G4Media.ro

BREAKING Dezmăț pe bani publici la Transelectrica în anul austerității. Indemnizații lunare…

Foto: Ștefăniță Munteanu / Transelectrica

BREAKING Dezmăț pe bani publici la Transelectrica în anul austerității. Indemnizații lunare de 42.000 lei și chirii de 1.250 euro pentru șefi / Cine e Ștefăniță Munteanu, venit din Buzău, fieful lui Marcel Ciolacu

Cei șapte membri ai Consiliului de Supraveghere ai companiei cu capital majoritar de stat Transelectrica vor primi în acest an indemnizații lunare de 42.350 lei brut, precum și mai multe facilități precum bani pentru cazare și bani pentru transport, potrivit documentelor oficiale de pe site-ul companiei. E vorba de sume uriașe, duble față indemnizațiile de acum doi ani, spre exemplu, și care sunt plătite într-un an în care coaliția PSD-PNL-UDMR susține că vrea să facă reduceri de cheltuieli bugetare.

Membrii Consiliului de Supraveghere sunt Catalin-Andrei Dascăl, Teodor Atanasiu, Costin-Mihai Păun, Alexandru-Cristian Vasilescu, Rareș Stelian Rusu, Luminiţa Zezeanu și Dumitru Virgil Orlandea.

”Art. 12.2 din Contractul de Mandat se modifică, noua formulare fiind următoarea: „12.2 Indemnizația fixă cuvenită Administratorului pe durata mandatului de membru al Consiliului este în valoare lunară brută de 42.350 lei” – se arată într-un document oficial de pe site-ul companiei.

Un alt document listează alte facilități pe care le vor primii cei cinci membri ai Directorului Transelectrica: chirii de 1.250 de euro/lună și bani de transport.

Bani de chirie: ”pentru ipoteza în care mandatarul (membru al Directoratului) nu are locuință in Municipiul Bucuresti sau pe o raza de 60 km față de Municipiul București, societatea va deconta, la cererea mandatarului însoțită de documente justificative, contravaloarea cuantumului chiriei lunare aferente folosinței unei locuințe amplasate în Municipiul București în limita echivalentului în lei a unei sume nete de până la 1.250 euro/luna”.

Bani de transport: ”pentru ipoteza în care domiciliul mandatarului (membru al Directoratului) nu se află în Municipiul Bucuresti, societatea va deconta, la cererea mandatarului, însoțită de documente justificative, contravaloarea transportului aerian, feroviar și/sau rutier, de la domiciliu până la sediul Mandantului și retur în limita echivalentului în lei a unei sume nete de până la 3.500 lei/luna”.

Transelectrica este o companie monopolistă care gestionează rețelele de transport pentru energia electrică. Noul directorat al companiei este format din Ștefăniță Munteanu (președinte), Victor Moraru, Florin-Cristian Tătaru, Cătălin-Constantin Nadolu și Vasile-Cosmin Nicula. Economedia a explicat aici ce probleme ridică noii membri și modul de selecție a lor, toți cei cinci intrând în sectorul energetic pe filieră politică și neavând formare de bază în energie.

Economedia a scris în octombrie 2024 că procedura de selecție a noului Directorat Transelectrica ar fi trebuit reluată, deoarece a fost viciată, după cum aratău concluziile Corpului de Control al premierului. Cu toate acestea, procedura a fost validată, iar cei cinci au fost numiți în funcții.

Transelectrica, companie de stat strategică din energie, va fi condusă în următorii patru ani din funcția președinte al Directoratului de Ștefăniță Munteanu, un fost consilier județean în Buzău fără experiență în energie, susținut de premierul Marcel Ciolacu, conform informațiilor obținute în exclusivitate de Economedia.

Totodată, Victor Moraru, un apropiat al vicepremierului Marian Neacșu, va ajunge membru al Directoratului. Moraru și-a dat demisia de la super-agenția care controlează companiile de stat AMEPIP din cauza unor suspiciuni de incompatibilitate, după ce a numit membri ai comisiei care l-a selectat, iar acum s-a aflat aproximativ în aceeași situație și în cadrul procedurii de selecție pentru șefia Transelectrica. Niciunul dintre ei nu are experiență anterioară în energie.

