G4Media.ro

BREAKING Decizie finală a Agenției Europene a Medicamentului: Vaccinul AstraZeneca este sigur…

Sursa foto: captură video

BREAKING Decizie finală a Agenției Europene a Medicamentului: Vaccinul AstraZeneca este sigur și eficient

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat concluziile Comitetului de siguranță privind vaccinul AstraZeneca.

Directoarea EMA, Emer Cooke, a precizat că vaccinul AstraZeneca este sigur și eficient, dar va fi o investigație suplimentară privind cazurile rare de reacții secundare semnalate.

Acest vaccin este sigur și eficient și îi protejează pe cetățeni împotriva COVID-19”, a afirmat Emer Cooke.

Aceasta a mai spus că vaccinul nu este asociat cu riscurile de coagulare a sângelui, precizând că s-a înregistrat un număr mic de astfel de cazuri.

„Pe baza documentelor și analizelor, nu putem stabili o legătură între aceste cazuri și vaccin”, a subliniat directoarea EMA.

Emer Cooke a subliniat că 7 milioane de oameni au fost vaccinați în UE și 11 milioane în Marea Britanie și că este inevitabil să apară și reacții secundare.

Acest vaccin este sigur și eficient în prevenirea COVID-19 și beneficiile sunt mult mai mari decât riscurile. Nu există nicio problemă privind calitatea acestuia”, subliniază Comitetul de siguranță în concluziile investigației privind cazurile de tromoboze semnalate în urma vaccinării cu AstraZeneca.

Principalele concluzii ale Comitetului pentru evaluarea riscului în materie de farmacovigilenţă:

* Raportul beneficiu-risc pentru vaccinul COVID-19 de la AstraZeneca rămâne nemodificat. Beneficiile vaccinării împotriva COVID-19 depășesc riscurile reprezentate de efectele adverse;

* Nu există dovezi ale unor probleme legate de loturile specifice de vaccin sau de anumite unități de producție;

* Vaccinul nu este asociat cu o creștere a riscului general de formare a cheagurilor de sânge (evenimente tromboembolice);

* Vaccinul poate fi asociat cu apariția a două afecțiuni extrem de rare: coagulare intravasculară diseminată și tromboza de sinus venos cerebral, ambele afecțiuni fiind asociate cu scăderea numărului de trombocite.

Deși nu s-a demonstrat o relație de cauzalitate a acestor afecțiuni cu administrarea vaccinului, aceasta nu poate fi exclusă în acest moment, dovezile disponibile fiind insuficiente pentru a stabili o cauzalitate, urmând să fie colectate și analizate mai multe date. Informațiile despre medicament (Rezumatul Caracteristicilor Produsului și Prospectul) vor fi actualizate pentru a include date cu privire la atenționarea riscului de apariție a tulburărilor de coagulare și trombocitopenie.

Mai multe țări au suspendat vaccinările cu AstraZeneca după ce au fost semnalate cazuri de tromboze după administrarea vaccinului și chiar unele decese. România a decis să continua vaccinarea cu AstraZeneca.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

21 comentarii

 1. 😅😅😅pai ce ati vrea sa spuna dupa vaccinarea a 11 mil. 😅😅😅

 2. Cu postarile!

 3. Decizie finala personala: nu ma vaccinez cu AZ.

  • De ce? Păi chiar te rog. Zeneca lucrează pentru ăștia ca tine. Ia cu Zeneca.
   Credincioși lucovid Zeneca să pupe.

  • sa fi sănătos , puțin ne pasă ca nu te vaccinezi tu cu AZ

  • @laur
   Nici mie nu-mi pasa ca nu stii sa scrii.

  • Idem.
   AstraZeneca este cel mai slab vaccin (protecție de doar 10% la noua tulpină, cea sud-africană) și are de departe cele mai multe efecte secundare (alea cunoscute deja).
   Deci puteți să vă relaxați la greu după ce faceți acest vaccin.

 4. Chiar ma stresam ca începusem sa ma gandesc ca trebuie sa o iau de la capat cu doza 1 din ceva mARN și până fac rapel vine vara, in cazul in care ar fi zis UE ca scot Astra Zeneca din schema.
  Acum e ok, numar zilele până la rapelul cu AZ ca sa pot sa ma relaxez dupa 1 an de incertitudini si griji.

  • Bravo. Din noianul de comentarii cretine, în sfârșit cineva cu capul pe umeri!

