G4Media.ro

Grecia a lăsat deschis un singur punct de trecere a frontierei cu…

Grecia a lăsat deschis un singur punct de trecere a frontierei cu Bulgaria pentru intrarea în țară. Complicații pentru românii care vor să meargă cu mașina în vacanță pe teritoriul elen

Ministerul Afacerilor Externe anunță că autoritățile din Grecia au lăsat deschis în perioada 1-15 iulie un singur punct de trecere al frontierei cu Bulgaria, și anume Kulata-Promachonas, pentru accesul în Grecia. Toate celelalte cinci puncte de trecere, folosite de mulți turiști români în drumul cu automobilul spre litoralul grecesc, sunt închise pentru cetățenii care vor să intre în țară. Ieșirea din Gecia se poate face pe la toate punctele de frontieră.

Motivul închiderii celorlalte puncte de frontieră este introducerea obligativității completării formularului electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul căruia să poată fi asigurată evidența celor care se deplasează în această țară.

În ceea ce privește accesul pe teritoriul Greciei, vor fi efectuate teste aleatorii pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2. Persoana testată trebuie să aștepte rezultatul timp de 24 de ore, în condiții de autoizolare, la adresa pe care a declarat-o în formularul electronic, potrivit MAE.

Rămân obligatorii măsurile generale de prevenție: purtarea măștii, dezinfectarea mâinilor și de distanțare socială.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe menționează că autoritățile elene competente pot modifica fără niciun preaviz condițiile de intrare pe teritoriul național, în funcție de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Foto: Plajă din Grecia / G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

20 comentarii

 1. Le urez faliment plăcut.

 2. Redactia G4
  am auzit de un formular / link al Statului Grec care conduce la completarea unui chestionar, se poate scrie un UP DATE cu acel link ?

 3. Puteau lăsa si Makaza deschisa, dar atata i a dus pe ei capul. Decat sa ai 5000 de oameni intr-un singur loc, mai bine sa ai 2500 în două, dar ce stim noi 🙂

  • exact. Cum sa inchizi Makaza, cand focarul de Covid este in N Macedoniei…

 4. Vestul nu merge anul acesta in Gracia. Daca nici Estul nu merge, vor intra in faliment. Asa este cand doresti sa transformi turistii in coduri QR.
  Aviz si Romaniei, care continua sa mentina carantina pentru anumiti cetatenii ai Uniunii, cetatenii romani, fiind primiti in toate statele Uniunii, fara carantina.

  • Nu sunt primiti in toate statele uniunii fără carantină, cetatenii români, ce tot spui: Danemarca, Cehia, Polonia, nu ne primesc, de ex. Până acum vreo 10 zile nici prin Ungaria nu puteai să treci fără contract de muncă! Daca vor da faliment este numai treaba lor, fiecare stat cu politica sa, am ajuns să purtăm grija patronilor greci de pensiuni?

  • @Ciprian
   Acelasi aviz, si Sloveniei, Estonie, Malta, Danemarca, Polonia. Nu am scris pe un site al acestor tari, ci pe unul romanesc.
   Cat despre fiecare stat cu politica sa, suntem de accord insa, respectand regulile Uniunii. A se „inchide” in interiorul granitelor nationale, nu are absolut nici o legatura cu ceea ce est Uniunea.
   In fine, libera circulatie, nu este un subiect usor de discutat in anumite tari.

 5. Puteti sa ocoliti prin Serbia-Boznia-Kosovo-Albania-Macedonia de Nord si ajungeti.

  • Unde ajungem?

  • Dacă treci prin Macedonia de Nord (nu vad ce ai cauta prin Kosovo – Serbia Macedonia e drumul, jumătate din Romania dadea pe acolo cand se putea, ca pt ei era ocol pe Bulgaria si nu e tot drumul autostradă), ajungi direct in carantină: Macedonia nu e inclusa in lista tarillor ai căror cetățeni pot intra liberi si bănuiesc ca nici cei care trec pe la ei nu au voie

 6. Avand in vdere ca granita Macedonia / Grecia pare sa ramana inchisa. stie cineva daca un traseu Timisoara / Nis (Serbia) / Sofia / Salonic e fezabil, in sensul in care nu sint probleme la granite?

  • Tre’ sa verifici mai intai situatia dintre Serbia si Bulgaria. Daca totu-i in regula, atunci da, traseul ales e o varianta chiar ok. Ar mai fi o optiune prin Zajcear (sa iesi de pe autostrada la Paracin) – Vidin – Vrata – Sofia. E mai lung, dar s-ar putea sa nu fie atat de aglomerat.

  • Sau poți sa vii direct pe la Porțile de Fier! Cât faci din Timișoara la Belgrad (fără autostradă), aproape că ai ajuns la Porțile de Fier!

  • Mi se pare mult prea riscant

 7. cate state membre ale UE au iesit din starea de alertă ? 🙂 de ce NU se actualizează lista cu statele UE în care poti sa calatoresti ? ce a spus Comisia UE ? …libera trecere de la 1 iulie 2020 🙂

 8. Daca va duceți pe travel.gov.gr o sa vedeti că singurul punct de intrare cu mașina sau autocarul in Grecia, repet SINGURUL, e Promachona!

  • Deci nu se poate intra cu mașina decat din Bulgaria si doar pe la Promachona! Nu prin Albania, nu prin Macedonia si nu prin Turcia!

 9. Aveti aici, site-ul oficial al Uniunii: Re-open EU

  https://reopen.europa.eu/fr

  La zi, cu restrictiile (daca exista) in putinele state care nu respecta (inca) deschiderea completa si accesul liber. Romania, face parte dintre ele 🙁