G4Media.ro

BREAKING Lovitură pentru moralul armatei lui Putin: Steagul rusesc a fost dat…

Sursa foto: Twitter / Iuliia Mendel

BREAKING Lovitură pentru moralul armatei lui Putin: Steagul rusesc a fost dat jos de pe clădirea consiliului municipal din Herson / Rușii și-au mutat sediul regional pe malul stâng al fluviul Nipru, pe fondul avansului ucrainean

UPDATE Steagul rusesc a fost îndepărtat de pe clădirea administrației regionale din Herson, situată pe malul vestic al orașului, unde forțele ucrainene au făcut progrese semnificative în urmă cu câteva săptămâni, informează The Guardian.

Forțele rusești și-au mutat sediul regional dincolo de fluviul Nipru, pe malul stâng al orașului Herson, potrivit Centrului ucrainean al Rezistenței Naționale din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării.

Rușii își mențin în continuare pozițiile de-a lungul celei de-a doua linii de apărare, potrivit ambelor părți. Rusia a mutat locuitorii din Hersonul ocupat, susținând că Ucraina plănuiește să inunde intenționat regiunea prin lovirea unui baraj de pe fluviul Nipru.

Ucraina spune că Rusia plănuiește să organizeze un atac sub steag fals și să inunde ea însăși regiunea.

Știrea inițială

Pe rețelele de socializare circulă imagini neconfirmate oficial care par să arate că steagul rusesc a fost dat jos de pe clădirea consiliului municipal din orașul ocupat Herson.

Unul dintre liderii autorităților de ocupație impuse de Rusia, Kirill Stremousov, a postat pe Telegram cu puțin timp în urmă, încurajând noi „evacuări” ale civililor din oraș – o acțiune care a fost descrisă ca fiind deportări forțate de către Kiev, relatează The Guardian..

„Locuitorii rămași în Herson se pun în pericol. Naziștii, cu ajutorul armelor americane, nu încetează să bombardeze infrastructura pașnică a orașului”, a scris Stremousov.

„Locuitorii din Herson pot continua să se evacueze din partea dreaptă a regiunii Herson. Circulația vehiculelor civile de pe malul drept pe malul stâng al Niprului va continua și se va efectua în același mod ca și până acum – prin Rechport. De acolo se poate merge pe malul stâng al Niprului cu transportul pe apă, precum și traversarea cu mașina privată cu barja”, mai spune oficialul pro-rus.

„Încetarea temporară a comunicațiilor de transport nu va afecta aprovizionarea malului drept al regiunii Herson cu alimente și bunuri esențiale. Aprovizionarea Hersonului și a așezărilor din regiune se va realiza ca și până acum”, a adăugat el.

Patrick Revell, un reporter al rețelei de știri americane ABC, afirmă că, într-o înregistrare video postată de Stremousov, acesta pare să sugereze că forțele rusești ar putea organiza o retragere peste Nipru, departe de oraș.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. He he he 😂…

 2. nu fiti rai!
  este al 2lea semn de bunavointa in aceasta saptamana dupa retragerea si,apoi, reimplicarea in grupul de supravegehere a transportului cerealelor ucrainiene.
  iar vor cadea niste oficiali de la etaj,cu ceasca radioactiva in mana si glontul in gura.

 3. Rusii au inlocuit civilii cu militari rusi imbracati in civil.

 4. V-am zis că o să fugiți din Herson cum ați fugit de la Kiev și Harkov.

 5. Se trateaza cu votka, la fel cum faci si tu.

 6. Victorie, tovarăși!!!
  Ura,ura,ura!!!

 7. Tare mi-e ca nu cimva retragerea asta a rusilor (civili si militari) inclusiv cu ramasitele lui Potemkin,sa nu lase locul gol pentru o „bomba murdara”,cum o numesc chiar ei!!!

 8. Vine ziua răzbunări ,vine ,vine !!!
  In loc cu pucioasă și smoală să zacă toți orci !
  Slăvită să fi popor al Ucrainei , Victoria îți aparține ! ✌️🇺🇦✌️

 9. Vine ziua răzbunări ,vine ,vine !!!
  In loc cu pucioasă și smoală să zacă toți orci !
  Slăvit să fi popor al Ucrainei , Victoria îți aparține ! ✌️🇺🇦✌️

 10. De ce? E doar o cârpă!

 11. Apropo! Tipa aia care da informatia senzationala si care este si minciuna, a fost secretara de presa a lui Zelensky. In timpul activitatii ei s-a remarcat ca taia microfoanele oricui ii punea intrebari incomode lui Zelensky. Dar si prin faptul ca ignora povesti nemuritoare pentru a justifica bombardarea Donbasului de catre trupele ucrainene, intre 2014-2022, adica inainte de sosirea rusilor.

  In fine! De senzatie ar fi cum tipa prezenta alaltaieri pe conttul ei de Twitter, cum statea cu o lumanare la geam in Kiev, plangandu-se ca nu are curent, caldura si apa. Arata bestial in selfie.