G4Media.ro

BREAKING Ghidurile oficiale pentru profesori și școli pe fiecare nivel de învățământ,…

BREAKING Ghidurile oficiale pentru profesori și școli pe fiecare nivel de învățământ, publicate de Ministerul Educației

Ghidurile metodologice pentru profesori și școli au fost publicate pe 1 septembrie de către Ministerul Educației pe platforma educatiacontinua.edu.ro. Este vorba despre ghidurile pentru grădinițe, cel pentru învățământul primar, gimnazial și liceal, profesional și vocațional.

Ghidul pentru grădinițe: Materialul este recomandat și unităților de învățământ preuniversitar care au în subordine grupe de învățământ preșcolar, precum și unităților de învățământ preșcolar particular.

Descarcă Ghidurile oficiale pe Edupedu.ro

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. La prima lectura, ganduri amare:
  Profesorii sunt si ei oameni? Potrivit celor care au elaborat ghidurile, nu prea! Sunt niste roboti meniti sa tina lectii, sa insoteasca elevii pe culoare, sa schimbe cataloagele! Pauza de schimb cataloage este de 5 minute care include si timpul petrecut pe drumul intre clase si cancelarie. Daca sarmanul ”robot” este prididit de vre-o nevoie, ce face? Ca nu s-au asigurat ele mastile si dezifectantii, nu mai vorbesc de pampersi!

  • Nu ați citit cu atenție. Fiecare profesor are catalogul/agenda personală pentru note și absențe care se vor trece în catalogul clasei ulterior.
   Am scris acest comentariu doar pentru a vă liniști în privința catalogului nu pentru că sunt susținătoarea ghidului.

  • Ori schimbi catalogul, ori te duci în altă clasă, e tot una. 5 minute sunt un interval infim, mai ales la 5-6 ore consecutive. E inuman! Trebuie să mergi la o toaletă, trebuie să mănânci ceva… Și încă ceva: cine răspunde de elevii aflați în pauza din timpul orei, cea de 10 -15 minute, care ies din sală, că profesorul trebuie să stea în clasă și să le facă activități recreative?!

 2. Aceste ghiduri sunt concepute de niste idioti, care habar n-au ca in orase exista scoli si licee(marea majoritate), care functioneaza cu cel putin 3 clase pe nivel. In unele exista chiar si 8-10 clase pe acelasi nivel.

  Regulile precizate in ghiduri sunt imposibil de aplicat si oricum, nu confera cine stie ce protectie!

  Ar fi trebuit schimbate programele, nr ore per disciplina si multe altele. Sfatul meu catre parinti este sa nu-si lase copiii sa mearga la scoala. Va fi haos si pericol major de imbolnavire si transmitere masiva a bolii.

 3. O rușine națională.

 4. Cred ca nu intelegem ca e doar un ghid. Dar atat s-au obisnuit unii sa li se spuna mereu ce si cum sa faca, incat acum, cand ar avea posibilitatea sa actioneze, sa isi creasca nivelul de independenta si de implicare, se dau de ceasul mortii ca nu stiu ce le face sau nu le da guvernul. Demni reprezentanti ai curentului „sa se dea” si „sa se faca”. Nu care cumva sa facem ceva ca nu avem cadru legal. Ghidul e slabut, dar e doar un ghid. As fi vrut sa aiba mai multe principii si mai putine „indicatii”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.