G4Media.ro

BREAKING Ministrul apărării din Ucraina anunță că a plasat comenzi de armament…

Sursa foto: Twitter / Defence of Ukraine

BREAKING Ministrul apărării din Ucraina anunță că a plasat comenzi de armament în România și mai multe țări

Ucraina va primi armele şi muniţiile necesare pe parcursul fiecărei luni din anul 2023 pentru a putea lupta împotriva invaziei ruse, a dat asigurări miercuri ministrul apărării ucrainean, Oleksii Reznikov, citat de Agerpres. Reznikov a enumerat România printre țările unde Ucraina a plasat comenzi pentru armament.

Anunțul oficialului ucrainean vine pe fondul refuzului constant al autorităților române de a discuta public despre eventualele livrări de armament și muniții pentru Ucraina. Restul statelor europene care sprijină Ucraina să reziste în fața invaziei ruse au anunțat public în ce constă sprijinul militar.

În cadrul unui program special difuzat de posturile de televiziune ucrainene şi preluat de agenţia Interfax-Ucraina, ministrul ucrainean al Apărării a declarat că ţara a semnat numeroase contracte cu alte naţiuni pentru a dispune de arme în lunile următoare.

„Industria militară americană este deja în funcţiune. Cu alte cuvinte, una dintre temele-cheie ale fiecărei întâlniri din cadrul ‘formatului Ramstein’ (cum sunt numite întâlnirile Grupului de Apărare al Ucrainei cu alte naţiuni) este implementarea capacităţilor ţărilor care sprijină Ucraina în acest război”, a precizat ministrul ucrainean.

În acest moment, „au fost deja plasate comenzi, şi nu doar în SUA, ci şi în Germania, Franţa, Slovacia, Cehia, România şi alte ţări”, a spus el.

”Şi voi discuta deschis, fără să dezvălui mari secrete, am multe contracte semnate pentru a ne furniza armele necesare şi muniţia corespunzătoare. Şi ştiu sigur, miniştrii apărării sau secretarii apărării din diverse ţări îmi confirmă că şi ei au semnat contracte similare”, a spus el.

Agenţia ucraineană a reamintit că ministrul apărării din SUA, Lloyd Austin, a informat încă din noiembrie că cel puţin şase ţări au anunţat mai mult ajutor militar pentru Ucraina la a şaptea reuniune a aşa-numitului format Ramstein.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

25 comentarii

 1. Un motiv bun ca să ne sară rușii în cap.

  • Oricum ar fi inventat ei ceva, măcar facem ceva pentru protecția noastră de aceste gun0a13! 😏 Nu stăm ca Miorița la tăiere!
   Cu cât mai mult livrăm Ucrainei, cu atât mai bine!

  • Vindem pe bani asa cum vand si turcii, tot pe bani, la ucrainieni dronele. Nu e nicio diferenta. Acum daca ruscancul vede diferente, asta inseamna ca oricum nu conteaza daca vindem sau nu ceva la ucrainieni

  • @Geo: Rusii au deja motive mult mai bune, de exemplu Deveselu, de care s-au plans oficial de mai multe ori.
   Romania nu poate produce actualmente decât armament de infanterie si proiectile de artilerie, adică mărunțiș.

  • Ca, la o adica, daca li s-ar parea util, de motiv s-ar impiedica.
   Ucraina era plina de nazisti nu-i asa?
   Sa-ti dau un motiv: 70 de ani, rusilor li s-a bagat in cap ca romanii sunt fascisti. Prietenia romano-sovietica era de sanchi. Nu se preda la scoala

  • Astaaa eeee! Etrena frica de rusi,pe asta se bazeaza ei pe intimidarea vecinilor,pe fricosi ca tine

  • Un motiv bun ca sa stantam pe gloante „Salutari din Romania”.

  • N-au astia nimic dupa ce sa bea apa rece, darmite sa plateasca „comenzile” de armament.
   Eventual au comandat, restul executa, asa-i mai pe inteles.
   Ma asteptam ca b.idonul sa dea bani pt scoli, spitale, transformatoare electrice.
   Dar nu si nu, grea e viata la azilul din DC. 🙂

  • Sa ne sara in capul p***i, zic.

 2. Facem in același timp o fapta buna și profit vânzând muniție ucrainienilor. E win win, Trebuie sa fim prea prosti dacă nici nu războiul lângă noi nu funcționează industria de armament. Eu nu înțeleg de ce nu am negociat cu nemții sa producem noi muniția pentru Ghepard.

 3. Dorele ești la fel de incompetent și pe forum.

 4. Geo ai greșit forumul, nu e: „cine-l pupă pe Putin în tur câștigă „

 5. Oricum industria noastra e la pamant in afara de niste ak47 obosite altceva nu producem.
  Suntem condusi de incompetenti.

  • Ca avem un pesedist incompetent la Economie. Este un reportaj facut de protv cred despre industria de armament, cauta-l sa intelegi in ce stare suntem.

  • chiar si un rus daca 0m0ara cu gloantele romanesti, e un castig!

 6. 😎🙌🤑

 7. Iohannis se joaca cu focul. Pe el nu il intereseaza, daca se intampla ceva, se ascunde in buncar

 8. Zuparare mare pe vatniki de prin zona, nu le iese nimic, doar ochii, in curand, migratie la Chitai, ca doar acolo o sa mai fie nevoie de ei, la maturat in palatele lu Xi.

 9. hai ucraina…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️✌️✌️✌️✌️✌️✌️✌️🇺🇸🇺🇦🇪🇺🇺🇦🇺🇸🇪🇺🇺🇦🇺🇸🇪🇺

 10. Ruşilor nu le trebuie un motiv anume să atace pe cineva. Ăştia sunt nişte oameni fără scrupule.Acum nu mai au atâta curaj pentru că se tem de NATO dar dacă nu ar fi fost alianţa asta cu siguranţă am fi fost demult sub conducerea lor.

 11. @ „Santa Klausu” a primit cere de pistolete de la ucrainieni, ,,să-și apere suveranitatea și democrația”, ?