 5. Expertii FDA nu s-au pronuntat.

 6. Indiferent ce spuneau cei de la EMA un ativaxxer ar fi avut aceeasi opinie…..
  Ce ma uimeste personal pe mine si nu inteleg este dc unul anti mereu incearca sa convinga si pe altii sa nu se vaccineze.Eu unul ma vaccinez dar nu m am apucat sa ii trag pe oameni de maneca sa vina cu mine…..
  Daca tot vorbim de libertatea de alege hai sa ne vdm fiecare de treburile noastre si sa respectam alegerile celor din jur…

  • „…nu inteleg este dc unul anti mereu incearca sa convinga si pe altii sa nu se vaccineze…”
   Conspirationistii de orice fel au surse de (dez)informare obscure si au impresia ca au descoperit adevarul ascuns de oculta mondiala astfel incat ard de nerabdare sa-l impartaseasca cu toata lumea. Se simt super destepti ca ei stiu si restul lumii nu si vor sa ne educe. Lipsa de logica, ratiune si dovezi nu e o piedica in acest demers.

 7. Deci incidenta de 30, 30 si ceva de cazuri de tromboza la 17-18 milioane de vaccinati… e chiar sub procentul de cazuri de tromboza in perioada asta de timp la populatia generala, da-o-ncolo de treaba. Unii oameni vor ramane iremediabil prosti si sper ca sunt o minoritate mica astia; restul trebuie sa avem incredere in stiinta, care ne-a adus unde ne-a adus ca speranta de viata, a redus mortalitatea infantila de la 25% inainte de secolul 20 la sub 3% la nivel mondial si asa mai departe. Adevarul este ca orice medicament are efecte secundare, chiar si banalul Nurofen poate cauza infarct miocardic, deci te poate omori (e trecut pe prospect), dar cazurilor or fi ridicol de mici, la fel ca si aici…

  • Ăștia au vrut sa facă un vaccin și au descoperit un tratament pentru cei la risc de tromboze. Pacienții respectivi în loc sa bage în ei toată viata medicamente cu multe efecte edverse vor face un az și gata. Le scade riscul de tromboze.

  • @Silviu
   🤮

  • Felicitări Silviule pentru atitudine. Prospectul oricărui medicament, la pct-ul 4 ne prezintă REACTIIE ADVERSE POSIBILE. Vă spicuiesc din reacţiile PARACETAMOLULUI: Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.Reactii adverse rare (afecteaza mai putin de 1 utilizator din 1000) – modificari ale trombocitelor (tulburari de coagulare) – tulburari ale celulelor stem (tulburari ale celulelor de la nivelul maduvei osoase, implicate in formarea celulelor din sange)Reactii adverse foarte rare (afecteaza mai putin de 1 utilizator din 10000) – trombocitopenie (reducere a numarului trombocitelor), leucopenie (scadere a numarului de celule albe din sange), neutropenie (reducere a numarului celulelor neutrofile din sange), anemie hemolitica (distrugere anormala a celulelor rosii din sange) – angioedem cu simptome precum umflarea fetei, buzelor, gatului sau limbii, – reactii alergice severe (anafilaxie) .
   Cu toţii am luat paracetamol şi 99,99% din noi nu au pătit nimic. Nimeni nu iti poate garanta că un medicament, instrument, fapt, dacă doriţ,i oferă protecţie sau eficientă suta la sută. e in pofida firii si a legilor fizicii. O zi buna. NB Nu sunt medic. Sunt un român care mai raţionează. Pentru cei indecisi :cititi prospectul medicamentului pe care il luati zilnic. Nu mă refer la alcool ci la: aspirine, aspenter, nurofen, antinevralgic etc.

 8. o fi, dar si mai bine e ca avem de unde alege

 9. De ce sa ne legam de cifre?
  Oricum e selectie naturala, plus ca nu prea sunt vaccinuri! Poate e vremea sa nu prea vrem… acum sa va spun de ce voi face 4x320km (dus intors) sa ma vaccinez cu Moderna 🙂 eram inscris cu firma la Zeneca pe astazi si rapel pe 14 mai M am reprogramat ca sa am rapel mai repede sa plec la sora mea dincolo fara teste care daca iasa pozitive pot sa strice „vacanta” Vaccin gen Zeneca -antigripal- am facut cand tot raceam si 10 ani n am mai racit sa stau acasa Asa ca fiecare cu organismul lui Nu va mai contraziceti ca se rezolva de la sine Listele de asteptare o arata si este loc si pentru pro si pentru actualii contra :))