adicatelea aia comunisti si rusofilii… sa voteze pt ei… Ca doar ei… e aia multi si… adica nevacinati, ca e mai multi zic… si la vot e mai buni… ca e multi…

  Atata zic, ca numarul conteaza… la final… altceva nu!

 34. Oare de ce nu fac voluntariat senatorii si deputații in Secțiile ati sa vadă realitatea dureroasa a lipsei vaccinarii.Mulți inconștienți ne hotărăsc sănătatea și viața.

  • Da aia de au ajuns la spital , i-a ținut cineva sa nu se vaccineze ? Hai că sunteți ipocriți unii vaccinați

 35. nici inainte de 89 nu am mai vazut asa ceva sa impuna o asa dictatura cum incearca sa faca astea….sper sa scapam cat mai repede de asa niste elementi rai ce sunt,la groapa de gunoi cu ei.soarta PNTCD-ului o sa aiba

 36. Hai ba vaxinatule , fa spune la gura , vezi sa nu faci epilepsie că nu o să ne vaccinăm noi . Marș sărăcie

  • Ce-ai fata?!

   Te doare rau… Asa-i? Si cand te doare asa faci?…

   Tu Nu Te-ai vaccinat Niciodata… asa-i?!…

   Asta e explicatia!

   Ai ramas mica… acolo sus…

   Asta e… acum, cu Dumnezeu inainte!

  • Ce e vaccinatule ? Te temi că îți piere sămânța și nu mai ajung odraslele să îți duca numele mai departe ? Bai ipohondru infect , marș și mai bagă o doză , mm

 37. NU AM CREZUT CA VOI AJUNGE SA GANDESC ASTA VREODATA, DAR VOI VOTA INDIFERENT CU CINE SE LUPTA IMPOTRIVA ACESTUI CERTIFICAT CARE NU ESTE DECAT O ARMA DE MANIPULARE INTERNA, PE CAND SCOPUL ACESTUIA ERA TOTAL ALTUL.

 38. Ce e vaccinatule ? Te temi că îți piere sămânța și nu mai ajung odraslele să îți duca numele mai departe ? Bai ipohondru infect , marș și mai bagă o doză , mm

  • Surioara, e o discutie de principiu, fiecare face ce vrea cu viata lui, se vaccineaza sau nu!
   Ce te infurii asa,? La cata ura ai in tine, daca ai avea un AK47 in mana ai fi in stare sa il descarci in cine te supara! Zau asa!
   Stai chill fata, ca si daca ii injuri cu sete pe cei care indraznesc sa nu gandeasca la fel ca tine nu rezolvi nimic! Te mai ia si lumea la misto, si pe buna dreptate!

 39. 10 septembrie a.c.
  White House, Jen Psaki despre vaccinați: „marked people”.
  Restul e abureală.

 40. Dragule, asculta colea la un om batran:
  In dezbaterile astea nu exista doar „obsedatii de vaccinare”, cum spui mata, ci si „obsedatii de navaccinare”, cum esti probabil Domnia-ta
  Zic fara rautate, asa, ca sa fim echitabili🥰

 41. Curios ce o sa facem cu certificatul asta verde atunci cand intepatura minune nu o sa mai fie eficienta, atata zarva pentru nimic.
  Si nu, nu o sa ajungem la imunitatea de turma niciodata ptr ca turma e la nivel planetar si e compusa din 7.9 miliarde de capete si daca cu adevarat ne pasa de semenii nostri nu mureau mai multi omeni de foamente/malnutritie decat de virusul ce rau.

  • O treime din populație are bacilul TBC( wikipefia). Cum prin Europa e mai rar,înseamnă că în altă parte colcaie,dar nu s-au panicat nimen

 42. Nu mai vreau sa votez partide, vreau sa votez persoane, iar presedintele sa nu mai fie din sanul vreunui partid sau sa fi fost vreodata. Vream sa votam si Avocatul Poporului, ca pana la urma nu e Avocatul Parlamentului.

 43. Lipsa medicamentelor,tratamentelor pt covid,infectiile din spitale,lipsa avizelor de functionare pt spitale de la isu etc sunt adevarata problema,mor oameni zilnic nu pt ca sunt nevaccinati ci pt ca nu exista tratamente in spitalele infecte din Romania.Vaccinul nu te face sa devi nemuritor la fel murim toti intro buna zi poate azi poate maine … cei vaccinati nu sunt cavaleri jedai.Ne distrag atentia acesti parveniti tradatori care sunt la guvernare de la adevaratele probleme cu asa numitele vaccinuri minune dar pretul la pompa xreste in fiecare zi,medicamentele lipsesc din spitale ……..

 44. O lege aberanta, DICTATORIALA si DISCRIMINATIVA,
  ce fel de fiinte umane fără suflet, cu minteaa bolnava poate să propuna așa lege???
  Depăşeşte până si comunismul, bate chiar legile nazismului. Ma intreb cum au ajuns asemenea minti bolnave in posturi de decizie???

 45. Ok aa fost respinsa dar unele companii private deja au inceput sa isi informeze angajatii ca de luni 01.11.2021 nu mai sunt primiti la job daca nu fac un PCR la 3 zile sau daca nu au certificat verde. BAAA sunteti nebuni? va dau si numele : FARMACIA INIMII CATENA!