G4Media.ro

BREAKING Marcel Ciolacu: Voi propune PSD intrarea în grevă parlamentară dacă PNRR…

BREAKING Marcel Ciolacu: Voi propune PSD intrarea în grevă parlamentară dacă PNRR nu va fi prezentat în Parlament / Domnul Iohannis să-și gestioneze Guvernul său și Parlamentul său fără opoziție în plen

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi seară, că va propune la prima ședință a biroului național permanent al partidului intrarea în grevă parlamentară în cazul în care Planul Național de Redresare și Reziliență nu va fi prezentat în Parlament. El a mai spus, la emisiunea Punctul de Întâlnire de la Antena 3, moderată de Radu Tudor, că mai multe țări din UE au prezentat planul în Parlament, numai România nu ar fi făcut-o.

Ciolacu a afirmat că greva parlamentară ar însemna ca PSD să participe în ședințele comisiilor, dar nu va mai vota în plenul Parlamentului. Această reacție vine după ce varianta de  PNRR prezentată de ministrul Cristian Ghinea la Bruxelles a fost respinsă de Comisia Europeană în procesul de negociere cu România, care încă nu s-a încheiat formal.

Redăm mai jos cele mai relevante declarații despre PNRR

 • Nu există o coordonare, comisarii de la Comisia Europeană discută cu opoziția din România. Eu nu iau peste picior opoziția, avem informații direct de la Bruxelles. În PNRR nu există coordonare între cheltuilile din planul europan și cel național pentru infrastructură. Cei de la Bruxelles au spus PNRR este pentru reforme, ei n-au înțeles aceste lucruri.
 • De ce este această îngâmfare a actualei guvernări de a nu discuta cu absolut nimeni, de a nu veni în Parlament. Toate statele europene merg cu PNRR în Parlament să fie discutat, transparent, nu neapărat să fie aprobat.
 • PNRR este un plan național, al României. Toată lumea a ieșit și a zis că nu-i bun, patronatele, primăriile, Ghinea continuă să mintă.
 • Momentan nu suntem puși pe șină. Am avut-o pe Corina Crețu, a fost comisar pe dezvoltare și coeziune. Vreau să știu, a sunat-o cineva? A avut o echipă acolo, e respectată. A sunat-o cineva?
 • Dacă nu vor veni cu PNRR să-l prezinte în Parlament, PSD am să propun să intrăm în grevă parlamentară. Mai exact vom fi în Parlament, vom participa la comisii, nu vom mai participa la plen. Iar domnul Iohannis să-și gestioneze Guvernul său și Parlamentul său fără opoziție în plenul parlamentului.
 • Nu vom participa la votul final, noi nu mai participăm la votul final. Voi propune la primul BPN. E mult prea multă îngâmfare.  Sunt ultimele opt zile, nu poți să depui PNRR fără să…Polonezii, bulgarii, ungarii l-au prezentat în Parlament, numai România nu.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. exact asa sa faceti sa nu mai luati nici un vot

 2. Ciolacu din opoziție e cu ciocu’ mare sa nu-l uite lumea.
  Râde cand aude PSD Ciuma roșie ca și cum ar fi un fleac. „I-am ciuruit și inca o mai facem” pare sa transmita.
  Gata, au terminat de „corectat” legile?

 3. Trebuie în general să avem grijă de cine face greve ca oamenii muncii.

 4. . Deci, din punct de vedere constitutional, un parlamentar reprezinta poporul, nu partidul si in acest caz, o “greva parlamentara” apare ca o abdicare de la aceasta datorie fundamentala fata de popor. zice coja .

 5. Ideea de greva parlamentara nu exista . Fiecare parlamentar este singular raspunzator de decizia personala .Grupul parlamentar nu are aceiasi valoare juridica ca un sindicat .O prostie .

 6. dar salariul, diurna si masa la superpret le luati, nu?

 7. Pe perioada grevei sa nu se incaseze nici un beneficiu .

 8. Ciolanule,frecați menta pe banii noștri de 30 de ani!Nici o pagubă n’ar fi! Dar, nu mergi la munca ,nu iei bani!Pt că NOI suntem patronii voștri

 9. voi propune intrarea in greva daca nu luam si noi ciolanul! … vin banii si noi sa nu stim, noi sa nu avem parte!

 10. Ah… citisem „greva foamei” dar, evident, mi s-a parut.

 11. Ce bine-ar fi pt Romania!
  Chiar platiti sa fie. Cu diurna cu tot!
  Sa stea dracului acasa, macar vreo 3 ani.
  Actuala coalitie de guvernare are majoritate solida atat in Senat cat si in Camera Deputatilor.
  Asa ca Parlamentul poate functiona foarte bine si mai ales in liniste fara PSD.
  Daca i-ar putea convinge si pe cei de la hAUR sa stea acasa, ar fi perfect.
  Oricum sunt doar niste putori care n-au muncit regulat mai mult de 3-4 ani, in toata „cariera” lor.

  Bineinteles ca Antenele si Ghita-TV vor trebui sa-si mareasca studiourile de 10 ori, pt ca nu veti avea loc toti acolo, zi de zi, de dimineata pana seara.

 12. Ideea de greva parlamentara nu exista

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.