G4Media.ro

BREAKING Mediile vor putea fi încheiate cu doar două note pe disciplină…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

BREAKING Mediile vor putea fi încheiate cu doar două note pe disciplină – proiect

Ministerul Educației a publicat marți seara un proiect de modificare a ROFUIP prin care mediile ar putea fi încheiate doar cu două note la fiecare disciplină. În plus, “situația școlară anuală a elevilor, pe clase, poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată de către consiliul profesoral din unitatea de învățământ”, mai scrie în proiect. Măsura vine pe fondul grevei generale din Educație, declanșată pe 22 mai.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului Educației, “în anul școlar 2022-2023, numărul minim de calificative/note acordate elevului la o disciplină de studiu este de două.

În anul școlar 2022-2023, situația școlară anuală a elevilor, pe clase, poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată de către consiliul profesoral din unitatea de învățământ în ședința de încheiere a cursurilor și fără ca acesta să aprobe raportul privind situația școlară anuală.

În plus, se propune ca “elevii aflaţi în situaţie de corigenţă vor avea cu cel puţin un calificativ/o notă în plus faţă de numărul de calificative/note prevăzut la alin. (4) sau, după caz, la alin (4^1), ultimul calificativ/ultima notă fiind acordat/ă, de regulă, în ultimele trei săptămâni ale anului şcolar.”

Citește articolul integral pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Cum să mai avem credibilitate,ca profesori și ca școală,dacă toți neterminații cu minte puțină și odihnită din Ministerul Educației și din Guvern schimbă reguli importante în timpul jocului? Asta să fie oare frumoasa „România (ne)Educată” propusă și băgată pe gît cu forța de K.W(ax) Iohannis? Ne cere,amenințîndu-ne, să fim empatici și înțelegători,iar noi să aplaudăm fericiți? Nici vorbă! A la guerre comme a la guerre!(scuzați lipsa accentelor..). Rușine,rușine,rușine.

  2. Am avut o profesoara de muzica super comunista care facea pe calculator media (9 + 10)/2 = 9.50

  3. E simplu. Trimit în școli spărgători de grevă și încheie notele la toate materiile. După care fac mediile generale. Învățământul a ajuns bătaie de joc dacă nimeni din drum are acces la catalog.