Florin Tătaru și Cătălin Nadolu își păstrază mandatele de membri. Cel de-al cincilea membru este Vasile Cosmin Nicula, fost vicepreședinte la Curtea De Conturi. Toți cei cinci au intrat în sectorul energetic pe filieră politică, neavând formare de bază în energie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

34 comentarii

  1. #Ciolaniada
    #austeritate
    #cresteriDeTaxe
    #AstiaSuntem

    • Inca cateva din astea si turba suveranistii ce-i vezi acum la proteste … actuala clasa politica chiar nu a invatat nimic

  2. Isi fac si eu un moft?Si ce???
    Oricine are dreptul sa si faca mofturi..mai ales daca este si sef

  3. Să vadă fraierii care au votat PSD-PNL de ce ei sunt SCLAVII acestei găști de hoți !
    Austeritatea e pt prostime!

    • Adica altfel nu s-ar intampla. Traiesti in nori, noi ii spunem azi cloud.

    • Pai de aia au si anulat prezidentialele, ca sa-si pastreze califatu de buzau in fruntea Romaniei. Cainele se da greu dus din macelarie!

  4. Să vadă fraierii care au votat PSD-PNL de ce ei sunt SCLAVII acestei găști de hoți !
    Austeritatea e pt pro_stime!

    • Pentru ca ei sunt hoti noi nu trebuie sa devenim prosti sau extremi. Ii dam jos la vot si atentie sa punem nu punem in loc alti flamanzi mincinosi. sunt oameni de valoare si integrii in partidele mai mici sau independenti. cu rabdare si perseverenta.

    • La care vot ii dam jos? Peste inca 5 ani? Cu rabdare si perseverenta, mai trec inca 35 de ani

  5. E spor pentru munca grea . Nu-i asa usor sa impingi curent pâna la priza ultimului amărăștean din fundu’ satului.
    D’aia o să-i jupuim cu mărirea taxei de distribuție…

    • Au făcut hernie de neuron. D’aia le trebe sporuri 🤮

    • Domnul Bolojan zice ceva de aceasta situatie sau e inca ocupat sa o „certe” pe doamna Lasconi

  6. Dezmățul e pe banii companiei care nu sunt publici.

    • Statul roman are 58% din actiunile Transelectrica. De aia poate numi pe cine vrea muschiul USL-ului.

    • @ John Doe – Ba, tot publici se cheama ca sunt. La Transelectrica, statul e majoritar, profitul transelectrica participa la bugetarea statului.

    • Monopol=bani publici.

    • Statul roman are 58.6%. Profitul, daca exista, este al actionarilor care decid ce fac cu el. Partea de profit care revine actioanrilor se numeste dividend. 10% din dividend revine tot statului ca taxa pe dividend. Salariile nu se dau din profit.

  7. numa’ acolo,peste tot e dezmat,in tote institutiile bugetare…si vor taxe!

  8. Presa a câta putere mai este in stat? Mă refer la cea liberă dacă mai există. Sa afișeze zilnic pe prima pagină toate aceste instituții de stat (ca nu este doar Transelectrica ) și să-i someze zilnic pe primul ministru și coaliția de guvernare să reducă cheltuielile cu administrarea statului, pana când electoratul va vedea adevarul și ii vor trimite in opoziție pentru totdeauna.

  9. Presa a câta putere mai este in stat? Mă refer la cea liberă dacă mai există. Sa afișeze zilnic pe prima pagină toate aceste instituții de stat (ca nu este doar Transelectrica ) și să-i someze zilnic pe primul ministru și coaliția de guvernare să reducă cheltuielile cu administrarea statului, pana când electoratul va vedea adevarul și ii vor trimite in opoziție pentru totdeauna.

  10. doar e psd-pnl-udmr la butoane!

  11. La Transgaz e mai bine. Sporuri pentru diverse riscuri inventate. Spor de activitate complexa si de lucru in conditii penibile.
    Penibili cei care nu sunt capabili să găsească o variantă de a se angaja pe acolo.

    • @ Manga Lita – Varianta? Adica vrei sa zici daca au vreo cunostinta sus-pusa sau vreun om de legatura ca sa stie cui da purcoiul de bani pentru spaga.

