G4Media.ro

Bugetul Ministerului Educației va fi de 2,1% din PIB în 2023 –…

Foto: Google Earth

Bugetul Ministerului Educației va fi de 2,1% din PIB în 2023 – proiect / Ar fi cel mai mic buget din istoria recentă

Bugetul Ministerului Educației pentru anul 2023 va fi de 32,5 miliarde de lei, potrivit proiectului legii bugetului de stat pentru anul viitor. Astfel, raportat la Produsul Intern Brut, procentul care revine Ministerului Educației este de 2,1%, fiind cea mai mică alocare raportată la PIB din istoria recentă, scrie EduPedu.ro.

Față de execuția bugetară preliminată, din acest an, creșterea este de peste 2,2 miliarde lei, adică puțin peste 7 procente de la un an la altul. Anul trecut procentul de creștere pe sumă a fost similar, dar raportat la PIB Ministerul Educației a avut un buget de 2,2%.

În fișa bugetară, care poate fi consultată mai jos, se poate vedea că o alocare mai mare este la capitolul credite de angajament 44,8 miliarde lei (+38%) – acestea fiind necesare pentru proiectele cu finanțare extra-bugetară. Creditele de angajament nu sunt bani alocați de la bugetul de stat.

Articolul integral, pe EduPedu.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. România (ne) educată!

  2. S-au prins de mult politicienii. Un popor needucat și fără respect față de carte și oamenii ei acceptă minciuni la foc automat. Keneddy spunea că pe unii oameni îi poți minții odată, pe alții de mai multe ori. Dar nu vei putea minții pe toată lumea de oricâte ori dorești. Nu cunoștea atunci poporul român de acum.

  3. Cu cât mai prosti, cu atât mai bine.

  4. În 2023 va primi 817,3 milioane lei, cu 5% mai mult decât în acest an.

  5. Idealul educațional al coaliției este formarea unui electorat care să gândească cu televizorul.

    • Mai degrabă s-ar vrea ca toți să devină waxeri, iubitori de leghebetea. Din ăia cu cușmă brumărie.

  6. devine lumea prea progresista. Trebuie sa ramana primate ca sa voteze psd, pnl si udmr

  7. Un popor ne educat e usor de controlat. Daca investim in educatie oamenii nu vor mai depinde de ajutoare sociale pentru ca si-ar gasi mai usor un loc de munca sau va deveni mai usor antrepenor, ar scadea imbolnivirile ( adica poporul va fi mai sanatos) , ar scadea accidentele rutiere , ar scadea infractionalitatea. Dar guvernantii nu vor asta pentru ca ei au nevoie de un popor vulnerabil pentru a fi mai usor de controlat.

  8. In schimb SE MAJOREAZA MASIV bugetul „madamei” (fi rea !) Ca este mare specialista in fraudarea bugetelor ! Vezi ce „societati fantasto-magice” – vreo 20 NUMAI – a infintat la Primaria Capitalei – prin care s-au platit tot felul de pungasi de partid (bine-nteles PSD !~) Deci afacerile PUTUROASE ale PSD continua – ca doar vin alegerile ! Doar „bata si coasa” mai pot face ordine in Romania !