  12. 1kw la hidroelectrica = 0.3 ron. 1kw acasa = 0.9ron. Aici sunt banii dv!

  13. Numai valori si caractere in spatele acestui domn Georgescu…Romania este pe maini bune…

  14. Dezmatul cheltuielilor bugetare actuale, este in primul rand o consecinta a pozitiei superlaudative, pozitive , fara critici, cu o sustinere aproape totale , pt fosta si in acelasi timp actuala coalitie si guvernare, de catre majoritatea posturilor TV ( Romania TV, Antena 3 , B1 tv).
    Iar atunci cand stii ca masmedia majoritara te sustine orice ai face, dar si sa o duca la superlativ, chiar cu scadere rating, atunci , Tot inainte !

  15. Gașca penală de la conducerea STATULUI ROMÂN condusă de Ciordacu trage tun după tun ruinând orice ROMÂN…

  16. Sa tot investești la companii românești pe bursă … unde statul deține controlul.

  17. Doar 3500 lei lunar pentru transportul de la domiciliu la societatea? Ăștia nu știu cât consumă lunar fiecare șef sau șefuleț ori chiar șef de sindicat din Apele Române cu mașina și carburantul instituției pentru deplasarea între domiciliu și locul de muncă, pentru dus și luat copii de la școală, pentru deplasarea în weekend. Dar cum auditorii Curții de Conturi s-au făcut că nu văd, „treaba” merge înainte. Fiindcă nu se poate ca ei să își plătească deplasarea ca toți salariații de rând.

  18. Bun, membrii consiliului de supraveghere câștigă 9.000 euro (brut)/lună. La o companie, cum e și normal, cu statul român acționar majoritar, dar listată la bursă și care se finanțează integral din surse proprii.
    De ce e ”dezmăț”? E vreo analiză, domnule Mihai Roman, în spatele acestei afirmații? Ați analizat rezultatele financiare ale Companiei? Știți cumva dacă există vreo grilă de salarizare, și dacă a fost încălcată? Aveți competențe în a aprecia dacă câștigul salarial este disproporționat? Cunoașteți atribuțiile acestor persoane și evaluarea performanței muncii lor? Aveți informații cu privire la salarii în poziții similare pe piața muncii din România sau Europa?
    Cred că dezmăț este venitul dumneavoastră pentru a publica aceste rânduri, pentru că articol sau material de presă ar fi mult prea mult spus.
    iar marele dezmăț este al statului, care încasează impozite și contribuții pe salarii de „dezmăț” și impozite pe dividende și taxe pe „stâlpi” și nu face (mai) nimic productiv și eficient cu banii aștia.

    • Dacă ar durea prostia… Venituri proprii exploatând un patrimoniu public? Înțelegi ce vorbești domnule? Dacă eu vând apa brută sau apa minerală care a statului sau a noastră a tuturor înseamnă că mă finanțez din venituri proprii? Vai de capul nostru.

  19. Ăsta face parte dintr-o castă superioară, inventată și supervizată de ”social-democrația” românească. Dacă într-o ”social-”democrație” are salariul ăsta, oare cât ar fi avut într-o monarhie sau într-o țară ”capitalistă” ?

  20. Ce le pasă… Dau de la ei? Dau „proștii” de privați de pe care se jupoaie șapte piei…

  21. Eu spun ca nu e mult ca un director ca încaseze aprox 42000 lei net, plus alte beneficii, AVAND în vedere ca un angajat banal, care e la servici maxim 5 orepe zi, fără pauza de masa, în care oricum nu face mai nimic, pentru totul e vraiște și mai orice decizie e politizata, și nimeni nu vrea sa și asume nimic, pentru ca de ce sa îți furi singur șapca?..) acest angajat ajunge la 12-13.000 ron/ luna, plus vacante decontate pana la 60-80%, plus prime, plus concedii medicale, plus, plus, plus..

    Fără sa concediezi 25-30% personal din toate companiile de stat și din toate agențiile și alte structuri bugetare, NU se va rezolva nimic.
    Creșterea taxelor reprezinta creșterea furtului banului public.